Anderlecht blaast de titelstrijd nieuw leven in

De titelstrijd is nog niet gelopen: Anderlecht heeft Club Brugge verslagen in de topper met 1-0, dankzij een kopbaldoelpunt van Teodorczyk. Paars-wit nadert zo tot op 3 punten van de leider.

Een pittig wedstrijdbegin leverde al na 5 minuten een bal tegen het kader op: Diaby plukte de pass van Vormer knap uit de lucht en trof vanuit een scherpe hoek de kruising. Daarna nam de thuisploeg de wedstrijd in handen, met uitstekende mogelijkheden voor Sá en Teodorczyk. Club-doelman Gaboelov, die zijn geblesseerde collega Vermeer verving, hield Club in die moeilijke fase overeind met enkele broodnodige ingrepen. In het slotkwartier van de eerste helft probeerde Club het evenwicht weer te herstellen, maar meer dan wat steriele druk kreeg blauw-zwart niet voor elkaar. Limbombe had wel nog één typische Limbombe-actie in huis, Sels stopte het schot in de korte hoek.

Na een wat rommelige start van de tweede helft viel er dan toch een doelpunt uit de lucht. Trebel bracht een vrije trap netjes voor doel, Teodorczyk kopte bij de eerste paal onhoudbaar raak - verdiend, op basis van de eerste helft. Club had het moeilijk om in zijn spel te komen en bracht aanvallend te weinig om Anderlecht in de problemen te brengen. Pas twintig minuten voor tijd kon Diaby nog eens dreigen. Hij kreeg een doorgekopte hoekschop niet voorbij Sels. In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij een goal. Invaller Ganvoula liet de kansen liggen voor de thuisploeg, Diaby scoorde wel voor Club, maar zijn goal werd na ingrijpen van de videoref alsnog afgekeurd.

BESLUIT: Het was een felbevochten wedstrijd tussen Anderlecht en Club. Anderlecht heerste in de eerste helft, Club nam het over in de tweede helft zonder veel gevaar. De goal van Teodorczyk volstond voor de verdiende winst van Anderlecht. Trebel was de man van de match. De middenvelder van Anderlecht was overal en heerste op het middenveld. Anderlecht is blij dat het zijn beste man recupereert na twee schorsingsdagen.


Morren Motor

Louis Mergan nieuwe keepertrainer Beloften
Glaswerper geïdentificeerd, ook Standard moet zich komen verantwoorden
Sven Kums twijfelachtig voor duel tegen Charleroi
Ook Spaanse interesse in Dendoncker
Anderlecht betaalde dik 3 miljoen euro voor Elias Cobbaut
KV Oostende: "Misschien kunnen we enkele spelers overnemen van Anderlecht"
Najar: "Ik hoop klaar te zijn voor volgende wedstrijden van eerste ploeg"
"Anderlecht-bestuur wil voor midden juni klaar zijn met 80 procent van het huiswerk"
Cobbaut: "Droom om hier te zijn"
Elias Cobbaut voor vijf jaar naar Anderlecht
Andy Najar is miraculeus klaar voor eerste ploeg
Deschacht wellicht bezig aan laatste weken bij Anderlecht
Coucke zorgde dat titelfeestje 'Beloften' compleet was
Frank Boeckx kan volledige groepstraining afwerken
"Cobbaut is een type dat 90' de flank op en af kan gaan"
Opnieuw Engelse interesse voor Dendoncker
Anderlecht heeft nu al persoonlijk akkoord met Cobbaut
RSCA-Beloften zetten kroon op het werk
Michel Verschueren: "Van Holsbeeck heeft mij in alles 14 jaar vermeden"
Nicolas Laforge fluit Anderlecht - Charleroi

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem