Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek

De kopzorgen van Anderlecht en Hein Vanhaezebrouck zijn nog een pak groter. Na een nieuwe nederlaag tegen STVV blijft paars-wit achter met een ontluisterende 3 op 15. De verjaardagstaart van Vanhaezebrouck zal heel zuur smaken.


Door de afwezigheid van Dendoncker en Kums moest Vanhaezebrouck creatief zijn in zijn opstelling. Morioka bleef op de bank, Gerkens en Lokonga vormden het creatieve duo op het middenveld. Teodorczyk ging voorin postvatten.
Het onuitgegeven Anderlecht-elftal bracht geen hogeschoolvoetbal. Gerkens probeerde wel om de rol van Kums over te nemen, maar het matige voetbal volstond niet om STVV te ontwrichten.
"We wachten op vuurwerk", vatte Peter Vandenbempt het samen en hij werd net iets te letterlijk op zijn wenken bediend. De Anderlecht-supporters hadden een vuurwerkshow georganiseerd en legden de wedstrijd zo tien minuten stil.
De onverwachte pauze deed Anderlecht geen deugd. De bezoekers kregen amper een combinatie in elkaar gebokst. Ook STVV kwamen niet heel dreigend voor de dag.
Tot Akpom ontsnapte uit de greep van Obradovic en verrassend uithaalde. Sels had geen verhaal op het schot in de linkerhoek: 1-0. Hein Vanhaezebrouck keek fronsend toe en zag Bruno nog een van de weinige kansen op Asamoah mikken.
Ook de wedstrijdleiding hielp Anderlecht niet. Sa beroerde de bal met zijn hand buiten het strafschopgebied, Verboomen legde de bal toch op de stip. Maar gerechtigheid geschiedde want Sels pakte de zwakke poging van Akpom. Zo bleef de schade halverwege beperkt tot 1-0.
Wat Vanhaezebrouck tijdens de pauze ook had verteld, Anderlecht maakte nog steeds een schimmige indruk in de tweede helft. Een counter van de bezoekers werd onterecht afgevlagd voor buitenspel, Lokonga kopte dé kans op de gelijkmaker in de armen van Steppe.
Ook met de jonge invallers Mohammed Dauda en Alexis Saelemaekers kreeg Vanhaezebrouck zijn elftal niet aan de praat. Integendeel: Legear kwam nog heel dicht bij de 2-0. "Het is de schuld van Olivier (Deschacht, red)", weerklonk uit het vak van de bezoekers.
Zelfs een slotoffensief bleef uit. Anderlecht pompte wat ballen in het strafschopgebied, maar die vielen niet goed. Met 3 op 15 heeft Vanhaezebrouck nog wat meer oplapwerk voor de boeg, en dat op zijn verjaardag.

Morren Motor

Anderlecht wilde Ibrahima Seck deze zomer halen
Danté: "Ik denk dat ik op de positie van Dendoncker zou kunnen spelen"
Zulte Waregem wil Doumbia langer houden
Dennis Praet: "Ik snap niet dat men jongens selecteert die niet spelen"
Pieter Gerkens: "Tijdens transferperiode voelden we onenigheid binnen de club"
Onyekuru: "Dankbaar dat ik opnieuw kan lopen met bal aan mijn voet"
Roef blijft wellicht langer bij Waasland-Beveren
Aanvoerder Saudi-Arabië speelde 2 matchen voor Anderlecht
Pieter Gerkens: "Je weet nooit wat er in de play-offs kan gebeuren"
HLN: "Er is geen interesse van Deportivo La Coruna in Roef"
Eerste competitienederlaag in meer dan vijf maanden voor RSCA-dames
Anderlecht wil aandacht vestigen op 'Epilepsie'
Marc Coucke: "Wil van Anderlecht een Europese subtopper maken"
Makelaar Dauda: "Wanneer je zoveel scoort ben je klaar voor de A-ploeg"
Leander Dendoncker: "Ik wil me graag bewijzen in play-off1"
Lukebakio: "Anderlecht blijft de club van mijn hart"
Trezeguet weg bij Anderlecht
Dauda Mohammed in bloedvorm: acht wedstrijden, vijftien goals!
Leander Dendoncker: "Ik zie mezelf eerder als middenvelder"
Guillaume Gillet straks terug bij Anderlecht?

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem