The Flash; Zwak Anderlecht / Anderlecht opent vanaf dinsdag een rouwregister/....

26-01-2020 - *Zwak Anderlecht steelt 3 punten bij Cercle en mag nog dromen van PO1; Anderlecht is door het oog van de naald gekropen bij Cercle Brugge: 1-2. Anderlecht speelde barslecht, maar goals van Amuzu en Vlap in de slotfase houden de droom op Play-off I levend.

*Vercauteren: "Voelden elkaar aan op en naast het veld"; Frank Vercauteren was erg emotioneel toen hij het nieuws te horen kreeg. "Het is heel moeilijk om te verteren, maar dat is nu eenmaal het leven. We ontvingen nog geen signaal dat het heel slecht ging met hem. Dus het is heel verrassend. Robbie is iemand die ik veel moet bedanken voor hetgeen wat hij voor me deed. Zonder een hechte vriendschap en zonder veel communicatie was er toch een link op het veld.  Hij was een van de spelers waarbij ik een gevoel had dat niet te herhalen viel."

*Kompany eert Rensenbrink op Instagram; Kapitein Vincent Kompany schrijft een eerbetoon op zijn Instagram. In zijn bericht schrijft de verdediger dat Rensenbrink de beste linksbuiten ooit was bij Anderlecht. 

*Anderlecht opent vanaf dinsdag een rouwregister in de fanshop; Het overlijden van Robbie Rensenbrink treft iedereen die een paars-wit hart heeft. Anderlecht opent vanaf dinsdag een rouwregister in de fanshop. 

*Frank Vercauteren na Cercle-Brugge - Anderlecht: "We hebben punten gepakt en blijven in de race, maar we zijn ons er van bewust dat we ons moeten verontschuldigen voor onze prestatie. 90 tot 95 procent waren minder goede punten bij ons, over 5 procent zijn we tevreden. Dat is duidelijk. We hebben wel weerbaarheid getoond en hebben erin geloofd tot de laatste minuut. Dan heb je toch nog iets positiefs. We moeten nu vooral naar onszelf kijken en die verantwoordelijkheid opnemen. Dat is werk vanaf morgen."

*Van Crombrugge na Cercle- RSCA; "Als je naar hier komt, wil je de match controleren en domineren, maar dat hebben we niet gedaan. Gezien de situatie waarin we zitten, is het belangrijkste nu dat we gewonnen hebben. Het verschil tussen de prestatie vandaag en die van vorige week ligt vooral in het mentale. Je moet de tegenstander altijd respecteren en nooit onderschatten. Vandaag ontbrak het ons aan intensiteit en kwaliteit. Maar uiteindelijk is het toch dankzij onze mentaliteit dat we hier hebben kunnen winnen, ook al was het mooi."

*Van Himst: "Soms had Robbie geen zin, maar als hij zijn smoking aan had"; Paul Van Himst zal voor altijd hét icoon van Anderlecht blijven, maar zelf zet hij Robbie Rensenbrink helemaal bovenaan in de eeuwige ranglijst bij paars-wit. "Want individueel was hij misschien wel beter dan ik. Ik heb altijd een goeie band gehad met hem. Robbie woonde op 500 meter van bij mij en ik ging hem elke dag ophalen. Maar veel zei hij niet. Hij was erg zwijgzaam, een invidualist. Op het veld was dat ook zo. Er waren wel matchen die hem niet interesseerden, dat je hem niet zag. Maar als hij zijn dagje had, was hij niet te stoppen. Robbie ging nooit achteruit met de bal, hij ging altijd op zijn tegenstander af. Soms hij ging hij 2 of 3 man voorbij. Hij was een minzaan type, met een goed hart. Maar na zijn carrière heeft hij niet veel meer gedaan. Hij profiteerde op zijn manier van het leven. Hij ging vaak vissen. Dat paste helemaal bij hem."

*Van Himst: "Individueel misschien wel beter dan ik"; Paul Van Himst zal voor altijd hét icoon van Anderlecht blijven, maar zelf zet hij Robbie Rensenbrink helemaal bovenaan in de eeuwige ranglijst bij paars-wit. "Want individueel was hij misschien wel beter dan ik. Ik heb altijd een goeie band gehad met hem. Robbie woonde op 500 meter van bij mij en ik ging hem elke dag ophalen. Maar veel zei hij niet. Hij was erg zwijgzaam, een invidualist. Op het veld was dat ook zo. Er waren wel matchen die hem niet interesseerden, dat je hem niet zag. Maar als hij zijn dagje had, was hij niet te stoppen. Robbie ging nooit achteruit met de bal, hij ging altijd op zijn tegenstander af. Soms hij ging hij 2 of 3 man voorbij. Hij was een minzaan type, met een goed hart. Maar na zijn carrière heeft hij niet veel meer gedaan. Hij profiteerde op zijn manier van het leven. Hij ging vaak vissen. Dat paste helemaal bij hem."

Broos: "Hij was de vedette, maar gedroeg zich zo niet"; Ook Hugo Broos was een bevoorrecht getuige van de glorieperiode van Rensenbrink bij Anderlecht. "Op hetzelfde moment als Robbie naar Anderlecht kwam, ben ik in de eerste ploeg gekomen. Met de kwaliteiten die hij had en zijn manier van spelen werd hij snel een publiekslieveling. Robbie was de man die wedstrijden kon beslissen. Hij had verschrikkelijke dribbels die menig verdediger gek hebben gemaakt op het veld. Als je als verdediger voor hem stond, wist je bij momenten niet meer welke kant hij zou uitgaan, met die slepende bewegingen. Ze noemden hem dan ook het slangenmens."  Ook Broos bevestigt dat Rensenbrink een stille jongen was. "Dat stond eigenlijk wat haaks op de status die hij had bij Anderlecht. Hij was de vedette, maar zo gedroeg hij zich absoluut niet. Hij leefde wat op zichzelf en had weinig contact met medespelers. In de kleedkamer hoorde of zag je hem eigenlijk ook niet. Zijn imago was helemaal anders dan hij als mens was.  De jaren dat ik trainer was van Anderlecht heb ik nog wel regelmatig contact gehad met hem en ik zag hem ook wel bij de samenkomsten van oud-spelers. Die momenten waren eigenlijk hartelijker dan wanneer we samen voetbalden. Het was altijd een prettig weerzien met Robbie."  Als hoogtepunten kiest Broos voor de Europese finales. "De eerste Europabekerfinale die we wonnen tegen West Ham was een geweldig feest. Robbie maakte daar twee doelpunten, wat hij twee jaar later overdeed in Parijs tegen Rapid Wenen. Dat illustreert hoe goed hij was. Met zo iemand in je ploeg is het wat makkelijker om zo’n finale te winnen."


Nieuws van de dag

19-02 - Woensdag 26 februari om 11u open training
19-02 - Peter Verbeke: "Een contract geven aan 15 jarige is krankzinnig"
19-02 - Anderlecht-fans plannen acties zondag tegen Eupen
19-02 - Pro League en Eleven Sports bespreken toekomst plannen
19-02 - Marc Coucke: "Ik voorzie geen problemen bij licentiecommissie 'that's my job' "

Morren Motor

Meer nieuws

18-02 - Nicolas Frutos op stage in Neerpede
18-02 - Alexandre Boucaut fluit Anderlecht - Eupen
18-02 - Dader bommetjes geïdentificeerd
18-02 - Zorgen over knieblessure Luckassen
18-02 - Vercauteren en Kompany praten met Doku die Eupen moet missen
17-02 - Anderlecht gaat wellicht korting geven op abonnementen volgend seizoen
16-02 - Franky Vercauteren: "Als één uitvalt moet je dat 200% extra toevoegen en winnen"
16-02 - Franky Vercauteren: "Hebben mijn spelers alles gegeven?"
16-02 - Hendrik Van Crombrugge: "Ontgoocheling,voor rode kaart controleerde we de partij"
15-02 - Franky Vercauteren: "Moeten ons niet verschuilen achter rode kaart"
15-02 - Kompany: "Als je jeugd laat spelen, betaal je leergeld"
15-02 - Tienkoppig Anderlecht gaat onderuit bij KV Mechelen
15-02 - Anderlecht kaapt sportief manager Peter Verbeke weg bij AA Gent
15-02 - Jérémy Doku: "Jürgen Klopp zag in mij opvolger Sadio Mané"
14-02 - Franky Vercauteren: "We moeten vooral naar onszelf kijken en winnen"
14-02 - Vercauteren: "Joveljic kent maar één ding voor de goal""
14-02 - Vincent Kompany en Elias Cobbaut in Mechelen terug inzetbaar
14-02 - Anderlecht wil onderhandelen met PSV over hoge prijs Luckassen
13-02 - Anderlecht slijt overbodige Saief aan de Poolse nummer 7
13-02 - Yari Verschaeren en Pieter Gerkens hebben deels training hervat
13-02 - Kemar Lawrence: "Misschien nog twee weken nodig, twee maanden niet gespeeld"
13-02 - Anderlecht-fans zijn boos: "Er wordt geen enkele moeite gedaan voor onschuldige fans"
13-02 - Broer Derrick Luckassen: "Hem aangeraden om bij Anderlecht te blijven"
13-02 - Eleven Sports: "Morgen praten met Pro Leaque om alles verder te bespreken"
13-02 - Amuzu, Lukassen en Doku krijgen bezoek van Ghanese bondscoach
13-02 - Michael Verschueren: "De kans is miniem dat Chadli zal blijven"
12-02 - Najar eerst op doktersbezoek in LA.
12-02 - Eleven Sports krijgt mediarechten
12-02 - Kompany en Vercauteren zitten op zelfde golflengte
12-02 - Anderlecht gaat niet in beroep tegen straf om deel van tribune af te sluiten

Nog meer nieuws in het archief...

Weeghmans
Closset
Argenta Kortessem
Tilkin Powder Coatings