Anderlecht is 2e plaats meteen kwijt aan AA Gent

AA Gent is Play-off I begonnen met een belangrijke zege. Gent klopte een teleurstellend Anderlecht met 0-2. Club Brugge kan morgen 9 punten uitlopen op de nieuwe nummer twee, AA Gent.

Anderlecht en Gent maakten er een hele fijne wedstrijd van in het Astridpark. De partij was nog maar net op gang getrapt of Dejaegere bracht de bezoekers ei zo na op voorsprong. Hij trapte de breedlegger van Simon hard naast de paal. De thuisploeg had tien minuten nodig om het evenwicht te herstellen, maar versierde dan ook een paar kansjes. Kalinic werd niet in verlegenheid gebracht en kon bovendien rekenen op een ijzersterke prestatie van zijn verdediging. Kalu kwam voor Gent nog het dichtst bij de openingstreffer. De Nigeriaan draaide zich naar doel en trapte overhoeks met rechts, maar het hobbelballetje ging voorlangs. 0-0 na een boeiende eerste helft.

Anderlecht kwam in het eerste bedrijf niet aan voetballen toe en dat werd nog een stuk moeilijker gemaakt toen Gent meteen na de pauze op voorsprong klom. Verstraete vond eerst nog Sá op zijn weg, maar Dejaegere was goed gevolgd en duwde de 0-1 tegen de touwen. RSCA ging op zoek naar de gelijkmaker en had die altijd moeten krijgen toen Morioka na een knappe actie van Kums oog in oog stond met Kalinic. De Japanner hoefde maar een hoek uit te kiezen, maar trapte onbegrijpelijk op de paal! Het bleek het sleutelmoment van de wedstrijd. In de slotfase kreeg Anderlecht immers nog het deksel op de neus. Tsjakvetadze zette een haarscherpe counter op en speelde Verstraete aan, die na een een-tweetje over het been ging van Spajic. Lardot floot terecht een strafschop. Kubo vond eerst nog Sels op zijn weg, maar kon de rebound toch in doel prikken. Gent begint zo uitstekend aan de Play-offs. Het springt over Anderlecht naar de tweede plaats. Club Brugge kan morgen in een zetel aan zijn thuiswedstrijd tegen Genk beginnen. Als blauw-zwart wint, staat het al negen punten voor.

 


Morren Motor

Louis Mergan nieuwe keepertrainer Beloften
Glaswerper geïdentificeerd, ook Standard moet zich komen verantwoorden
Sven Kums twijfelachtig voor duel tegen Charleroi
Ook Spaanse interesse in Dendoncker
Anderlecht betaalde dik 3 miljoen euro voor Elias Cobbaut
KV Oostende: "Misschien kunnen we enkele spelers overnemen van Anderlecht"
Najar: "Ik hoop klaar te zijn voor volgende wedstrijden van eerste ploeg"
"Anderlecht-bestuur wil voor midden juni klaar zijn met 80 procent van het huiswerk"
Cobbaut: "Droom om hier te zijn"
Elias Cobbaut voor vijf jaar naar Anderlecht
Andy Najar is miraculeus klaar voor eerste ploeg
Deschacht wellicht bezig aan laatste weken bij Anderlecht
Coucke zorgde dat titelfeestje 'Beloften' compleet was
Frank Boeckx kan volledige groepstraining afwerken
"Cobbaut is een type dat 90' de flank op en af kan gaan"
Opnieuw Engelse interesse voor Dendoncker
Anderlecht heeft nu al persoonlijk akkoord met Cobbaut
RSCA-Beloften zetten kroon op het werk
Michel Verschueren: "Van Holsbeeck heeft mij in alles 14 jaar vermeden"
Nicolas Laforge fluit Anderlecht - Charleroi

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem