Proximus-commentator: "Ik heb natuurlijk spijt dat ik zo'n negatieve taal gebruikt heb"

20-2-2018 11:39:20 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

De Anderlecht-supporters waren afgelopen weekend razend op de Franstalige Proximus-commentator Marc Delire. Hij noemde de fans van paars-wit "makakken" toen ze de wedstrijd lieten stilleggen door met ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Vanden Stock neemt ontslag als voorzitter Pro League (21-02-2018)
Roger Vanden Stock heeft zijn ontslag ingediend al voorzitter van de Pro League, de vereniging van 24 profclubs in ons land. "Ik ben 75, het is tijd om de fakkel door te geven”, zo vertelt hij bij Sporza. Het ontslag van Vanden Stock bij de Pro League valt samen met zijn aftreden als voorzitter bij Anderlecht.
>> Lees verder

Najar: "Hoop op het einde nog wat te spelen" (21-02-2018)
Andy Najar sprak met het Hondurese 'Diez' over zijn revalidatie. De Hondurees liet vallen dat hij hoopt om op het einde van het seizoen nog een paar wedstrijden te kunnen meespelen. Al is dat heel opportunistisch en lijkt de voorbereiding van volgend seizoen een realisticher streefdoel.
>> Lees verder

Anderlecht opnieuw present op ABN Amro Future Cup (21-02-2018)
Noteer alvast het paasweekend in je agenda want van 31 maart tot 2 april 2018, nemen de U17 van RSC Anderlecht opnieuw deel aan de ABN Amro Future Cup. Dit prestigieus toernooi wordt jaarlijks ingericht door Ajax. In 2015 won paars-wit voor de laatste keer het toernoi.
>> Lees verder

Hanni: "Ik wil nog gepast afscheid nemen" (21-02-2018)
Sofiane Hanni krijgt terwijl hij in Rusland zit nog een prijs van het Anderlecht-publiek, de Huawei Goal van de Maand. In sport/voetbalmagazine spreekt hij trouwens de wens uit om toch nog gepast afscheid te nemen van de Anderlecht-supporters.
>> Lees verder

Deschacht volgende week weer in A-kern? (21-02-2018)
De verbanning van Olivier Deschacht naar de B-kern zou wel eens van korte duur kunnen zijn. Het Nieuwsblad weet dat er intern in de club discussies aan de gang zijn om de verdediger een nieuwe kans te geven en terug naar de A-kern te halen.
>> Lees verder

Kums dit seizoen wellicht niet meer volledig fit (21-02-2018)
Sven Kums sukkelt al een tijdje met chronische hinder/pijn. Hierdoor trainde de middenvelder gisteren niet mee. Ook Adrien Trebel verscheen gisteren niet op het oefenveld. Hij is nog wat ziekjes. Trebel hervat morgen de groepstraningen. 
>> Lees verder

Zondag geen huldiging Vanden Stock (21-02-2018)
Marc Coucke wordt zaterdag door KV Oostende uitgewuifd als nieuwe voorzitter en zondag er zo verwelkomd. Paars-wit zal zondag echter nog geen afscheid nemen van Roger Vanden Stock. Dit omdat de machtoverdracht nog niet officieel is.
>> Lees verder

Matazo weigert contract bij Anderlecht (20-02-2018)
Eliot Matazo, één van de grooste talenten die er bij Anderlecht rondloopt, heeft het contract voorstel dat Anderlecht hem deed naast zich neergelegd. Op 15 februari vierde Matazo zijn 16e verjaardag en mocht hij een profcontract tekenen, maar dat zal dus niet bij Anderlecht gebeuren.
>> Lees verder

Anderlecht denkt aan terugkeer Odjidja (20-02-2018)
Volgens het Griekse SDNA denken zowel Anderlecht als Club Brugge aan een terugkeer van Vadis Odjidja. De Belgische middenvelder speelt sinds afgelopen zomer voor Olympiakos, maar wil er weg nadat er in zijn huis werd ingebroken.
>> Lees verder

Coucke speelt het fair in dossier-Milic (20-02-2018)
Tot zijn laatste dag bij Oostende blijft Marc Coucke het beste doen voor de kustploeg. De toekomstige voorzitter van Anderlecht heeft samen met Antonio Milic beslist om de eenzijdige optie om zijn contract te verlengen tot 2019 te lichten. Opmerkelijk, want velen gingen ervan uit dat Milic in juni naar Anderlecht zou komen.
>> Lees verder

Jiangsu Suning deed bod op Teodorczyk (20-02-2018)
De Chinese club die een bod deed op Lukasz Teodorczyk is Jiangsu Suning, geen onbekende voor RSC Anderlecht. In de zomer van 2017 onderhandelden beide clubs al eens over Stefano Okaka. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck recupereert Trebel en Kums (20-02-2018)
Komende zondag kan Hein Vanhaezebrouck normaal opnieuw rekenen op Sven Kums en Adrien Trebel. Geen overbodige luxe, voor Trebel is een speler met de nodige vechtlust. "Maar ze kunnen het niet alleen", waarschuwt Walter Baseggio.
>> Lees verder

Verjaardag Mohammed Dauda (20-02-2018)
Vandaag verjaart Mohammed Dauda! Wij wensen hem van harte een gelukkige 20e verjaardag!
>> Lees verder

Het DNA van RSCA ! (19-02-2018)
De malaise bij paars-wit blijft verder duren na een nieuwe nederlaag tegen STVV. Zo is onze fiere Brusselse club aan zijn slechtste periode in 20 jaar bezig. De oorzaken van de crisis werden vorige week reeds uitvoering besproken.
>> Lees verder

Beloften bijten tanden stuk op Lokeren (19-02-2018)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond niet kunnen winnen tegen Lokeren. Na negentig minuten voetballen stond het nog steeds 0-0. Na drie overwinningen is dit het tweede gelijkspel op rij. Anderlecht blijft wel aan de leiding.
>> Lees verder

Visser fluit Anderlecht - Moeskroen (19-02-2018)
Zondag ontvangt RSC Anderlecht de nummer 13 in de stand, Excelsior Moeskroen. Het wordt trouwens de eerste wedstrijd van kersvers voorzitter Marc Coucke, iets waar vele supporters al een tijdje naar uitkijken. Lawrence Visser zal deze wedstrijd in goede banen leiden. 
>> Lees verder

Selectie U21: Lokeren - Anderlecht (19-02-2018)
De U21 van Anderlecht spelen vanavond hun vijfde wedstrijd van de play-offs op bezoek bij Lokeren. Van de A-kern maakt er niemand mee de trip naar het Waasland. Wel erbij zijn Mohammed Dauda en Alexis Saelemaekers, die vrijdag tegen STVV mochten invallen.
>> Lees verder

Bondscoach waarschuwt Dendoncker: "Hij moet zich herpakken" (19-02-2018)
Enkele maanden geleden leek Leander Dendoncker nog een certitude voor het WK in Rusland, maar na zijn prestaties van dit seizoen is dat veel minder het geval. "Dendoncker moet de transferbeslommeringen dringend achter zich laten en zich herpakken", waarschuwt bondscoach Roberto Martinez.
>> Lees verder

Kasimpasa wil optie Trezeguet lichten (19-02-2018)
Met zeven doelpunten in de competitie en drie in de Turkse beker is Trezeguet aan een sterk seizoen bezig bij zijn huurclub Kasimpasa. De Turken zijn zo tevreden over hem, dat ze de aankoopoptie in zijn contract willen lichten.
>> Lees verder

Anderlecht en Vanhaezebrouck weigeren Chinees bod op Teodorczyk (19-02-2018)
Een niet nader genoemde Chinese eersteklasser heeft vorige week een bod uitgebracht bij Anderlecht op Lukasz Teodorczyk. Het betrof een erg mooi bedrag en de Pool wilde er graag op ingaan, maar Hein Vanhaezebrouck stelde zijn veto.
>> Lees verder

Vanden Stock afwezig op zijn laatste match als voorzitter (19-02-2018)
Volgende week, in de thuiswedstrijd tegen Moeskroen, doet Marc Coucke zijn intrede als nieuwe voorzitter van Anderlecht. De partij van afgelopen vrijdag op Sint-Truiden was dus de laatste van Roger Vanden Stock als Anderlecht-voorzitter. Hij was echter niet aanwezig op Stayen.
>> Lees verder

Extra dagje verlof na nederlaag tegen STVV (19-02-2018)
Na een periode van slaan, is Hein Vanhaezebrouck nu aan het zalven. Na de nederlaag tegen STVV klonken er geen harde woorden aan het adres van zijn spelers. Bovendien schrapte hij de uitlooptraining van zaterdagochtend en gunde hij zijn jongens een extra dagje verlof.
>> Lees verder

Heerlijk doelpunt Stanciu bij debuut (video) (19-02-2018)
Nicolae Stanciu kende een droomdebuut bij zijn nieuwe club Sparta Praag. Na nog geen vijf minuten opende de Roemeen de score met een heerlijke knal vanop afstand. De oud-Anderlecht-speler nam een slecht ontzette voorzet meteen op de slof en trapte hard in de linkerbenedenhoek.
>> Lees verder

Vancamp opnieuw trefzeker (18-02-2018)
Jorn Vancamp blijft teren op een hoogvorm. Ook vanmiddag kon hij scoren, al zijn vierde doelpunt in vijf wedstrijden. Tegen Utrecht mocht de Anderlecht-huurling invallen na 74 minuten. Het stond toen 0-3 voor de bezoekers. In de 83e minuut scoorde hij de eerredder voor Roda. In de slotfase werd het nog 1-4.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.