KV Oostende: "Misschien kunnen we enkele spelers overnemen van Anderlecht"

26-4-2018 12:17:26 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Marc Coucke kocht zich in bij RSC Anderlecht en nam Luc Devroe mee. Mogelijk volgen enkele spelers dat voorbeeld, van Antonio Milic tot Knowledge Musona. Moet KV Oostende ook vrezen voor een vertrek van ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Doore verlaat Anderlecht-jeugd voor STVV (27-04-2018)
De 18-jarige Thomas Doore verlaat Anderlecht en speelt volgend seizoen voor STVV. De linkermiddenvelder maakte het nieuws zelf bekend via zijn Instagram-pagina. "Blij om bij Sint-Truiden te tekenen voor het volgende seizoen. Een nieuwe start, een nieuwe doel en een nieuwe seizoen. Ik bedank de mensen die me tot einde hebben gesteund", zo schrijft hij.
>> Lees verder

Sá: "Ik kan en zal nog verbeteren" (27-04-2018)
Hein Vanhaezebrouck is tevreden met wat hij de laatste wedstrijden van zijn verdediging te zien krijgt. Ook Josué Sà lijkt elke wedstrijd meer en meer te groeien: "En ik kan en zal nog verbeteren", voegt hij er vol vertrouwen aan toe.
>> Lees verder

"Sterke verdediging" (27-04-2018)
Hein Vanhaezebrouck is tevreden over zijn verdediging die er de laatste wedstrijden staat. Zowel Josué Sa als Ivan Obradovic als Leander Dendoncker staan er in de verdediging. Ik vind dat ze de laatste wedstrijden heel sterk presteren. Alleen was het Matz Sels dat twee keer een steekje laat vallen.
>> Lees verder

"Kwalitatief niet onderdoen voor de rest" (27-04-2018)
RSC Anderlecht verloor op Standard en op Genk. Een journalist merkte op dat paars-wit ook wel de enige ploeg is in play-off1 die met zoveel jongeren speelt. Toch wil Hein Vanhaezebrouck dat niet aanhalen als reden voor het puntenverlies, integendeel.
>> Lees verder

"Saelemaekers had ook twee grote tegenstanders" (27-04-2018)
Alexis Saelemaekers werd zowel tegen Standard als tegen Genk vervangen. Hein Vanhaezebrouck heeft echter niets dan lof voor de jonge verdediger. "Hij had ook twee grote tegenstanders voor zich he", aldus de coach.
>> Lees verder

"Er was mij een nieuwe spits beloofd, misschien zelfs twee" (27-04-2018)
Lukasz Teodorczyk vertrok naar Polen om zijn familie bij te staan na het overlijden van zijn broer. De enige optie als vervanger is Silvère Ganvoula, en dat terwijl Hamdi Harbaoui en Robert Beric, twee spitsen die RSC Anderlecht liet vertrekken in de wintermercato, aan de lopende band scoren.
>> Lees verder

Kums wellicht fit, afwachten voor Markovic (27-04-2018)
Met Sven Kums en Lazar Markovic zijn er twee basisspelers onzeker voor de wedstrijd van zondag tegen Charleroi. Op basis van de training vandaag lijkt het dat beiden fit raken, al blijft Hein Vanhaezebrouck voorzichtig.
>> Lees verder

"Morgen beslissing over selectie Najar en Onyekuru" (27-04-2018)
Krijgen we zondag het wederoptreden van Andy Najar en Henry Onyekuru bij de A-ploeg? Hein Vanhaezebrouck sluit het niet uit, vooral Najar maakt een goede kans. "Najar staat duidelijk verder van Onyekuru. Hij zit dichter bij een selectie", zo vertelde de coach vanmiddag.
>> Lees verder

Broer Teodorczyk overleden (27-04-2018)
Deze morgen raakte bekend dat Lukasz Teodorczyk afgereisd was naar Polen voor een sterfgeval in de familie. RSC Anderlecht laat nu weten dat het de broer van de Poolse spits is, die is overleden. Anderlecht-online wenst Teodorczyk en zijn familie veel sterkte met dit droevig nieuws.
>> Lees verder

Teodorczyk naar Polen (27-04-2018)
Lukasz Teodorczyk is naar Polen afgereisd naar zijn familie wegens een sterfgeval. De Pool was sowieso geschorst voor de wedstrijd tegen Charleroi. Verwacht wordt dat hij begin volgende week terugkeert.
>> Lees verder

De Bilde komt signeren zondag (26-04-2018)
Gilles De Bilde zal komende zondag van 15u tot 16u aanwezig zijn in de Fan shop van RSC Anderlecht, om te signeren. Er is ook opnieuw de kans om een gesigneerd truitje te winnen van De Bilde, als je voor meer dan 50€ aankoopt in de Fan shop.
>> Lees verder

U14 nemen deel aan toernooi in Japan (26-04-2018)
De U14 van Anderlecht zijn uitgenodigd om van 2 tot 5 mei deel te nemen aan een toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio. De jongens van Nourredine Moukrim (foto) zijn ingedeeld in Groep C. In totaal nemen er twintig ploegen deel aan het toernooi.
>> Lees verder

Blessurenieuws: Kums, Spajic, Najar en Onyekuru (26-04-2018)
Sven Kums, die sinds vorige week sukkelt met een verrekking aan de bil, trainde deze week nog niet mee. Het is erg onzeker of de middenvelder zondag tegen Charleroi kan meespelen. Ook Uros Spajic heeft de groepstrainingen nog niet hervat na zijn enkelblessure.
>> Lees verder

Dendoncker op verlanglijst Betis (26-04-2018)
Leander Dendoncker prijkt nu ook op het verlanglijstje van Betis Sevilla. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op gezag van Spaanse bronnen. Betis staat momenteel vijfde in de Primera Division en ziet in Dendoncker de geknipte speler om zich blijvend te verankeren in de Spaanse subtop.
>> Lees verder

Tot 3,5 miljoen euro voor Cobbaut (26-04-2018)
Anderlecht moest stevig in de buidel tasten om Elias Cobbaut naar het Astridpark te halen. Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws spreken over dezelfde transferprijs. Paars-wit legde drie miljoen euro op tafel en daar kan nog eens een half miljoen bijkomen aan bonussen. 
>> Lees verder

Ook blessurezorgen om Obradovic (26-04-2018)
Anderlecht heeft opnieuw een speler die sukkelt met kwaaltjes. Ivan Obradovic kampt al een tijdje met pijn aan de buikspieren. De Serviër blijft spelen, maar het is afwachten hoe de toestand evolueert. Obradovic zelf hoopt erbij te kunnen zijn op het WK en doet hier alles voor.
>> Lees verder

"Kern voor 80 procent klaar tegen half juni" (25-04-2018)
Marc Coucke en Luc Devroe reageren opgetogen op de komst van Elias Cobbaut. "Ons project begint duidelijk aan te slaan", maakt Coucke zich sterk. Het nieuwe bestuur is ambitieus: "Minstens 80% van deze kern moet midden juni samengesteld zijn om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen aanvatten", zo klinkt het.
>> Lees verder

Cobbaut: "Als Anderlecht-fan was dit altijd mijn droom" (25-04-2018)
In een eerste reactie laat Elias Cobbaut weten dat hij Anderlecht de ideale club vindt om zijn carrière uit te bouwen. "Ik ben klaar voor een stap hogerop en dat kan in mijn ogen het best bij een Belgische topclub als Anderlecht."
>> Lees verder

Officieel: Cobbaut is een Anderlecht-speler (25-04-2018)
Anderlecht heeft de transfer van Elias Cobbaut officieel aangekondigd. De 20-jarige verdediger van KV Mechelen verbindt zich tot medio 2023 aan de uittredende landskampioen. We stellen de nieuwe Anderlecht-aanwinst graag aan u voor.
>> Lees verder

'Transfer Cobbaut is rond' (25-04-2018)
Het Laatste Nieuws meldt dat de transfer van Elias Cobbaut van KV Mechelen naar Anderlecht in kannen en kruiken is. Ook tussen de clubs zou er een akkoord bereikt zijn. De linksvoetige verdediger heeft volgens de krant zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf jaar.
>> Lees verder

Onyekuru: "Hopelijk in selectie voor Charleroi" (25-04-2018)
Net als Andy Najar maakte Henry Onyekuru een geslaagd wederoptreden bij de U21 tegen Lokeren. "Ik had helemaal geen schrik. Ik wist dat het goed zou gaan, want ik had heel hard gewerkt", zo vertelde Nigeriaan na afloop. "Nu wil ik snel mijn wedstrijdritme terugvinden."
>> Lees verder

Najar: "Ik had geen schrik" (25-04-2018)
Voor het eerst sinds 18 december speelde Andy Najar gisteren een wedstrijd, ook toen met de U21 tegen Lokeren. Waar hij toen na amper vijf minuten alweer uitviel, ging het gisteren prima. "Ik voelde me goed", zo vertelde de Hondurees na afloop.
>> Lees verder

Mergan nieuwe keeperstrainer jeugd (25-04-2018)
Louis Mergan is de opvolger van Bruno Taverne als keeperstrainer van de oudste jeugdelftallen. De 61-jarige Mergan werkte in het verleden als keeperstrainer voor onder meer Lokeren, Dender, Eendracht Aalst en Hamme. Bij deze laatste club ging hij een jaar geleden met pensioen, maar nu gaat hij dus weer aan de slag.
>> Lees verder

U17-doelman Lambrix vele maanden out (25-04-2018)
Slecht nieuws voor Thijs Lambrix, de doelman van de U17 van Anderlecht. De jonge keeper moet geopereerd worden aan het kraakbeen van de knie en zal hierdoor zes tot negen maanden buiten strijd zijn.
>> Lees verder

Crystal Palace denkt opnieuw aan Dendoncker (25-04-2018)
Crystal Palace bereidt een nieuw bod voor op Leander Dendoncker. Afgelopen wintermercato deed de Premier Leagueclub een poging om de Rode Duivel binnen te halen. Maar toen stak Roger Vanden Stock, samen met Herman Van Holsbeeck, daar een stokje voor.
>> Lees verder

Akkoord met Cobbaut, nu nog met KV (25-04-2018)
Anderlecht heeft met Elias Cobbaut een akkoord bereikt over een contract voor vijf seizoenen. Met KV Mechelen is Anderlecht nog niet rond. Zij willen meer dan 2,5 miljoen euro. Vandaag wordt er verder onderhandeld.
>> Lees verder

Najar speelde 75 minuten, Onyekuru 30 (25-04-2018)
Andy Najar en Henry Onyekuru kenden gisteren een positieve terugkeer op het wedstrijdveld. Najar speelde 75 minuten mee. Hij mist nog wat ritme, maar lijkt klaar om zondag tegen Charleroi ook bij de A-ploeg zijn wederoptreden te maken.
>> Lees verder

Beloften vieren titel met ruime zege (24-04-2018)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond hun titelwedstrijd met 4-1 gewonnen van Lokeren. Aan de rust stond het 1-1 na een strafschopdoelpunt van Milan Corryn (foto). Na de pauze diepten Osman Bukari, Corryn en Nelson Azevedo de score verder uit.
>> Lees verder

Coucke komt belofte na (24-04-2018)
Twee weken geleden was de eerste open training onder kersvers voorzitter Marc Coucke. De training speelde zich af onder een stralend zonnetje, waardoor de temperaturen toch wel hoog opliepen. Coucke deelde toen meteen water uit en de belofte dat er de volgende keer een drankstand zou staan, en zo geschiedde.
>> Lees verder

"Hij heeft mij 14 jaar vermeden" (24-04-2018)
Herman Van Holsbeeck was al een tijdje ongeliefd bij een groot deel van de paars-wit supporters. Maar nu blijkt dat binnen de kring van RSC Anderlecht de ex-general manager niet zo geliefd was. Michel Verschueren stuurde vandaag nog ene opmerkelijke boodschap de wereld in via twitter. 
>> Lees verder

U21: Najar start, Onyekuru op de bank (24-04-2018)
Zoals al eerder aangekondigd maken Andy Najar en Henry Onyekuru vanavond hun rentree bij de reserven. Najar staat in de basiself, Onyekuru start op de bank. De reserven kroonden zich gisteren al kampioen na de nederlaag van Club Brugge tegen Genk. 
>> Lees verder

Boeckx herneemt groepstraining (24-04-2018)
Frank Boeckx herneemt normaal vandaag de groepstrainingen. Na zijn kuur in Duitsland voor zijn hernia, revalideerde hij bij Lieven Maesschalck. Vandaag herneemt hij de groepstrainingen.
>> Lees verder

Laforge fluit Anderlecht - Charleroi (24-04-2018)
Zondag staat speeldag zes op het programma in play-off 1, RSC Anderlecht ontvangt Sporting Charleroi. Nicolas Laforge is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Frederic Godelaine, Patrick Plumes en vierde official Nathan Verboomen.
>> Lees verder

Anderlecht - Standard uitverkocht (24-04-2018)
Donderdag 10 mei, ontvangt RSC Anderlecht Standard Luik in het Constant Vanden Stock Stadion. Deze wedstrijd is zo goed als uitverkocht, er blijven enkel nog enkele individuele plaatsen ter beschikking. Voor de thuiswedstrijden tegen Genk en Charleroi zijn er wel nog voldoende tickets beschikbaar.
>> Lees verder

Cobbaut heeft voorkeur voor Anderlecht (24-04-2018)
Luc Devroe heeft Elias Coubbaut van KV Mechelen al een tijdje op zijn transferlijstje staan. Er is ook interesse van Genk en Club Brugge voor de linksback, maar zelf gaat zijn eerste keuze uit naar RSC Anderlecht.
>> Lees verder

Onyekuru en Najar met beloften (24-04-2018)
De kans is groot dat Henry Onyekuru en Andy Najar vanavond hun eerste speelminuten maken na hun blessure. Zij zullen aantreden met de beloften tegen Sporting Lokeren. Als beide geen hinder ondervinden na de wedstrijd, behoort een selectie tegen Charleroi tot de mogellijkheden.
>> Lees verder

Beloften kampioen zonder spelen (24-04-2018)
De beloften van Club Brugge verloren gisteren hun wedstrijd tegen Genk met 3-0. Daardoor zijn de reserven van RSC Anderlecht automatisch kampioen. Vanavond spelen ze tegen Sporting Lokeren, maar dit duel is dus niet meer cruciaal voor de titel.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.