Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo

Ook in de eerste wedstrijd met Frutos als hoofdcoach was het voetbal van Anderlecht nog houterig, maar het gaat dankzij een kleine zege in Westerlo wel een ronde verder in de Beker van België.


Bij Westerlo probeerden ze de sfeer van de grote dagen op te roepen. Clublegende Jef Delen kwam de aftrap nemen en ook de statistieken zaten mee. Bij de laatste twee bekerontmoetingen tussen beide clubs trokken de Kempenaars immers aan het langste eind.
Toch moest de thuisploeg de wet van de sterkste ondergaan. Anderlecht eiste de bal op, al deed het daar weinig mee. Het bleef bij steriele druk, want veel meer dan enkele slappe schoten van de bedrijvige Onyekuru kwamen de bezoekers niet. Westerlo kwam er op de tegenaanval enkele keren scherp uit.
Beide ploegen hadden een strafschop gewild, maar scheids Lambrechts had het bij de schouderduw van Dendoncker en de ingreep van Oto'o wellicht bij het rechte eind en liet voortspelen. Net voor de rust was er nog een terecht afgekeurd doelpunt van een kwieke De Ceulaer.


Het was duidelijk dat Anderlecht een versnelling hoger moest schakelen in de tweede helft. Dat lukte aanvankelijk helemaal niet. De landskampioen stapelde de slordigheden in een razend tempo op en versierde geen enkele mogelijkheid in het vierde kwartier.
En zo rook Westerlo zijn kans om te verrassen. Annys stuurde zijn plaatsbal naar de verste benedenhoek, waar een puike redding van Boeckx nodig was om de 0-0 op het bord te houden. Het ongenoegen bij de paars-witte aanhang groeide, want de elf van Frutos konden echt niet bekoren.
Er was uiteindelijk een blunder van Oto'o nodig om Anderlecht aan de zege te helpen. Harbaoui legde diens te korte terugspeelbal voor de voeten van Onyekuru, die niet meer kon missen. Invaller Stanciu schudde nog een lekkere dribbel uit zijn sloffen, maar het werd door het aandringen van een dapper Westerlo toch nog een ongemakkelijk slot.

westerlo beker

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...