Kompany en Vercauteren zitten op zelfde golflengte

12-2-2020 10:51:12 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Ondanks een dramatisch eerste deel van het seizoen blijft RSC Anderlecht in de running voor Play-Off I en dat heeft niet in het minst met Frank Vercauteren te maken. Sinds zijn komst ging Paars-Wit weliswaar ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Ook Gerkens herneemt deels groepstrainingen (13-02-2020)
Pieter Gerkens en Yari Verschaeren trainen opnieuw met de groep, al is dat nog niet volledig. Het zal ook nog even duren eer ze opnieuw inzetbaar zijn, dat laat RSC Anderlecht weten via hun sociale media. Gerkens viel begin oktober van vorig jaar met een ontsteking aan de hiel. 
>> Lees verder

Lawrence heeft er zin in (13-02-2020)
Kemar Lawrence heeft zonet zijn officiële persvoorstelling achter de rug. De verdediger zag er ontspannen uit en hij heeft er vooral zin in, liet hij weten. Dit weekend komt nog te vroeg, maar hij hoopt om binnen 1 à maximum twee weken inzetbaar te zijn. 
>> Lees verder

Geen alternatief voor getroffen abonnees (13-02-2020)
Naar aanleiding van de straf die de Geschillencommissie RSC Anderlecht oplegde moet de club op speeldag 29 tribune vier sluiten. De meeste getroffen abonnees kregen vandaag een mail van de club waarin staat dat ze niet gecompenseerd of verplaatst kunnen worden. 
>> Lees verder

Officieel: Anderlecht verhuurt Saief aan Gdansk (13-02-2020)
Kenny Saief doet het seizoen uit bij Legia Gdansk. De Poolse club maakte zonet bekend dat het de middenvelder tot het einde van het seizoen huurt van Anderlecht. De overeenkomst bevat geen optie tot aankoop.
>> Lees verder

Verschueren: "Kans miniem dat Chadli bij Anderlecht blijft" (12-02-2020)
De kans dat Nacer Chadli volgend seizoen nog in het shirt van Anderlecht te bewonderen is wordt met de dag kleiner. AS Monaco, de club van wie Anderlecht Chadli huurt, lijkt niet geneigd om voor het EK rond de tafel te zitten met paars-wit. De Monegasken hopen dat het Europees Kampioenschap van volgende zomer de marktwaarde van Chadli de hoogte zal injagen.
>> Lees verder

Donderdag officiële persvoorstelling Lawrence (12-02-2020)
Hij is er eindelijk geraakt Kemar Lawrence, het had wat voeten in de aarde maar morgen kan RSC Anderlecht hem eindelijk officieel voorstellen aan de pers. Eerst is er de persconferentie van Frank Vercauteren om 12.30 uur en om 14 uur is het de beurt aan Lawrence. 
>> Lees verder

Eleven Sports wint slag om mediarechten Pro League (12-02-2020)
Na drie lange vergaderingen heeft de Pro League beslist om de mediarechten te verkopen aan Eleven Sports. Het laatste woord is daarover nog lang niet gezegd, want na de stemming beslisten KAA Gent en Antwerp uit de collectieve verkoop te stappen.
>> Lees verder

Ghanese bondscoach wil Doku, Amuzu en Luckassen (12-02-2020)
Momenteel spelen Jérémy Doku en Francis Amuzu nog voor de nationale beloften. Zolang ze niet officieel aantreden met de Rode Duivels kunnen ze nog kiezen voor Ghana. En daar hoopt Charles Akonnor, bondscoach van Ghana, nog op. Hij bezocht hen gisteren te Neerpede. 
>> Lees verder

Anderlecht aanvaardt straf: 7 maart blijven vakken N0 tot N6 leeg (11-02-2020)
Anderlecht heeft beslist om niet in beroep te gaan tegen de straf van de Geschillencommissie om de vakken N0, N1, N2, N3, N4, N5 en N6 één wedstrijd te sluiten. "Het afsteken van pyrotechnisch materiaal hoort niet thuis in een voetbalstadion", stelt de club in een persbericht.
>> Lees verder

Adzic overmorgen speelgerechtigd (11-02-2020)
Hij heeft even geduld moeten tonen, maar het is bijna zo ver: Luka Adzic raakt morgen of ten laatste overmorgen speelgerechtigd bij zijn nieuwe club Emmen. Dat weet de Nederlandse pers. Als niet-EU-speler moest hij enkele weken wachten op zijn werkvergunning.
>> Lees verder

Kompany ook vandaag op oefenveld (11-02-2020)
Vincent Kompany heeft de training van gisteren goed verwerkt. Op beelden die Anderlecht zonet publiceerde, is te zien hoe de aanvoerder ook vandaag deelneemt aan de groepstraining. De last van de kuit lijkt volledig verdwenen.
>> Lees verder

Anderlecht moet deel tribune 4 eenmalig sluiten (11-02-2020)
De Geschillencommissie van de voetbalbond heeft beslist dat Anderlecht gedurende één thuiswedstrijd de vakken N0, N1, N2, N3, N4, N5 en N6 in tribune 4 moet sluiten. Dit zijn de vakken vanwaar de harde kern de wedstrijden volgt.
>> Lees verder

Loua heeft club gevonden in Polen (11-02-2020)
Na een half jaar zonder club is Mohamed Loua onder dak. De verdedigende middenvelder heeft een contract voor zes maanden met optie getekend bij het Poolse Wigry Suwałki. De 19-jarige Loua verliet Anderlecht vorige zomer nadat zijn contract niet verlengd werd.
>> Lees verder

Ook Verschaeren hervat groepstraining (11-02-2020)
Hoewel hij niet te zien was op de foto's die Anderlecht verspreidde, werkte Yari Verschaeren gisteren een deel van de groepstraining af. Hij deed wel niet mee aan de oefeningen met fysiek contact. Anderlecht wil stap voor stap gaan en geen risico's nemen.
>> Lees verder

Najar onderweg naar MLS (11-02-2020)
Het contract van Andy Najar liep deze zomer af. De kans is ook groot dat hij dat zelfs niet meer uitdoet. De Hondurees vertoeft momenteel in Amerika en is er aan het onderhandelen met Los Angeles FC. Najar moet er juist nog medische tests afleggen. 
>> Lees verder

Verjaardag Michael Amir Murillo (11-02-2020)
Vandaag verjaart Michael Amir Murillo! Wij wensen hem van harte een gelukkige 24e verjaardag!
>> Lees verder

Mechelen - Anderlecht krijgt zelfde ref als in heenronde (10-02-2020)
De Voetbalbond heeft Lawrence Visser aangeduid om de wedstrijd van zaterdag tussen KV Mechelen en Anderlecht in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Thibaud Nijssen en Jo De Weirdt en vierde official Wesli De Cremer.
>> Lees verder

Vader Colassin: "Operatie Antoine is goed verlopen" (10-02-2020)
Antoine Colassin werd vandaag in Antwerpen met succes geopereerd aan zijn enkel. Dat laat zijn vader Laurent weten aan Le Soir. "De operatie is goed verlopen. De chirurg was tevreden", aldus vader Colassin.
>> Lees verder

Saief naar Legia Gdansk? (10-02-2020)
Volgens de Poolse journalist Tomasz Wlodarczyk van Sport.pl staat Kenny Saief op het punt om naar Legia Gdansk te verhuizen. In Polen is de transfermarkt nog open tot 2 maart. Gdansk zal Saief huren tot het einde van het seizoen zonder aankoopoptie.
>> Lees verder

"Dimata zijn doel? Dit seizoen nog spelen" (10-02-2020)
Vandaag is het exact een jaar geleden dat Landry Dimata zijn laatste wedstrijd speelde. Sindsdien sukkelt de spits met zijn knie. Het gebrek aan informatie zorgt voor pessistisch giswerk. In de Waalse Sudpresse-kranten geeft Dimata's manager Jérémy Pastel vandaag een stand van zaken.
>> Lees verder

Kompany en Cobbaut trainen weer mee (10-02-2020)
Goed nieuws vanop het oefenveld van Anderlecht: Vincent Kompany en Elias Cobbaut trainden vanmorgen opnieuw mee met de groep. De twee ontbraken vrijdag in Gent wegens een lichte blessure. Ook Kemar Lawrence trainde vandaag voor het eerst mee met zijn ploegmaats.
>> Lees verder

Colassin vandaag op de operatietafel (10-02-2020)
Frank Vercauteren zei het vrijdag al na de wedstrijd tegen AA Gent, er moest iets gebeuren ronde de blessure van Antoine Colassin. RSC  Anderlecht en de speler zetten die woorden nu om in daden, de spits gaat vandaag onder het mes. Er wordt een onbeschikbaarheid van twee maanden verwacht. 
>> Lees verder

Verjaardag Philippe Sandler (10-02-2020)
Vandaag verjaart Philippe Sandler! Wij wensen hem van harte een gelukkige 23e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.