Anderlecht klopt Kortrijk met 4-0

Anderlecht heeft drie makkelijke punten bijgeschreven. Kortrijk kon paars-wit niks in de weg leggen in het Astridpark en kreeg vier goals om de oren.Glen De Boeck keerde als coach van KV Kortrijk terug naar zijn Anderlecht, maar moest al na veertig seconden het strijdplan aanpassen. Makarenko ging formidabel de mist in toen hij eerst een bal heel slecht raakte en vervolgens de voorzet van Hanni in eigen doel kopte. De bezoekers begonnen zo met een achterstand aan de wedstrijd.
Na een kwartier spelen moest De Boeck zich al een tweede keer in de haren krabben. Bruno ontsnapte op rechts en bereikte met een lage voorzet Hanni aan de tweede paal. De kapitein van paars-wit faalde niet en zette de dubbele voorsprong op het bord.
De thuisploeg haalde zijn voet van het gaspedaal, maar Kortrijk kon daar eigenlijk niet van profiteren. Azouni haalde nog wel eens verschroeiend uit, maar zijn poging ging een halve meter over de kooi van Boeckx. De 2-0-voorsprong voor Anderlecht aan de rust was verdiend.
Na een paar minuten spelen in de tweede helft moest Kums naar de kant. De middenvelder leek te sukkelen met een blessure en werd vervangen door Trebel, die meteen zijn stempel drukte. Aanvallend verdeelde en heerste de roodharige middenvelder, in verdedigend opzicht recupereerde hij een heel pak ballen voor Anderlecht.
De kroon op het werk zette hij met een heerlijk doelpunt. Controleren met rechts, kappen met links en vervolgens overhoeks in doel poeieren: veel beter kan je een bal niet raken. De 3-0 was er een van enig mooie makelij.
Harbaoui miste nog een grote kans en waande zich zo even Teodorczyk, maar maakte wat later zijn misser toch nog goed. Bruno, weer hij, schoof laag voor doel en de Tunesiër liep de eindcijfers tegen de netten.
Anderlecht pakt onder Vanhaezebrouck 16 op 21 en staat stevig op plek drie in het klassement. Kortrijk bengelt gevaarlijk dicht boven de degradatiezone en moet dringend punten beginnen pakken.

jupilerproleague kortrijk

Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"

Meer nieuws...