Standard doorprikt hernieuwde titelhoop van Anderlecht al meteen

Anderlecht staat na de zege tegen Club Brugge weer met de voeten op de grond. Standard behaalde zijn 3e zege in Play-off I en doet plots mee voor de 2e plaats. "Wij hadden de meeste en de grootste doelkansen, maar in POI gaat het om efficiëntie", zei Hein Vanhaezebrouck.

Een kolkende sfeer in Sclessin voor de aftrap en die sloeg over op de 22 protagonisten, want beide ploegen gingen er meteen voluit voor. Na een felle start van Anderlecht nam Standard het over, al was de eerste grote kans wel voor paars-wit. Trebel bracht Morioka met een heerlijke pass alleen voor Ochoa, maar de Japanner besloot pal op de doelman.Goed gedaan van Ochoa en dat kon even later niet gezegd worden van Sels. Die ging jammerlijk in de fout op een lage voorzet van Edmilson en Emond was er als de kippen bij om te profiteren: 0-1 na amper 10 minuten.Flinke tik voor Anderlecht, dat zich bovendien geen raad wist met de flitsende Edmilson. De aanvaller liet de paars-witte defensie alle kleuren van de regenboog zien, al leverden zijn dribbels zelden concrete doelkansen op.Die kwamen er wel voor Anderlecht, maar de vrijstaande Teodorczyk vergat op een hoekschop te koppen aan de tweede paal, terwijl Morioka ook z’n tweede doelkans de nek omwrong. Op het halfuur mocht de Japanner het nog eens proberen na een foutje van Ochoa op een voorzet van Saief, maar ook nu ontbrak het torinstinct bij Morioka.Kort voor de rust kwam Anderlecht dicht bij de gelijkmaker. Een verre knal van Kums spatte uiteen op de paal, Ochoa stond pal op de herneming van Saief. Het bleek slechts uitstel, want op de hoekschop viel de bal voor de voeten van Trebel en die legde de Luikse supporters het zwijgen op met een afgeweken schot: 1-1.

Standard kwam het best uit de kleedkamer, Sels moest meteen aan de bak op een gevaarlijke volley van Marin. Anderlecht kon daar enkel een ongevaarlijke knal van Obradovic tegenover stellen.Op het uur achtte een tot dan toe onzichtbare Carcela z’n moment gekomen. De Marokkaanse dribbelkunstenaar sneed vanaf rechts naar binnen en haalde verschroeiend uit met z’n linker. Geen verhaal voor Sels en Anderlecht opnieuw op achtervolgen aangewezen.Met Ganvoula in de plaats van de bijzonder zwakke Teodorczyk gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Dendoncker zette Ochoa aan het werk met een gevaarlijke kopbal, maar dé actie kwam van Saief. Die zette zowat de hele Standard-defensie in z’n hemd en legde goed terug op Gerkens, maar die miste z’n schot en Ganvoula knalde vervolgens van dichtbij pal op Ochoa.Dure misser van de invaller en het bleef net niet voor Anderlecht. Chipciu kwam net te laat aanglijden aan de eerste paal op een prima voorzet van Bruno en in de extra tijd ging Ganvoula nog maar eens de mist in. Hij kon vrij koppen op een voorzet van Sa, maar ook nu lukte scoren hem niet.


Morren Motor

Marc Coucke: "Anderlecht wordt mijn professionele orgelpunt"
Hein Vanhaezebrouck: "Plezant werken met Luc en de voorzitter"
Anderlecht domineert het Belgische voetbal in de jeugdcategorieën
Abonnementencampagne voor seizoen 2018-2019
René Weiler trekt naar Saoedi-Arabische Al Shabab
Anderlecht wil tegen maandag Sels en Mbemba vastleggen
Spajic opgenomen in Servische voorselectie, Obradovic niet
Makelaar Trebel: "Dat is grote klasse van nieuwe directie, we zijn gecharmeerd."
Marc Coucke is 'fake news' grondig beu
"Verhaal Markovic is nog niet afgelopen"
Excelsior wil Faes nog een seizoen huren
Badji kan rekenen op interesse
Vijf miljoen euro voor Milic en Musona
Uros Spajic voor zes miljoen euro naar Krasnodar
Coucke: "We willen met dames schitteren in de Super League én in de Champions League"
Devroe: "Argentijnse topspits Facundo Ferreyra is een optie"
Devroe over Dendoncker: "We zijn met verschillende clubs aan het onderhandelen"
Ook Chancel Mbemba naar Anderlecht?
Leya Iseka wordt uitgeleend aan Oostende
Deschacht moet nog even geduld hebben

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem