The Flash; Zwak Anderlecht / Anderlecht opent vanaf dinsdag een rouwregister/....

26-01-2020 - *Zwak Anderlecht steelt 3 punten bij Cercle en mag nog dromen van PO1; Anderlecht is door het oog van de naald gekropen bij Cercle Brugge: 1-2. Anderlecht speelde barslecht, maar goals van Amuzu en Vlap in de slotfase houden de droom op Play-off I levend.

*Vercauteren: "Voelden elkaar aan op en naast het veld"; Frank Vercauteren was erg emotioneel toen hij het nieuws te horen kreeg. "Het is heel moeilijk om te verteren, maar dat is nu eenmaal het leven. We ontvingen nog geen signaal dat het heel slecht ging met hem. Dus het is heel verrassend. Robbie is iemand die ik veel moet bedanken voor hetgeen wat hij voor me deed. Zonder een hechte vriendschap en zonder veel communicatie was er toch een link op het veld.  Hij was een van de spelers waarbij ik een gevoel had dat niet te herhalen viel."

*Kompany eert Rensenbrink op Instagram; Kapitein Vincent Kompany schrijft een eerbetoon op zijn Instagram. In zijn bericht schrijft de verdediger dat Rensenbrink de beste linksbuiten ooit was bij Anderlecht. 

*Anderlecht opent vanaf dinsdag een rouwregister in de fanshop; Het overlijden van Robbie Rensenbrink treft iedereen die een paars-wit hart heeft. Anderlecht opent vanaf dinsdag een rouwregister in de fanshop. 

*Frank Vercauteren na Cercle-Brugge - Anderlecht: "We hebben punten gepakt en blijven in de race, maar we zijn ons er van bewust dat we ons moeten verontschuldigen voor onze prestatie. 90 tot 95 procent waren minder goede punten bij ons, over 5 procent zijn we tevreden. Dat is duidelijk. We hebben wel weerbaarheid getoond en hebben erin geloofd tot de laatste minuut. Dan heb je toch nog iets positiefs. We moeten nu vooral naar onszelf kijken en die verantwoordelijkheid opnemen. Dat is werk vanaf morgen."

*Van Crombrugge na Cercle- RSCA; "Als je naar hier komt, wil je de match controleren en domineren, maar dat hebben we niet gedaan. Gezien de situatie waarin we zitten, is het belangrijkste nu dat we gewonnen hebben. Het verschil tussen de prestatie vandaag en die van vorige week ligt vooral in het mentale. Je moet de tegenstander altijd respecteren en nooit onderschatten. Vandaag ontbrak het ons aan intensiteit en kwaliteit. Maar uiteindelijk is het toch dankzij onze mentaliteit dat we hier hebben kunnen winnen, ook al was het mooi."

*Van Himst: "Soms had Robbie geen zin, maar als hij zijn smoking aan had"; Paul Van Himst zal voor altijd hét icoon van Anderlecht blijven, maar zelf zet hij Robbie Rensenbrink helemaal bovenaan in de eeuwige ranglijst bij paars-wit. "Want individueel was hij misschien wel beter dan ik. Ik heb altijd een goeie band gehad met hem. Robbie woonde op 500 meter van bij mij en ik ging hem elke dag ophalen. Maar veel zei hij niet. Hij was erg zwijgzaam, een invidualist. Op het veld was dat ook zo. Er waren wel matchen die hem niet interesseerden, dat je hem niet zag. Maar als hij zijn dagje had, was hij niet te stoppen. Robbie ging nooit achteruit met de bal, hij ging altijd op zijn tegenstander af. Soms hij ging hij 2 of 3 man voorbij. Hij was een minzaan type, met een goed hart. Maar na zijn carrière heeft hij niet veel meer gedaan. Hij profiteerde op zijn manier van het leven. Hij ging vaak vissen. Dat paste helemaal bij hem."

*Van Himst: "Individueel misschien wel beter dan ik"; Paul Van Himst zal voor altijd hét icoon van Anderlecht blijven, maar zelf zet hij Robbie Rensenbrink helemaal bovenaan in de eeuwige ranglijst bij paars-wit. "Want individueel was hij misschien wel beter dan ik. Ik heb altijd een goeie band gehad met hem. Robbie woonde op 500 meter van bij mij en ik ging hem elke dag ophalen. Maar veel zei hij niet. Hij was erg zwijgzaam, een invidualist. Op het veld was dat ook zo. Er waren wel matchen die hem niet interesseerden, dat je hem niet zag. Maar als hij zijn dagje had, was hij niet te stoppen. Robbie ging nooit achteruit met de bal, hij ging altijd op zijn tegenstander af. Soms hij ging hij 2 of 3 man voorbij. Hij was een minzaan type, met een goed hart. Maar na zijn carrière heeft hij niet veel meer gedaan. Hij profiteerde op zijn manier van het leven. Hij ging vaak vissen. Dat paste helemaal bij hem."

Broos: "Hij was de vedette, maar gedroeg zich zo niet"; Ook Hugo Broos was een bevoorrecht getuige van de glorieperiode van Rensenbrink bij Anderlecht. "Op hetzelfde moment als Robbie naar Anderlecht kwam, ben ik in de eerste ploeg gekomen. Met de kwaliteiten die hij had en zijn manier van spelen werd hij snel een publiekslieveling. Robbie was de man die wedstrijden kon beslissen. Hij had verschrikkelijke dribbels die menig verdediger gek hebben gemaakt op het veld. Als je als verdediger voor hem stond, wist je bij momenten niet meer welke kant hij zou uitgaan, met die slepende bewegingen. Ze noemden hem dan ook het slangenmens."  Ook Broos bevestigt dat Rensenbrink een stille jongen was. "Dat stond eigenlijk wat haaks op de status die hij had bij Anderlecht. Hij was de vedette, maar zo gedroeg hij zich absoluut niet. Hij leefde wat op zichzelf en had weinig contact met medespelers. In de kleedkamer hoorde of zag je hem eigenlijk ook niet. Zijn imago was helemaal anders dan hij als mens was.  De jaren dat ik trainer was van Anderlecht heb ik nog wel regelmatig contact gehad met hem en ik zag hem ook wel bij de samenkomsten van oud-spelers. Die momenten waren eigenlijk hartelijker dan wanneer we samen voetbalden. Het was altijd een prettig weerzien met Robbie."  Als hoogtepunten kiest Broos voor de Europese finales. "De eerste Europabekerfinale die we wonnen tegen West Ham was een geweldig feest. Robbie maakte daar twee doelpunten, wat hij twee jaar later overdeed in Parijs tegen Rapid Wenen. Dat illustreert hoe goed hij was. Met zo iemand in je ploeg is het wat makkelijker om zo’n finale te winnen."


Nieuws van de dag

02-04 - Derrick Luckassen: "Mijn toekomst is onzeker, maar voetballen met PSV zeker niet"
02-04 - Peter Vandenbempt: "De partijdigheid en zijn theatraliteit van zijn optredens hebben Wagner genekt"
02-04 - Grote meerderheid spelers gaat akkoord over RSCA aanbod, onderhandelingen gaan verder
02-04 - Marko Pjaca blijft langer bij Juventus
02-04 - Het voetbalseizoen zit er wellicht op, volgende week definitieve beslissing
02-04 - Anderlecht vraagt geen financiële inspanning van uitgeleende spelers
02-04 - Anderlecht vraagt ook inspanning van makelaars

Morren Motor

Meer nieuws

01-04 - Samir Nasri in rouw na overlijden van ex-voorzitter Olympique Marseille
01-04 - Zetterberg: "Bepaalde manier van doen is nu anders dan in mijn tijd bij Anderlecht"
31-03 - Vincent Kompany betaalt voor spelers die weigeren tekengeld af te staan
31-03 - Sommige RSCA-spelers lusten besparing niet
31-03 - Olivier Deschacht: "Mijn afscheid bij Anderlecht had op een andere manier gemoeten"
30-03 - Franky Vercauteren: "Vasthouden aan het project, maar met resultaten"
30-03 - Kompany & Co lanceerde 9 uitmuntende jonge voetballers
30-03 - Interesse in Van Crombrugge blijft groeien
30-03 - AEK Athene wil Vranjes definitief overnemen van Anderlecht
30-03 - La Gazzetta dello Sport: "Milan brengt bod uit op Doku"
29-03 - Hendrik Van Crombrugge: "Ik wil mij identificeren met het project en voel me zeer goed bij Anderlecht"
29-03 - Michel Vlap vult zijn tijd met trainen en gezelschapspelletjes
28-03 - Karel Van Eetvelt: "Ik was tweevoetig, redelijk snel en ik had techniek"
28-03 - Jacques Sys: ' 'Het aantrekken van Pär Zetterberg was een miscast van de eerste orde''''
28-03 - Kemar Roofe: "Geen spijt over mijn transfer naar Anderlecht"
28-03 - Anthony Vanden Borre mag bij Anderlecht blijven
28-03 - Dimata, Bakkali en Trebel elke dag paraat in Neerpede
27-03 - Marc Coucke: "Laat ons duidelijk zijn: volksgezondheid is prioriteit nummer één"
27-03 - Voorzitter Coucke: “Sommige spelers boden zelfs spontaan inlevering van meer dan één maandloon"
27-03 - Anderlecht kampioen met de vrouwen
27-03 - Craig Bellamy: "Elke conference calls met Kompany"
27-03 - Marc Coucke een van de weinige clubleiders die competitie niet vroegtijdig wil beëindigen
26-03 - Anderlecht heeft onderhandelingen met PSV gestart over Luckassen
26-03 - Anderlecht wil naast Chadli ook Luckassen houden
26-03 - Marc Van Ranst duidelijk: "Meer dan symbolische bekerfinale zal er niet in zitten"
25-03 - James Lawrence: "Tot op heden nog geen gesprekken over mijn toekomst"
25-03 - Enkele weken geleden huiszoekingen in verband met met verkoop Anderlecht
25-03 - Anderlecht rekent nu op goodwill van spelers want deze zijn niet verplicht te trainen
24-03 - Er gaan stemmen op om dit voetbal seizoen te schrappen
24-03 - Peter Vandenbempt: "Kritiek op ontslag Zetterberg onterecht"

Nog meer nieuws in het archief...

Weeghmans
Closset
Argenta Kortessem
Tilkin Powder Coatings