RSC Anderlecht 'Heer en Meester' in Super League

11-12-2019 16:33:11 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

RSC Anderlecht won op dinsdagavond een inhaalduel in de Super League en lijkt zo eens te meer vrij spel te hebben in de vrouwencompetitie.Na twee kampioenstitels voor RSC Anderlecht wilden zowel Standard ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Anderlecht: "Toekomst van onze club is rooskleurig" (12-12-2019)
Het bestuur van Anderlecht publiceert vandaag op de website en Facebook-pagina van de club een lange open brief aan de supporters. Daarin leggen Marc Coucke en co het beleid uit. Hun kernboodschap luidt dat het duidelijk was dat er moest worden ingegrepen en dat ze de club over drie jaar weer aan de top willen brengen.
>> Lees verder

Boli wil zelf ook naar RSC Anderlecht (12-12-2019)
Verschillende Belgische clubs zijn geïnteresseerd in Yohan Boli, maar die heeft zijn keuze al gemaakt. Hij wil naar RSC Anderlecht, enkel de clubs moeten nu nog tot een akkoord komen. Ondanks dat Boli nog maar zes maand onder contract ligt bij STVV, vragen die een transferprijs van ongeveer 2,5 miljoen euro.
>> Lees verder

Drie Anderlecht-dames genomineerd voor Gouden Schoen (12-12-2019)
Volgende maand wordt de Gouden Schoen opnieuw uitgereikt. Bij de genomineerde dames vinden we drie RSC Anderlecht-speelsters terug. De drie zijn ook actief bij de Red Flames. Tine De Caigny (foto), Laura De Neve en Laura Deloose. Elise Cayman en Tessa Wullaert zijn de favorieten. 
>> Lees verder

Chadli bekijkt het dag per dag, Bakkali mikt op winterstage (12-12-2019)
Gisteren stonden er enkele geblesseerden terug op het trainingsveld waaronder Nacer Chadli. Toch is het niet zeker of hij de wedstrijd van zondag tegen Standard haalt. De evolutie van de Rode Duivel wordt dag per dag bekeken. Het is dus afwachten of Chadli zondag op het scheidsrechterblad staat. 
>> Lees verder

Sanneh wil weg bij Göztepe (12-12-2019)
Bubacarr Sanneh speelt momenteel op huurbasis voor het Turkse Göztepe. Een succes is die huurbeurt niet, mede door blessures. Sanneh speelde nog maar twee wedstrijden in Turkije. De verdediger wil nu zijn huurcontract beëindigen. Terug naar de Jupiler Pro League of misschien naar Denemarken.
>> Lees verder

Anderlecht: "Sandler twee maanden out" (11-12-2019)
Philippe Sandler werd gisteren geopereerd aan zijn linkerknie. Dat laat Anderlecht weten. De club meldt dat de operatie goed verlopen is en dat de verdediger een tweetal maanden onbeschikbaar is.
>> Lees verder

Ook Bakkali traint met de groep mee (11-12-2019)
RSC Anderlecht deelde deze namiddag enkele foto's van de training. Daarop zien we niet alleen Vincent Kompany opnieuw meetrainen maar ook Zakaria Bakkali. Wanneer de aanvaller eventueel weer fit is om mee te spelen is afwachten. Wellicht zal dat pas na de winterstop zijn. 
>> Lees verder

Kompany alweer op trainingsveld (11-12-2019)
De kans is reëel dat Vincent Kompany zondag inzetbaar is tijdens de wedstrijd tussen Anderlecht en Standard. De verdediger, die een week geleden weer de hamstrings voelde opspelen, stond vandaag weer op het oefenveld. Hij werkte de opwarming af en trapte enkele ballen.
>> Lees verder

Croky Cup: Voorrangsperiode abonnees verlengd (11-12-2019)
Normaal liep de voorrangsperiode voor de abonnees die een ticket wilden bemachtigen voor de bekerwedstrijd tegen Club Brugge, morgen af. De belangstelling is echter groot en daarom wordt de periode verlengd tot vrijdag 13 december. Een datum van de vrije verkoop wordt later meegedeeld.
>> Lees verder

Verschaeren genomineerd voor 'Belofte van het Jaar' (11-12-2019)
De drie genomineerden voor Sportman en Sportvrouw van het Jaar zijn bekendgemaakt, net als de drie kanshebbers voor de nevenprijzen. In de categorie Belofte van het Jaar is Anderlecht-speler Yari Verschaeren één van de drie genomineerden.
>> Lees verder

Chadli fit voor Sclessin? (11-12-2019)
Nacer Chadli sukkelt met de enkel en moest de voorbije wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Maar volgens Le Soir is er goed nieuws op komst voor RSC Anderlecht. Zijn herstel verloopt voorspoedig en de Rode Duivel zal wellicht inzetbaar zijn voor de kraker van zondag op en tegen Standard. 
>> Lees verder

Cup: Van Driessche fluit kwartfinale (11-12-2019)
Bram Van Driessche neemt de spelleiding op zich tijdens de kwartfinale van RSC Anderlecht tegen Club Brugge in het kader van de Beker van België. Yves De Neve en Pieter Becquet staan hem bij langs de zijlijn. Jasper Vergoote is vierde official. 
>> Lees verder

Trebel zegt 'ja' tegen Al Shabab (11-12-2019)
Vorige zomer zag Adrien Trebel een transfer naar Al Shabab niet zitten en bedankte voor het aanbod. Enkele maanden later is de Fransman bijgedraaid en zegt hij volmondig 'ja' tegen een transfer. Hij zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben met de Saudische club. 
>> Lees verder

Croky Cup: VAR maakt zijn intrede (11-12-2019)
Volgende week staan de kwartfinales van de Croky Cup op het programma met enkele mooie affiches waaronder RSC Anderlecht - Club Brugge. Er zijn nog  De vorige rondes van de Beker van België werden afgewerkt zonder VAR. Vanaf de kwartfinales is die wel aanwezig. 
>> Lees verder

Verjaardag De Jong Max (11-12-2019)
Vandaag verjaart De Jong Max! Wij wensen hem van harte een gelukkige 51e verjaardag!
>> Lees verder

Iachtchouk stopt als jeugdcoach bij Anderlecht (10-12-2019)
Oleg Iachtchouk is niet langer jeugdtrainer bij Anderlecht. De oud-speler gaat voortaan op zelfstandige wijze (jonge) spelers begeleiden die nieuw zijn in België. "In die functie zullen we hem nog wel vaak ontmoeten in Neerpede", zegt jeugdcoördinator Jean Kindermans.
>> Lees verder

Dan toch operatie voor Sandler (10-12-2019)
Philippe Sandler laat zich deze week nog opereren aan de knie, dat weet VTM Nieuws. Er was even onduidelijkheid of het al dan niet tot een operatie zou komen. Maar Sandler heeft nu toch besloten om zich te laten opereren, die beslissing kwam er na overleg met zijn moederclub Manchester City.
>> Lees verder

Murillo: "Kompany sprak me op WK al aan" (10-12-2019)
Nog een maand geduld en dan zien we Amir Murillo aan het werk in het Anderlecht-shirt. De nieuwe Panamese rechtsback kijkt uit naar zijn Belgisch avontuur. "Anderlecht is een ideale stap voor mij. Een grote stap voorwaarts in mijn carrière", zo vertelt hij.
>> Lees verder

Ganvoula kan Anderlecht nog geld opbrengen (10-12-2019)
Sylvère Ganvoula kon bij RSC Anderlecht nooit echt doorbreken. Dat ligt anders in Duitsland, Ganvoula is er bij de Duitse tweedeklasser Bochum echt opengebloeid. In zestien wedstrijden was hij goed voor 12 goals en 5 assists. De Duitste top toont interesse waaronder Borussia Mönchengladbach.
>> Lees verder

STVV hangt stevig prijskaartje aan Boli (10-12-2019)
RSC Anderlecht toont verregaande interesse in Yohan Boli, de eerste verkennende gesprekken zijn al achter de rug. De Ivoriaanse spits ligt nog zes maand onder contract bij STVV, ondanks die nog korte contractperiode hangt er een prijskaartje van 2,5 miljoen euro aan Boli.
>> Lees verder

Lardot leidt Standard - Anderlecht (09-12-2019)
Jonathan Lardot is aangesteld om de topaffiche tussen Standard en Anderlecht van komend weekend in goede banen te leiden. Hij krijgt assistentie van lijnrechters Florian Lemaire en Laurent Conotte en vierde official Wesli De Cremer.
>> Lees verder

U21, met Trebel, lijden tweede nederlaag (09-12-2019)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 2-0 verloren bij OH Leuven. Na zeven zeges op rij is het de tweede nederlaag van het seizoen. De jongens van coach Craig Bellamy (foto) blijven wel ruim aan kop in het klassement.
>> Lees verder

Veld slecht bespeelbaar ondanks nieuwe grasmat (09-12-2019)
Het veld in het Lotto Park lag er gisteren slecht bij ondanks de nieuwe grasmat die RSC Anderlecht twee weken geleden liet aanleggen. Reden: Anderlecht koos voor kleine stroken van 4 meter op 2 meter, waardoor het veld uit verschillende stukken bestaat. Een goedkopere oplossing dan de lange rollen grasmat.
>> Lees verder

Interesse in Yohan Boli (09-12-2019)
Volgens Het Laatste Nieuws toont Anderlecht meer dan gewone interesse in STVV-spits Yohan Boli. De Ivoriaan maakte dit seizoen negen doelpunten. Zijn contract loopt na dit seizoen af.
>> Lees verder

Jongste ploeg ooit tegen Charleroi (09-12-2019)
Zes keer een scoreloos gelijkspel in 18 wedstrijden is een primeur. Maar wij onthouden liever een andere primeur: RSC Anderlecht kwam met het jongste elftal ooit aan de aftrap. Mario Kana was de jongste, vier maand geleden pas 17 jaar geworden. Kemar Roofe en Hendrik Van Crombrugge te oudsten met hun 26 jaar.
>> Lees verder

Vercauteren zag geen reden om vroeger te wisselen (09-12-2019)
Het was lang wachten op vervanging tegen Charleroi. Frank Vercauteren bracht pas twee minuten voor tijd Michel Vlap in. Enkele minuten later op een minuut van het einde van de extra tijd mocht Yari Verschaeren zijn schoenen nog even vuil maken. De coach zag geen enkele reden om vroeger te wisselen. 
>> Lees verder

Vandaag verdere onderzoeken voor Sandler (09-12-2019)
Wel of geen operatie, dat moet vandaag blijken voor Philippe Sandler die vandaag op doktersbezoek gaat. Daar zal onderzocht worden of een operatie écht nodig is. RSC Anderlecht staat ook in nauw contact met Sandler's moederclub Manchester City. 
>> Lees verder

Hopen op Kompany op korte termijn (09-12-2019)
Vincent Kompany maakte geen deel uit van de selectie tegen Charleroi. Toch hoopt Frank Vercauteren om de verdediger op korte termijn te recupereren, maar veel wou hij daar verder niet over kwijt. Wat wel zeker is dat RSC Anderlecht zeker geen risico's gaat nemen met de Rode Duivel. 
>> Lees verder

Mogi Bayat volgt wedstrijd vanuit loge (09-12-2019)
Op RSC Anderlecht is hij al eventjes persona non grata. Maar bij sommige dingen kunnen ze echt niet om hem heen, zoals gisteren. Mogi Bayat is de broer van  Mehdi Bayat, de algemeen directeur van Charlerloi. Mogi volgde de wedstrijd gisteren vanuit de paars-witte loges.
>> Lees verder

Anderlecht betaalde 680.000 euro voor Murillo (09-12-2019)
Nieuwe aanwinst Michael Amir Murillo volgde gisteren de wedstrijd vanuit de hoofdtribune. RSC Anderlecht betaalde volgens Amerikaanse media ongeveer 680.000 euro voor zijn nieuwe rechtsback die nog één jaar contract had bij de New York Red Bulls. 
>> Lees verder

Doku: “Altijd hard blijven werken” (09-12-2019)
Deze keer lukte het hem niet om te scoren, maar wat was het weer genieten van Jérémy Doku. De Charleroi-backs hadden hun handen vol. Enkele weken geleden viel Doku zelfs naast de selectie, een logische keuze volgens Doku zelf die steeds hard is blijven werken. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.