Sels: "Elf tegen elf voetballen was op training zelfs niet mogelijk"

23-2-2018 10:25:23 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht beleeft een turbulent seizoen. De achterstand op Club Brugge is zeer ruim, paars-wit moet zelfs alle hens aan dek zetten om niet verder af te glijden in het klassement. Ook Matz Sels beseft ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Naast Coucke neemt ook Devroe afscheid van Oostende (24-02-2018)
Marc Coucke nam vanavond afscheid van zijn club KV Oostende. Voor de partij tegen STVV werd hij in de bloemetjes gezet en kreeg hij onder meer een grote beker van Kamagurka. "Want bij Anderlecht zal je op korte termijn toch geen trofeeën winnen", klonk het met een knipoog.
>> Lees verder

Anderlecht spreekt negatieve berichten over licentiedossier tegen (24-02-2018)
De Waalse krant Le Soir schreef vanmorgen dat Anderlecht uitstel gevraagd heeft voor het indienen van zijn licentiedossier. Paars-wit kwam snel met een reactie en ontkent. "Onze licentieaanvraag voor het seizoen 2018-2019 volgt het normale verloop", zo meldt de club.
>> Lees verder

Voorzitter Östersunds claimt interesse van Anderlecht (24-02-2018)
Volgens de voorzitter van het Zweedse Östersunds toont Anderlecht interesse in zijn aanvaller Saman Ghoddos en nog enkele andere spelers. Dat vertelde hij aan Fotboll Direkt.
>> Lees verder

Badji en Trezeguet scoren tegen elkaar (video) (24-02-2018)
In Turkije speelden Anderlecht-huurlingen Stéphane Badji en Trezeguet vanmiddag tegen elkaar. Badji won met zijn Kayserispor met 3-2 tegen het Kasimpasa van Trezeguet.
>> Lees verder

Het DNA van RSCA volgens 'Noordzeeket' (57) (24-02-2018)
We ontvingen de afgelopen dagen massaal jullie inzendingen op onze vijf vragen waarmee we op zoek gaan naar het echte DNA van onze club. Ons doel? Elkaar inspireren en onze club haar ware identiteit weer doen terugvinden. Vandaag delen we de inzending van "Noordzeeket" met jullie. Deelnemen kan trouwens nog steeds (en meer publicaties volgen nog).
>> Lees verder

"Hoe, wat en wanneer, moeten we nog afspreken" (24-02-2018)
De laatste weken verscheen geregeld in de pers dat Luc Devroe samen met Marc Coucke de overstap zal maken naar RSC Anderlecht. Coucke ontkent dat ook niet, alleen moeten er nog bepaalde zaken worden afgesproken.
>> Lees verder

"Eerste werk, gesprek met Hein" (24-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck zei gisteren op de persconferentie dat hij al eens gesproken had met Marc Coucke. Ook de toekomstige nieuwe voorzitter geeft dit toe. En het eerste wat op de agenda staat, is een goed gesprek met Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

Coucke: "Ik ga mij smijten" (24-02-2018)
Vanavond zwaait Marc Coucke af als voorzitter van KV Oostende, en dan is het aan RSC Anderlecht. Coucke beloofd alvast om de communicatie naar buiten toe beter en gestructureerder te laten verlopen en geeft meteen mee dat hij lekken niet zal tolereren.
>> Lees verder

"Ze konden vijf Mitrovic'en huren" (24-02-2018)
Dit weekend is het dan eindelijk zover, Marc Coucke is voorzitter van RSC Anderlecht. Althans nog onofficieel tot 1 maart, wegens de wetgeving van de mededinging. Over de voorbije wintermercato wil hij wel het één en het ander uitleggen. 
>> Lees verder

"Overlegd met 'spelersraad'" (23-02-2018)
Matz Sels liet in een interview weten dat hij niet echt op de hoogte was waarom Olivier Deschacht naar de B-kern is verwezen. Hein Vanhaezebrouck sprak dit tegen. "Alle spelers zijn op de hoogte gebracht van wat er op til was", aldus de coach.
>> Lees verder

"Ja, ik heb Coucke al gesproken" (23-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck kreeg op de persconferentie de vraag of de overname in de hoofden van de spelers speelt, met de negatieve resultaten als gevolg. De coach gaf ook mee dat hij Marc Coucke al had gesprokken ondertussen, maar meer wou hij er niet over zeggen.
>> Lees verder

"Betwijfel of Kara fit geraakt voor play-offs" (23-02-2018)
Kara Mbodji zijn revalidatie zou voorspoedig verlopen en is wellicht inzetbaar voor de play-offs. Alleen gelooft Hein Vanhaezebrouck daar niet echt in en twijfelt hij eraan of de Senegalees fit geraakt voor de play-offs. Hetzelfde verhaal voor Henry Onyekuru die wellicht niet de start play-offs haalt.
>> Lees verder

"Ook de supporters zijn onzeker over de toekomst" (23-02-2018)
Vorige week, na de wedstrijd op Stayen, stond een deel van de supporters de ploeg op te wachten op Neerpede. Hein Vanhaezebrouck nam toen ook de tijd om even te praten met de aanwezige fans en hij toont niets dan begrip voor hun vragen en onzekerheid.
>> Lees verder

Maakt Markovic zondag zijn debuut ? (23-02-2018)
Deze namiddag kreeg Hein Vanhaezebrouck de vraag hoever het met de fysieke toestand zit van Lazar Markovic. De coach antwoordde opvallend positief. Morgen staat er nog een training op het programma en dan wordt er bekeken of de Serviër eventueel de selectie haalt.
>> Lees verder

Volgende week blessure-update Onyekuru (23-02-2018)
RSC Anderlecht gaf op zijn officiële website over de geblesseerde. Zo raakte deze morgen het nieuws al bekend dat Adrien Trebel fit geraakt voor de wedstrijd van zondag. Henry Onyekuru revalideert nog altijd bij zijn moederclub Everton, volgende week zou er meer nieuws komen omtrent zijn blessure en revalidatie.
>> Lees verder

Anderlecht - Moeskroen uitverkocht (23-02-2018)
Komende zondag 25 februari staat de 28ste speeldag van de Jupiler Pro League op het programma in het Astridpark. Om 14u30 ontvangt RSC Anderlecht, Royal Excelsior Moeskroen. De dienst ticketing laat weten dat deze wedstrijd volledig is uitverkocht.
>> Lees verder

Sels: "Mijn toekomst hangt af van Coucke" (23-02-2018)
Frank Boeckx ging gisteren opnieuw op controle voor zijn rug te Munchen. Ondertussen heeft Matz Sels zijn plaats ingenomen onder de lat als nummer 1 bij RSC Anderlecht. De doelman wordt gehuurd van Newcastle tot het einde van het seizoen, maar zegt niet neen tegen een verlengd verblijf bij paars-wit.
>> Lees verder

Revalidatie Kara op goede weg (23-02-2018)
Kara Mbodji voert de trainingen in het krachthonk op. In de komende dagen mag hij ook weer beginnen lopen. Het doel van de Senegalees is om er terug te staan tegen de play-offs, maar misschien kan dat ook eerder.
>> Lees verder

Sels: "Oli is een goeie gast" (23-02-2018)
Matz Sels spreekt zich voorzichtig uit over de situatie rond Olivier Deschacht. In de wandelgangen klinkt dat de spelersgroep in ieder geval niet tegen een terugkeer van Deschacht naar de A-kern zijn: "Oli is een goeie gast", aldus Sels.
>> Lees verder

Amrani traint mee met A-kern (22-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck heeft nog een belofte bij de A-kern gehaald, linksachter Tony Amrani. Geen overbodige luxe, want na de verwijzing van Olivier Deschacht naar de B-kern, zijn de linksachters dun gezaaid.
>> Lees verder

Faes prima bezig bij Excelsior (22-02-2018)
Jorn Vancamp kent momenteel een erg productieve tijd bij Roda JC, maar ook die andere jonge Anderlecht-huurling in Nederland is prima bezig. Wout Faes heeft een basisplaats beet bij Excelsior en de commentaren die hij krijgt, zijn erg lovend.
>> Lees verder

Trebel sluit aan, Azevedo out (22-02-2018)
Adrien Trebel zou vandaag opnieuw aansluiten bij de trainingen volgens Voetbalkrant. Speler van de U21, Nelson Azevedo Janelas maakte zijn debuut bij de A-kern tegen Waasland-Beveren, maar is nu geblesseerd.
>> Lees verder

Vijf Anderlecht-jongeren op stage met Belgische U19 (22-02-2018)
De nationale ploeg U19 werkt volgende week een driedaagse stage af in Tubeke om zich voor te bereiden om de laatste kwalificatieronde voor het EK van komende zomer. Bondscoach Gert Verheyen selecteerde vijf Anderlecht-spelers.
>> Lees verder

Coucke stapt volledig uit KV Oostende (22-02-2018)
Hoewel het perfect legaal is dat Marc Coucke als eigenaar van Anderlecht ook 9 procent van de aandelen van KV Oostende in handen houdt, gaat de zakenman dat niet doen. Om iedere schijn van belangenvermenging te vermijden, verkoopt Coucke al zijn KVO-aandelen.
>> Lees verder

"Ik blijf liefhebber van mijn club" (22-02-2018)
Roger Vanden Stock diende gisteren, zoals al kon verwacht worden, zijn ontslag in als voorzitter van de Pro League. Pierre François, CEO van de Pro League, weet nu al dat zijn werk er niet gemakkelijker zal op worden zonder Vanden Stock. 
>> Lees verder

Deschacht traint individueel (22-02-2018)
Olivier Deschacht was gisteren terug present op Neerpede. Zijn doktersbriefje liep tot en met dinsdag en was gisteren dus ten einde. De verdediger trainde individueel omdat zowel de spelers van de A-kern als de beloften een vrije dag hadden.
>> Lees verder

Vanden Stock neemt ontslag als voorzitter Pro League (21-02-2018)
Roger Vanden Stock heeft zijn ontslag ingediend al voorzitter van de Pro League, de vereniging van 24 profclubs in ons land. "Ik ben 75, het is tijd om de fakkel door te geven”, zo vertelt hij bij Sporza. Het ontslag van Vanden Stock bij de Pro League valt samen met zijn aftreden als voorzitter bij Anderlecht.
>> Lees verder

Najar: "Hoop op het einde nog wat te spelen" (21-02-2018)
Andy Najar sprak met het Hondurese 'Diez' over zijn revalidatie. De Hondurees liet vallen dat hij hoopt om op het einde van het seizoen nog een paar wedstrijden te kunnen meespelen. Al is dat heel opportunistisch en lijkt de voorbereiding van volgend seizoen een realisticher streefdoel.
>> Lees verder

Anderlecht opnieuw present op ABN Amro Future Cup (21-02-2018)
Noteer alvast het paasweekend in je agenda want van 31 maart tot 2 april 2018, nemen de U17 van RSC Anderlecht opnieuw deel aan de ABN Amro Future Cup. Dit prestigieus toernooi wordt jaarlijks ingericht door Ajax. In 2015 won paars-wit voor de laatste keer het toernoi.
>> Lees verder

Hanni: "Ik wil nog gepast afscheid nemen" (21-02-2018)
Sofiane Hanni krijgt terwijl hij in Rusland zit nog een prijs van het Anderlecht-publiek, de Huawei Goal van de Maand. In sport/voetbalmagazine spreekt hij trouwens de wens uit om toch nog gepast afscheid te nemen van de Anderlecht-supporters.
>> Lees verder

Deschacht volgende week weer in A-kern? (21-02-2018)
De verbanning van Olivier Deschacht naar de B-kern zou wel eens van korte duur kunnen zijn. Het Nieuwsblad weet dat er intern in de club discussies aan de gang zijn om de verdediger een nieuwe kans te geven en terug naar de A-kern te halen.
>> Lees verder

Kums dit seizoen wellicht niet meer volledig fit (21-02-2018)
Sven Kums sukkelt al een tijdje met chronische hinder/pijn. Hierdoor trainde de middenvelder gisteren niet mee. Ook Adrien Trebel verscheen gisteren niet op het oefenveld. Hij is nog wat ziekjes. Trebel hervat morgen de groepstraningen. 
>> Lees verder

Zondag geen huldiging Vanden Stock (21-02-2018)
Marc Coucke wordt zaterdag door KV Oostende uitgewuifd als nieuwe voorzitter en zondag er zo verwelkomd. Paars-wit zal zondag echter nog geen afscheid nemen van Roger Vanden Stock. Dit omdat de machtoverdracht nog niet officieel is.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.