Anderlecht toont zich met tien man de sterkste in Clasico

05-05-2019 - Anderlecht klopt Standard na maar liefst tachtig minuten met een man minder! 2-1 is de einduitslag. We zagen een zowel onherkenbaar Standard als Anderlecht.

El Clásico, dat staat altijd garant aan spektakel. Ook zondag 5 mei 2019 was daar geen uitzondering op. Na de bizarre heenronde die maar dertig minuten duurde, vlogen beide teams er onmiddellijk in. Al was het vooral het Standard van Michel Preud'homme dat de beste intenties had. Na nog geen vier minuten konden de Luikenaren al ei zo na vieren. Carcela krulde de bal naar de verste paal. Didillon en de buitenkant van de paal voorkwamen een rampscenario voor paars-wit.  Al was dit maar uitstel van executie, want na tien minuten besloot ex-Rouche Adrien Trebel een ziekenhuisbal op Bornauw af te leveren. Carcela zat er met zijn kattenpootje tussen en Bornauw raakte vol het scheenbeen van de Marokkaan. De VAR oordeelde terecht dat Bornauw met rood kon gaan douchen. Anderlecht kon nog ruim tachtig minuten met tien verder. Maar vreemd genoeg sloeg Standard er na het rode karton niet meer in om voor de rust echt een uitgespeelde kans bij elkaar te voetballen. Halilovic trapte een trainingsbal op Didillon en Laifis kreeg de bal niet tot bij Emond na een indrukwekkende borstcontrole. Acht minuten voor rust waren het zelfs de Brusselaars die uit het niets op voorsprong kwamen. Een doelpunt dat letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen, want Yannick Bolasie liftte het leer listig over de Luikse verdediging. De infiltratie van Verschaeren was sluw, maar de controle met de hand was dat ook. Desondanks mocht de jonkie verder voetballen en de bal in doel deponeren. 1-0.

Standard startte de tweede helft dan ook als een gewond dier. RSCA kreeg nochtans de eerste kans. Verschaeren legde de bal op het hoofd van Santini, maar die kon zijn knik geen kracht meer meegeven. Ook Bolasie kon uit de draai het kader niet vinden. Dat zou paars-wit zich gaan beklagen, want er liep nog steeds ene Mehdi Carcela op het veld rond. Die tekende vijf minuten na rust voor de 1-1 aan. Lestienne liet de bal door de benen glippen en Carcela schoof met zijn linker in de verste hoek binnen. Geen buitenspel van Lestienne en dus alles te herdoen. Al was ook dat weer uitstel van executie, want paars-wit toonde zich voor het eerst in deze play-offs als ware gladiatoren. Er moest en zou gewonnen worden. Dat straalde van de gezichten van de spelers van de thuisploeg af. Het Constant Vanden Stockstadion herleefde als weleer. Trebel had dat in het snuitje. Het nummer 25 had natuurlijk iets recht te zetten na zijn onrechtstreekse verantwoordelijkheid voor de rode kaart van Bornauw en de roodharige middenvelder stelde zijn fans niet teleur. Nog voor het uur devieerde Santini een indraaiende vrije trap van Trebel voorbij Ochoa in doel. Pijnlijk voor Standard, dat met een mannetje meer al voor de tweede keer op achterstand kwam. Preud’homme probeerde wat meer vuur in zijn ploeg te krijgen, maar dat bleek vergeefse moeite. Het was Anderlecht dat nog de beste kans versierde: Verschaeren stuitte van dichtbij op Ochoa. Standard kreeg zelfs geen slotoffensief meer in elkaar gebokst, Anderlecht freewheelde naar zijn eerste zege in de play-offs en werd zowaar weer in de armen gesloten door het thuispubliek.

Ja, het was ongezien wat we van de ploeg van coach Michel Preud'homme zagen. De bezoekende trainer ergerde zich dood. Er werd geen druk gezet op Bolasie en co en ook Kara mocht de bal achterin rustig rondspelen. De Rouches konden Didillon amper bedreigen en de wedstrijd bloedde op zijn gemakje dood. Anderlecht staat met deze driepunter nu wat steviger op de vijfde plek. AA Gent weet zo wat hen te doen staat tegen Club Brugge.  

BESLUIT: Het is ronduit knap dat je een topteam als Standard na een bijna volledige match met tien man kan kloppen. De zege van Anderlecht is dus oververdiend. 

Man van de match was Elias Cobbaut. Velen denken misschien aan Verschaeren of Trebel, maar linksachter Cobbaut leverde een vijftal prachtige voorzetten af en de Belg gaf het volle pond tot zijn wissel. Secure match zonder fouten. 


Nieuws van de dag

19-07 - Morgen 20 juli Hamburg - RSC Anderlecht
19-07 - Bakkali minstens vier maanden buiten strijd
19-07 - Trabzonspor heeft concrete interesse in Santini
19-07 - Milic op weg naar Turkije
19-07 - Anderlecht zonder spits naar oefenwedstrijd tegen HSV Hamburg
19-07 - Trebel niet mee met Anderlecht naar Hamburg
19-07 - Geen contract voor Sidney Sam
19-07 - Najar: "Binnen zes maanden hoop ik weer te voetballen"
19-07 - Zulte-Waregem denkt aan Pieter Gerkens
19-07 - RSCA-doelvrouw trekt naar Spanje
19-07 - Anderlecht wacht op uitspraak BAS
19-07 - Sidney Sam vandaag van Anderlecht
19-07 - PSV plukt jong talent weg
19-07 - Kara op weg naar Qatar

Morren Motor

Meer nieuws

18-07 - Wellicht geen Samir Nasri en Philippe Sandler tegen Oostende
18-07 - Deze 37 mogen op de ploegfoto
18-07 - Verschaeren terug van vakantie
18-07 - Verschueren: "Het voetballend vermogen van Sandler is grote meerwaarde"
18-07 - Anderlecht-B verliest oefenduel tegen OFI Kreta
18-07 - Edo Kayembe wellicht naar KV Mechelen
18-07 - Rizespor wil Milic van RSCA
18-07 - RSCA-woordvoerster Marie Verbeke: "Indien sanctie nooit tegen KV Oostende"
17-07 - Het BAS zal zich donderdag uitspreken over Standard - Anderlecht
17-07 - Anderlecht wil benadrukken dat het geen vraag gesteld heeft aan Bayat
17-07 - Officieel : Philippe Sandler komt naar RSCA
17-07 - Mogi Bayat mag weer Anderlecht-spelers verkopen
17-07 - Anderlecht rekent op vertrek Santini
17-07 - 19-jarige RSCA beloften trekt naar Italiaanse tweedeklasser
17-07 - Arnesen wil Anderlecht-kern afslanken via speeddates
17-07 - Philippe Sandler eerstdaags officieel van RSCA
17-07 - Verdeelde meningen over komst Sidney
17-07 - Francis Amuzu is grofwild op transfermarkt
16-07 - Sam tekende contract voor Anderlecht
16-07 - Heerenveen mag kiezen tussen verschillende verdedigers
16-07 - Bondscoach Roemenië: "Alex Chipciu heeft alle kwaliteiten om rechtsachter te zijn"
16-07 - Zoon Pär Zetterberg hoopt contract te krijgen bij Seraing
16-07 - Kara Mbodji mag Anderlecht gratis verlaten voor Qatar
15-07 - Kompany laat twee jeugdspelers bij de A-kern
15-07 - Spaanse tweedeklasser Almeria gaat Aristote Nkaka jaartje huren
15-07 - Anderlecht was Landry Dimata en Andy Najar even vergeten
15-07 - Hannes Delcroix voor één jaar naar RKC Waalrijk
15-07 - Twee Congolezen moeten eerst proefperiode afwerken
15-07 - Verschueren: "Voor nieuwe diepe spits zitten we nog veraf"
14-07 - Geen concrete interesse voor Didillon

Nog meer nieuws in het archief...

Express VPN
Hagaard
Argenta Kortessem
WebBuildingFirm