Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo

Ook in de eerste wedstrijd met Frutos als hoofdcoach was het voetbal van Anderlecht nog houterig, maar het gaat dankzij een kleine zege in Westerlo wel een ronde verder in de Beker van België.


Bij Westerlo probeerden ze de sfeer van de grote dagen op te roepen. Clublegende Jef Delen kwam de aftrap nemen en ook de statistieken zaten mee. Bij de laatste twee bekerontmoetingen tussen beide clubs trokken de Kempenaars immers aan het langste eind.
Toch moest de thuisploeg de wet van de sterkste ondergaan. Anderlecht eiste de bal op, al deed het daar weinig mee. Het bleef bij steriele druk, want veel meer dan enkele slappe schoten van de bedrijvige Onyekuru kwamen de bezoekers niet. Westerlo kwam er op de tegenaanval enkele keren scherp uit.
Beide ploegen hadden een strafschop gewild, maar scheids Lambrechts had het bij de schouderduw van Dendoncker en de ingreep van Oto'o wellicht bij het rechte eind en liet voortspelen. Net voor de rust was er nog een terecht afgekeurd doelpunt van een kwieke De Ceulaer.


Het was duidelijk dat Anderlecht een versnelling hoger moest schakelen in de tweede helft. Dat lukte aanvankelijk helemaal niet. De landskampioen stapelde de slordigheden in een razend tempo op en versierde geen enkele mogelijkheid in het vierde kwartier.
En zo rook Westerlo zijn kans om te verrassen. Annys stuurde zijn plaatsbal naar de verste benedenhoek, waar een puike redding van Boeckx nodig was om de 0-0 op het bord te houden. Het ongenoegen bij de paars-witte aanhang groeide, want de elf van Frutos konden echt niet bekoren.
Er was uiteindelijk een blunder van Oto'o nodig om Anderlecht aan de zege te helpen. Harbaoui legde diens te korte terugspeelbal voor de voeten van Onyekuru, die niet meer kon missen. Invaller Stanciu schudde nog een lekkere dribbel uit zijn sloffen, maar het werd door het aandringen van een dapper Westerlo toch nog een ongemakkelijk slot.

westerlo beker

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...