Anderlecht-fans zijn boos: "Er wordt geen enkele moeite gedaan voor onschuldige fans"

13-2-2020 16:44:13 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht neemt strenge maatregelen tegen pyrotechnisch materiaal. Hét signaal: geen beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie om alle vakken achter de goal te sluiten tegen Zulte Waregem. ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Selectie: Amuzu erbij, nog geen Lawrence (14-02-2020)
Anderlecht maakte zopas een selectie van twintig spelers bekend voor de partij van morgen op KV Mechelen. Francis Amuzu staat in het lijstje, ook al blesseerde hij zich gisteren aan de quadriceps. Nieuwkomer Kemar Lawrence zit nog niet in de kern.
>> Lees verder

Adzic klaar voor debuut bij Emmen (14-02-2020)
Luka Adzic maakt voor het eerst deel uit van de wedstrijdkern bij FC Emmen. De Anderlecht-huurling heeft zijn arbeidsvergunning sinds deze week zak. Morgen tegen Fortuna Sittard kan hij zijn debuut maken voor Emmen.
>> Lees verder

Opinie: terechte straf, maar voor foute mensen (14-02-2020)
De Geschillencommissie besloot dinsdag dat Anderlecht voor één wedstrijd de vakken moet sluiten waar de vurigste supporters zitten. Een sanctie voor het herhaaldelijk gebruik van vuurwerk en (rook)bommen. Een terecht straf, wat mij betreft. En petje af dat de club geen beroep aantekent. Enkel is het enorm pijnlijk dat ook vele honderden onschuldige supporters gestraft worden.
 
>> Lees verder

Vercauteren: "Ik kijk nog niet naar rangschikking" (14-02-2020)
Money time nadert. Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt het stilaan menens voor de plaatsen in Play-Off 1. Anderlecht trekt morgen naar KV Mechelen, een rechtstreekse concurrent. Coach Frank Vercauteren focust voorlopig nog niet te veel op de stand. "Want we hebben het nog niet in eigen handen."
>> Lees verder

Vercauteren: "Doku heeft heel interessante groeimarge" (14-02-2020)
Jérémy Doku is de laatste weken in uitstekende doen. De eerste weken onder Frank Vercauteren kwam de 17-jarige winger niet aan spelen toe, maar gaandeweg overtuigde hij Vercauteren. "Jérémy heeft grote kwaliteiten, maar moet nog wat toevoegen aan zijn spel. De eerste stappen heeft hij wel al gezet."
>> Lees verder

"Joveljic wil op training enkel scoren" (14-02-2020)
Volgens Frank Vercauteren is Dejan Joveljic klaar om te starten én om te scoren. De coach zag een gretige Joveljic op training die zijn ballen niet meer wil afgeven, tenzij hij zelf niet kan scoren. En dat zal nodig zijn aangezien Antoine Colassin voor langere tijd out is na zijn operatie. 
>> Lees verder

Cobbaut en Kompany fit, Amuzu wellicht out (14-02-2020)
Elias Cobbaut en Vincent Kompany trainden mee en zijn normaal inzetbaar voor de wedstrijd tegen KV Mechelen. Francis Amuzu viel gisteren uit op training en ondergaat deze namiddag een echo om de schade te bekijken. Ook Kemar Roofe ondergaat een nieuwe echografie. 
>> Lees verder

"Met Doku heeft Anderlecht goud in handen" (14-02-2020)
Jérémy Doku is de jongste weken de man in vorm bij Anderlecht. Velen zouden vergeten dat hij nog altijd maar 17 jaar oud is. De contractverlenging voor Doku was één van de eerste wapenfeiten van voorzitter Marc Coucke, toen hij eind 2018 de club overnam. Coucke mag zich terecht op de borst kloppen. “Jérémy is puur goud”.
>> Lees verder

Anderlecht hoop prijs Luckassen omlaag te krijgen (14-02-2020)
Anderlecht wil ook na dit seizoen doorgaan met Derrick Luckassen. Alleen is de aankoopprijs die in zijn huurcontract is opgenomen te hoog voor paars-wit. Anderlecht zal daarom met PSV gaan praten om het bedrag van 5 miljoen euro omlaag te krijgen.
>> Lees verder

Ook Gerkens herneemt deels groepstrainingen (13-02-2020)
Pieter Gerkens en Yari Verschaeren trainen opnieuw met de groep, al is dat nog niet volledig. Het zal ook nog even duren eer ze opnieuw inzetbaar zijn, dat laat RSC Anderlecht weten via hun sociale media. Gerkens viel begin oktober van vorig jaar met een ontsteking aan de hiel. 
>> Lees verder

Lawrence heeft er zin in (13-02-2020)
Kemar Lawrence heeft zonet zijn officiële persvoorstelling achter de rug. De verdediger zag er ontspannen uit en hij heeft er vooral zin in, liet hij weten. Dit weekend komt nog te vroeg, maar hij hoopt om binnen 1 à maximum twee weken inzetbaar te zijn. 
>> Lees verder

Geen alternatief voor getroffen abonnees (13-02-2020)
Naar aanleiding van de straf die de Geschillencommissie RSC Anderlecht oplegde moet de club op speeldag 29 tribune vier sluiten. De meeste getroffen abonnees kregen vandaag een mail van de club waarin staat dat ze niet gecompenseerd of verplaatst kunnen worden. 
>> Lees verder

Officieel: Anderlecht verhuurt Saief aan Gdansk (13-02-2020)
Kenny Saief doet het seizoen uit bij Legia Gdansk. De Poolse club maakte zonet bekend dat het de middenvelder tot het einde van het seizoen huurt van Anderlecht. De overeenkomst bevat geen optie tot aankoop.
>> Lees verder

Verschueren: "Kans miniem dat Chadli bij Anderlecht blijft" (12-02-2020)
De kans dat Nacer Chadli volgend seizoen nog in het shirt van Anderlecht te bewonderen is wordt met de dag kleiner. AS Monaco, de club van wie Anderlecht Chadli huurt, lijkt niet geneigd om voor het EK rond de tafel te zitten met paars-wit. De Monegasken hopen dat het Europees Kampioenschap van volgende zomer de marktwaarde van Chadli de hoogte zal injagen.
>> Lees verder

Donderdag officiële persvoorstelling Lawrence (12-02-2020)
Hij is er eindelijk geraakt Kemar Lawrence, het had wat voeten in de aarde maar morgen kan RSC Anderlecht hem eindelijk officieel voorstellen aan de pers. Eerst is er de persconferentie van Frank Vercauteren om 12.30 uur en om 14 uur is het de beurt aan Lawrence. 
>> Lees verder

Eleven Sports wint slag om mediarechten Pro League (12-02-2020)
Na drie lange vergaderingen heeft de Pro League beslist om de mediarechten te verkopen aan Eleven Sports. Het laatste woord is daarover nog lang niet gezegd, want na de stemming beslisten KAA Gent en Antwerp uit de collectieve verkoop te stappen.
>> Lees verder

Ghanese bondscoach wil Doku, Amuzu en Luckassen (12-02-2020)
Momenteel spelen Jérémy Doku en Francis Amuzu nog voor de nationale beloften. Zolang ze niet officieel aantreden met de Rode Duivels kunnen ze nog kiezen voor Ghana. En daar hoopt Charles Akonnor, bondscoach van Ghana, nog op. Hij bezocht hen gisteren te Neerpede. 
>> Lees verder

Anderlecht aanvaardt straf: 7 maart blijven vakken N0 tot N6 leeg (11-02-2020)
Anderlecht heeft beslist om niet in beroep te gaan tegen de straf van de Geschillencommissie om de vakken N0, N1, N2, N3, N4, N5 en N6 één wedstrijd te sluiten. "Het afsteken van pyrotechnisch materiaal hoort niet thuis in een voetbalstadion", stelt de club in een persbericht.
>> Lees verder

Adzic overmorgen speelgerechtigd (11-02-2020)
Hij heeft even geduld moeten tonen, maar het is bijna zo ver: Luka Adzic raakt morgen of ten laatste overmorgen speelgerechtigd bij zijn nieuwe club Emmen. Dat weet de Nederlandse pers. Als niet-EU-speler moest hij enkele weken wachten op zijn werkvergunning.
>> Lees verder

Kompany ook vandaag op oefenveld (11-02-2020)
Vincent Kompany heeft de training van gisteren goed verwerkt. Op beelden die Anderlecht zonet publiceerde, is te zien hoe de aanvoerder ook vandaag deelneemt aan de groepstraining. De last van de kuit lijkt volledig verdwenen.
>> Lees verder

Anderlecht moet deel tribune 4 eenmalig sluiten (11-02-2020)
De Geschillencommissie van de voetbalbond heeft beslist dat Anderlecht gedurende één thuiswedstrijd de vakken N0, N1, N2, N3, N4, N5 en N6 in tribune 4 moet sluiten. Dit zijn de vakken vanwaar de harde kern de wedstrijden volgt.
>> Lees verder

Loua heeft club gevonden in Polen (11-02-2020)
Na een half jaar zonder club is Mohamed Loua onder dak. De verdedigende middenvelder heeft een contract voor zes maanden met optie getekend bij het Poolse Wigry Suwałki. De 19-jarige Loua verliet Anderlecht vorige zomer nadat zijn contract niet verlengd werd.
>> Lees verder

Ook Verschaeren hervat groepstraining (11-02-2020)
Hoewel hij niet te zien was op de foto's die Anderlecht verspreidde, werkte Yari Verschaeren gisteren een deel van de groepstraining af. Hij deed wel niet mee aan de oefeningen met fysiek contact. Anderlecht wil stap voor stap gaan en geen risico's nemen.
>> Lees verder

Najar onderweg naar MLS (11-02-2020)
Het contract van Andy Najar liep deze zomer af. De kans is ook groot dat hij dat zelfs niet meer uitdoet. De Hondurees vertoeft momenteel in Amerika en is er aan het onderhandelen met Los Angeles FC. Najar moet er juist nog medische tests afleggen. 
>> Lees verder

Verjaardag Michael Amir Murillo (11-02-2020)
Vandaag verjaart Michael Amir Murillo! Wij wensen hem van harte een gelukkige 24e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.