Martinez: "Nu vol voor derde plaats gaan!"

De ontgoocheling na de nederlaag tegen Frankrijk was uiteraard enorm, maar bondscoach Roberto Martinez vindt dat de trots over het afgelegde parcours moet overheersen. Martinez wil zaterdag vol voor de derde plaats gaan.

1-0. Een kopbalgoal van Umtiti na een hoekschop. Daarmee werd de WK-halve finale tussen België en Frankrijk beslist in het voordeel van onze zuiderburen. "Het was een gelijkopgaande wedstrijd, er waren niet veel momenten waarop de wedstrijd beslist kon worden", analyseerde Martinez"In de tweede helft waren we net aan het groeien toen we die tegentreffer slikten. Dat eerste doelpunt was vitaal, dat wisten we op voorhand. Frankrijk moest wel scoren op een stilstaande fase. Ze waren de wedstrijd gestart met het idee op de counter te loeren en dat is er amper uitgekomen. Onze organisatie stond er, we vingen hen goed op." Van de vijf doelpunten die de Rode Duivels op dit tornooi incasseerden, vielen er drie op stilstaande fases. "Gevaar op stilstaande fases hoort bij het WK, dat was zeker geen zwakte in ons spel. Vandaag hadden we gewoon pech, het ging om een verschil van een centimeter. Op zo'n details komt het dus aan", aldus Martinez.

De Rode Duivels hadden dan wel balbezit, veel kansen werden er niet afgedwongen. Het frivole spel van tegen Brazilië kwam niet op de mat tegen de Fransen. "Ik moet hen dan ook feliciteren: ze vingen ons uitstekend op. We vonden de magie voor doel niet. Hugo Lloris heeft ook wel enkele goede saves gedaan, dat maakte ook het verschil. Dat, en een beetje geluk. We moeten dit aanvaarden: we hebben alles geprobeerd en alles gegeven. Ik zag net een erg treurige kleedkamer, de ontgoocheling is groot. We willen echter in schoonheid eindigen. Nu is het emotioneel moeilijk, want je verliest die halve finale. De volgende 48 uur is daarbij belangrijk: we moeten herstellen, hergroeperen en het belang van die komende wedstrijd inzien. We moeten begrijpen dat er nog een belangrijke wedstrijd volgt, waarin er nog iets op het spel staat."

De bondscoach wil dan ook het einde van het tornooi afwachten vooraleer naar de toekomst te kijken. "Het is nog te vroeg om de balans op te maken. Pas na de kleine finale zullen we kijken naar de jongere generatie, je moet elk toernooi sterker worden. In België zit er veel jong talent, ik heb mijn oog dan ook op Euro 2020."


Morren Motor

Teodorczyk en Kara terug van vakantie
Ryota Morioka mag vertrekken bij Anderlecht
Anderlecht volgt transfervrije Zweed
Ivan Santini: "Goede keuze om voor Anderlecht te tekenen"
Nieuw thuisshirt Anderlecht staat symbool voor verzorgd aanvalsspel
Nieuwe thuisshirt van Anderlecht
Galatasaray toont interesse in Kara
Dendoncker ook in beeld bij AC Milan
40.000 supporters komen in Brussel hulde brengen aan Rode Duivels
Kom vandaag de Rode Duivels toejuichen!
Herbekijk de knappe overwinning van RSCA tegen Ajax!
Roberto Martinez: "Zo zie je maar wat je kan bereiken"
Kompany: “Hadden we de finale bereikt, we hadden ze gewonnen”
De gouden generatie Rode Duivels heeft brons!
Anderlecht heeft trainer voor de reeks U12 gevonden
Ivan Santini: "Ik hoop dat ik straks scherp zal staan voor mijn team"
Henry Onyekuru: "Anderlecht speelt defensief voetbal"
Open bus voert Rode Duivels van Kunstberg naar Grote Markt
Dendoncker in beeld bij Atalanta
Tandem Santini-Dimata maakt indruk tegen Ajax

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem