Pieter Gerkens: "Je weet nooit wat er in de play-offs kan gebeuren"

21-3-2018 12:8:21 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Club Brugge leek regelrecht op de titel af te stevenen, maar door een dip in de terugronde krijgen we straks toch een ietwat spannende titelstrijd in Play-Off I. Achtervolger RSC Anderlecht heeft bij de ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Faes, Leya Iseka en co ruim langs Nederland (22-03-2018)
De Belgische U21 hebben vanavond een oefenduel tegen Nederland met 1-4 gewonnen. Wout Faes speelde de hele wedstrijd en Aron Leya Iseka viel in aan de rust. Die laatste gaf de assist voor het derde Belgische doelpunt van Julien Ngoy (Walsall).
>> Lees verder

Ganvoula met Congo tegen Lens (22-03-2018)
De vriendschappelijke wedstrijd van Congo tegen Guinea-Bissau is geannuleerd. Maar er is een vervangwedstrijd voorzien tegen Lens, die gaat vrijdag 23 maart door. Tenminste als de spelers van Congo de match niet boycotten.
>> Lees verder

Anderlecht vrijuit in zaak-Kabananga (22-03-2018)
De Geschillencommissie van de FIFA heeft Anderlecht vrijgesproken in de rechtzaak rond de opleidingsvergoeding voor Junior Kabananga. Zijn ex-club en een spelersmakelaar beschuldigden Anderlecht van het vervalsen van documenten en eisten 100.000 euro plus interesten, maar zij vangen dus bot.
>> Lees verder

Danté: "Volgend seizoen moet het mijne worden" (22-03-2018)
Abdoul Karim Danté was één van de vier U21-spelers die vorige week met de A-kern op teambuilding trokken. Hoewel hij nog geen minuut speelde voor het eerste elftal, voelt Danté veel vertrouwen van Hein Vanhaezebrouck. "Hij praat heel veel met mij en geeft me volop vertrouwen."
>> Lees verder

Open training Rode Duivels (22-03-2018)
Morgen, vrijdag 23 maart, is er om 17u30 een open training van de Rode Duivels in het nationaal trainingscentrum te Tubeke. Uit veiligheidsoverwegingen zijn er maar 1.600 supporters toegelaten om de open training bij te wonen. Deuren gaan open om 16u30.
>> Lees verder

Anderlecht wilde Seck als opvolger Dendoncker (22-03-2018)
Anderlecht sprak in januari met toenmalig Waasland-Beveren-middenvelder Ibrahima Seck over een transfer in juni. Paars-wit wilde de stevige Fransman aantrekken als opvolger van Leander Dendoncker.
>> Lees verder

Onyekuru traint met bal (22-03-2018)
Henry Onyekuru heeft bij zijn moederclub Everton de trainingen met de bal hernomen. De Nigeriaan is er vast van overtuigd om er met de play-offs terug te staan. Bij Anderlecht twijfelen ze aan die bewering. De toekomst zal het uitwijzen wie gelijk krijgt.
>> Lees verder

Coucke: “PSG en Bayern moeten hier weer schrik hebben” (21-03-2018)
Gloednieuw Anderlecht-voorzitter Marc Coucke zat gisterenavond samen met vertegenwoordigers van de supporterclubs. Naast het doorverkoopsysteem voor abonnees had hij het ook over het sportieve.
>> Lees verder

"Mislukte mercato zorgde voor twijfel bij spelers" (21-03-2018)
Niet alleen coach Hein Vanhaezebrouck en de supporters zagen met lede ogen aan hoe Anderlecht in januari amper iets kon klaarspelen op de transfermarkt, ook binnen de spelersgroep zorgde dit voor twijfel. Dat vertelt Pieter Gerkens vandaag in Sport/Voetbalmagazine.
>> Lees verder

Belgische U19 verliezen ondanks doelpunt Bornauw (21-03-2018)
De Belgische U19 hebben vanmiddag hun eerste wedstrijd op de eliteronde voor het EK van komende zomer verloren. Tegen Frankrijk kwamen de jonge Duivels op een 2-0-voorsprong, maar in de laatste tien minuten gaven ze de overwinning uit handen.
>> Lees verder

Strengere sancties voor het gooien van voorwerpen (21-03-2018)
Marc Coucke wil in de toekomst strenger optreden tegen supporters die zich misdragen. Tijdens de ontmoeting met de supportersclubs liet hij verstaan dat hij strenger wil optreden tegen racisme, het gooien van voorwerpen en geweld.
>> Lees verder

Coucke bevestigt doorgeefsysteem voor plaatsen afwezige abonnees (21-03-2018)
Gisterenavond zat de nieuwe Anderlecht-voorzitter Marc Coucke samen met de supportersclubs. Coucke liet hen weten dat de abonnementsprijzen komend seizoen niet stijgen. Hij bevestigde ook dat er een systeem komt waarbij abonnees die niet naar de wedstrijd komen hun stoel kunnen doorverkopen.
>> Lees verder

Da Silva: "Mijn doel? A-kern van Anderlecht" (21-03-2018)
Christian Da Silva Katalay vertoeft deze week in Congo. Voor het eerst zal hij aantreden met de Congolese nationale ploeg U19. Voor zijn afreis naar Congo sprak de jonge verdediger met Leopard Leader Foot en ook Anderlecht kwam te sprake.
>> Lees verder

Trezeguet definitief naar Kasimpasa (21-03-2018)
Mahmoud Trezeguet Hassan verlaat Anderlecht definitief voor het Turkse Kasimpasa, waar hij sinds vorige zomer al als huurling actief is. Met de overgang van de Egyptenaar is een bedrag van 2 miljoen euro gemoeid.
>> Lees verder

U18 Mayanga trefzeker tegen Turkije (20-03-2018)
Deze namiddag speelden de Belgische U18 een vriendschappelijke interland tegen Turkije. Anderlecht-spelers Alan Mayanga (foto) en Mohammed Loua stonden aan de aftrap. Mayanga opende de scoren na 38 minuten.
>> Lees verder

U15: Bellante houdt de nul tegen Nederland (20-03-2018)
De Belgische U15 hebben vanmiddag 0-0 gelijkgespeeld in een oefenduel tegen Nederland. Van Anderlecht-zijde stond alleen doelman Gaetano Bellante (foto) aan de aftrap. Kazeem Olaigbe viel in tijdens de tweede helft. 
>> Lees verder

Lukebakio: "Anderlecht zit in mijn hart" (20-03-2018)
Dodi Lukebakio Ngandoli vertoeft momenteel in Beglië met de U21 van de Rode Duivels. Lukebakio ruilde tijdens de wintermercato Charleroi in voor Watford, al komt hij daar momenteel ook niet veel aan spelen toe. Hij blijft het spijtig vinden dat hij zich nooit kunnen doorzetten heeft bij de A-ploeg van RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

Dimata: "Doel is voorlopig in Bundesliga blijven" (20-03-2018)
Landry Dimata ruilde KV Oostende in voor het Duitse Wolfsburg, maar veel kwam hij daar nog niet aan spelen toe. Marc Coucke zegt niet nee tegen het idee om Dimata naar RSC Anderlecht te halen, maar Dimata focust zich momenteel op de Bundesliga. 
>> Lees verder

Martinez: "Leander heeft uitstekende mentaliteit" (20-03-2018)
Ondanks zijn mindere vorm, maakt Leander Dendoncker opnieuw deel uit van de selectie van de Rode Duivels. De reden is simpel volgens bondscoach Roberto Martinez: "Leander heeft een uitstekende mentaliteit."
>> Lees verder

Dendoncker: "Focus mij nu op play-offs" (20-03-2018)
Leander Dendoncker gaf deze middag samen met bondscoach Roberto Martinez een persconferentie. Zijn focus ligt nu volledig bij de Rode Duivels en de aankomende play-offs, want ook Dendoncker geloofd nog in de titelkansen van paars-wit. Hij kan de Duivels ook helpen in de verdediging, maar zijn voorkeur gaat toch uit naar het middenveld.
>> Lees verder

Grenz Echo ziet Van Crombrugge bij Anderlecht (20-03-2018)
Grenz Echo, een Duitstalige krant uit de Oost-Kantons, schrijft vandaag dat Hendrik Van Crombrugge wel eens naar Anderlecht zou kunnen verhuizen. Van Crombrugge wisselde deze week van manager en dat zou volgens de krant één bepaald doel hebben: de deur naar Anderlecht openen.
>> Lees verder

Ferrera na seizoen wellicht weg als U21-coach (20-03-2018)
De kans is groot dat Michel Preud'homme deze zomer opnieuw als coach aan de slag gaat. In dat geval neemt hij Emilio Ferrera mee als assistent. Ferrera is nu coach van de U21 van Anderlecht, maar een goed huwelijk is dit niet echt.
>> Lees verder

Stanciu kan Anderlecht nog mooie som opleveren (20-03-2018)
De Anderlecht-fans zien het met lede ogen aan, maar de financieel beheerders van paars-wit wrijven zich wellicht in de handen: Nicolae Stanciu herleeft bij Sparta Praag. Goede prestaties van de Roemeen kunnen Anderlecht nog aardig wat geld opleveren.
>> Lees verder

Anderlecht denkt aan terugkeer Gillet (20-03-2018)
Volgens Het Nieuwsblad speelt Anderlecht met de gedachte om Guillaume Gillet terug te halen deze zomer. De middenvelder is zijn basisplaats bij Olympiakos kwijt en Anderlecht heeft voor volgend seizoen extra Belgen nodig. AA Gent speelt met hetzelfde idee.
>> Lees verder

Roef op lijstje Deportivo (20-03-2018)
In een exclusief interview met Anderlecht-Online liet Davy Roef weten dat hij zich goed voelde bij Waasland-Beveren en nog tot eind maart had om een beslissing te nemen of hij al dan niet een seizoen bij de Waaslanders bleef. Maar er zijn kapers op de kust, Deportivo toont verregaande interesse in de jonge doelman. 
>> Lees verder

Akkoord omtrent huurspelers (20-03-2018)
De Pro League heeft ook een akkoord bereikt omtrent huurspelers die al dan niet spelen tegen hun moederclub. RSC Anderlecht heeft daar nooit een probleem van gemaakt. Club Brugge liet in de huurcontracten een clausule opnemen dat hun verhuurde spelers niet mochten spelen tegen hun moederclub. De Pro League schept nu duidelijkheid.
>> Lees verder

Timmermans ad-interim voorzitter Pro League (20-03-2018)
Johan Timmermans, voorzitter van KV Mechelen, is bij de Pro League verkozen tot ad-interim voorzitter tot juni. Timmermans neemt er de plaats in van afgetreden voorzitter Roger Vanden Stock. 
>> Lees verder

Beloften blijven door competitie razen (19-03-2018)
De U21 hebben vanavond opnieuwe een ruime overwinning geboekt. Tegen AA Gent won Anderlecht met 4-0. Kort voor de rust scoorden Mohamed Dauda, Antoine Bernier en Nelson Azevedo. Na de rust zette Dauda nog een strafschop om, zijn vijftiende doelpunt in acht play-offwedstrijden.
>> Lees verder

Delcroix viert vanavond rentree bij U21 (19-03-2018)
De U21 van Anderlecht spelen vanavond thuis tegen AA Gent. De meest opvallende naam in de selectie is die van Hannes Delcroix. De verdediger stond verschillende maanden aan de kant met een teenblessure. Vanavond is hij er voor het eerst opnieuw bij.
>> Lees verder

Fusie U17 en U19: twintigtal jeugdspelers weg (19-03-2018)
Vanaf volgend seizoen smelten de competities van de U17 en U19 samen tot één U18-competitie. De Pro League keurde deze wijziging toe na aandringen van Club Brugge. Anderlecht is geen voorstander en vreest voor de gevolgen. Op korte termijn moeten een twintigtal jeugdspelers weg.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.