Anderlecht plukt jeugdinternational weg bij Lokeren

20-5-2018 10:57:20 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Niet alleen bij de A-ploeg van Anderlecht zijn er grote veranderingen op til, ook bij de jeugdploegen zijn ze stevig bezig de ploegen voor volgend seizoen te vormen. Anderlecht heeft bij Lokeren nu een ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Dendoncker en Sels in preselectie WK (21-05-2018)
Leander Dendoncker en Matz Sels behoren tot de 28-koppige voorselectie die Roberto Martinez heeft bekendgemaakt voor het WK. Op 4 juni vallen er nog vijf spelers af.
>> Lees verder

Ook Asselman wellicht naar Standard (20-05-2018)
Ricardo Sa Pinto maakte na de wedstrijd Charleroi - Standard bekend dat hij volgend seizoen geen coach van Standard meer is. Dit zet de deur open voor Michel Preud'homme. Emilio Ferrera wordt quasi zeker zijn assistent, maar mogelijk maakt nog een Anderlecht-man de overstap.
>> Lees verder

"Volgend seizoen beter. Sorry, veel beter" (20-05-2018)
Hij had vorige week getweet dat hij het liever niet meer deed, maar vanavond deed hij het opnieuw: de tegenstander feliciteren met een overwinning. Aansluitend vermeldde Marc Coucke dat dit Anderlecht blij mag zijn met een derde plaats.
>> Lees verder

Teodorczyk na nieuwjaar met statistieken van topschutter (20-05-2018)
Lukasz Teodorczyk scoorde vandaag tegen Genk zijn vijftiende doelpunt van het seizoen. Na een dramatische heenronde trof de Poolse spits na nieuwjaar twaalf keer raak in zestien competitieduels. 
>> Lees verder

Op één na slechtste play-offs ooit (20-05-2018)
Anderlecht eindigt Play-Off 1 met amper twaalf punten op dertig. In de negen edities die volgens deze competitieformule gespeeld zijn, deed Anderlecht slechts één keer slechter: in 2010-2011 verzamelde Anderlecht elf punten. Ook toen eindigde de club op plaats drie.
>> Lees verder

Anderlecht eindigt play-offs met derde verlies op rij (20-05-2018)
Als Anderlecht na de 1-2-zege op Club Brugge nog even hoopte op de titel, dan is vandaag gebleken dat daar absoluut geen reden toe was. In een wedstrijd die nog absoluut gewonnen moest worden, speelde paars-wit als een natte dwijl en leed het een logische nederlaag.
>> Lees verder

Trebel verkozen tot 'Speler van het Seizoen' (20-05-2018)
In de poll van Anderlecht zelf hebben de supporters Adrien Trebel verkozen tot  'Speler van het Seizoen'. Een logische overwinning voor de Fransman. Hij was de enige die dit seizoen op een degelijk niveau acteerde. Zonder hem boekte paars-wit amper punten.
>> Lees verder

"Aan Hein, Luc en mij om sterkere kern samen te stellen" (20-05-2018)
Anderlecht staat tegen Racing Genk 0-2 achter aan de rust. Het niveau van wat paars-wit op de mat legt is wederom amper om aan te zien. Nochtans ziet voorzitter Marc Coucke dit niet als een wedstrijd zonder inzet. "Maar één ding telt: winnen", tweette hij vanmiddag. Wat daarna volgde, zei nog veel meer.
>> Lees verder

Bram Van Driessche fluit Anderlecht-Genk (19-05-2018)
Bram Van Driessche floot dit seizoen 3 wedstrijden voor Paars-Wit.
Op Sporting Charleroi verloor RSCA met 2-0, nadien volgde een 1-0-thuiszege tegen KAS Eupen en een 2-3-uitoverwinning bij SV Zulte Waregem.
>> Lees verder

Dames eindigen met mooie zege tegen Genk (19-05-2018)
Deze vrijdag speelden de dames van Anderlecht hun laatste wedstrijd in Genk. Aan de rust stond het 0-1 voor de dames van Anderlecht met een goal van Tine De Caigny.
>> Lees verder

"Iedereen is het eens dat Onyekuru niet klaar is" (18-05-2018)
Op zijn persconferentie kreeg Hein Vanhaezebrouck ook vragen over de situatie van Henry Onyekuru. De coach is duidelijk: de Nigeriaan is niet klaar om te spelen. Dat Vanhaezebrouck hem hierdoor het WK ontnomen zou hebben, gelooft hij niet.
>> Lees verder

Kara nog geen honderd procent, maar mogelijk speelt hij (18-05-2018)
De kans bestaat dat Kara Mbodj zondag zijn wederoptreden maakt na vijf maanden blessureleed. "Dat hangt af van de paraatheid van onze andere verdedigers", vertelde Hein Vanhaezebrouck vanmiddag. "We beseffen wel allemaal dat hij nog geen honderd procent fit is."
>> Lees verder

Markovic zeker out, zestal onzeker (18-05-2018)
Hein Vanhaezebrouck leeft met heel wat blessurezorgen toe naar de wedstrijd van zondag tegen Genk. "We hadden deze week heel wat spelers met kleine blessures", zo vertelde de coach vanmiddag. Hij noemde zes spelers bij naam die onzeker zijn voor zondag. Lazar Markovic (foto) is zeker out.
>> Lees verder

Het DNA van RSCA volgens 'BW6' (47) (18-05-2018)
De play-offs zijn toe aan de laatste speeldag. Voor paars-wit valt er niet veel meer te winnen of te verliezen (plaats 2 of 3). Na de drukte van de afgelopen weken, kunnen we weer een hoofdstukje toevoegen aan onze rubriek "Het DNA van RSCA". Deze keer belichten we de antwoorden van 'BW6', een 47-jarige fan. 
>> Lees verder

Proto, Zitka en De Wilde geven aftrap (18-05-2018)
Zondag speelt RSC Anderlecht de laatste wedstrijd van dit seizoen in het Constant Vanden Stock Stadion tegen KRC Genk. Daniel Zitka, Filip De Wilde en Silvio Proto zullen aanwezig zijn om de aftrap te geven van deze wedstrijd.
>> Lees verder

RSC Anderlecht en BNP Paribas Fortis bevestigen samenwerking (18-05-2018)
Deze morgen verscheen in de pers dat Marc Coucke op zoek was naar een nieuwe hoofdsponsor en de samenwerking met de huidige wou stopzetten. RSC Anderlecht spreekt dit nu officieel tegen: "RSC Anderlecht is trots op de jarenlange samenwerking met BNP Paribas Fortis", klinkt het.
>> Lees verder

Morioka mag WK-droom opbergen (18-05-2018)
Ryota Morioka zal zo goed als zeker niet aanwezig zijn op het WK in Rusland deze zomer. Op 30 mei speelt Japan een oefenduel tegen Ghana. De Japanse bondscoach Akira Nishino selecteerde hiervoor 27 spelers en Morioka is daar niet bij.
>> Lees verder

Ook nieuwe hoofdsponsor met Coucke (18-05-2018)
Marc Coucke zet zijn (r)evolutie bij Anderlecht. Na 37 jaar komt er wellicht een nieuwe hoofdsponsor. BNP Paribas Fortus, de opvolger van de Generale Bank, moet volgens Het Laatste Nieuws wijken voor een sponsor die meer geld in het laatje brengt. Allianz wordt genoemd.
>> Lees verder

Adzic bevestigt: "Ik praat met Anderlecht" (18-05-2018)
Tegenover Het Laatste Nieuws bevestigt Luka Adzic dat hij onderhandelingen voert met Anderlecht. "Ik verleng mijn contract bij Rode Ster niet en wil hogerop. Ik praat inderdaad met Anderlecht", zo klinkt het.
>> Lees verder

Aangeboden Mbemba geen prioriteit (18-05-2018)
Anderlecht heeft zelf geen actieve stappen ondernomen richting een transfer van Chancel Mbemba. Volgens Het Laatste Nieuws waren het makelaars die de verdediger hebben aangeboden bij zijn ex-club en bij Standard. Beide clubs zien Mbemba lang niet als prioriteit.
>> Lees verder

Russisch bod voor Spajic (18-05-2018)
Anderlecht heeft een officieel bod ontvangen van het Russische Krasnodar voor Uros Spajic. Het bedrag is niet bekend, maar Het Laatste Nieuws vernam in makelaarskringen dat het gaat om vijf tot zes miljoen euro. Zowel Spajic als Anderlecht zijn het bod niet ongenegen.
>> Lees verder

Onyekuru afwezig wegens buikgriep (18-05-2018)
Henry Onyekuru was deze week nog niet op Anderlecht. Buikgriep, zo luidt de officiële verklaring. Met transferbeslommeringen zou het niets te maken hebben. Onyekuru's manager onderzoekt momenteel wel of zijn speler in Engeland een werkvergunning kan krijgen.
>> Lees verder

Verjaardag Alexandru Chipciu (18-05-2018)
Vandaag verjaart Alexandru Chipciu! Wij wensen hem van harte een gelukkige 29e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.