Knotsgekke Clasico eindigt zonder winnaar

Anderlecht heeft niet optimaal kunnen profiteren van de nederlaag van Club Brugge. Het mocht een dodelijk efficiënte Hanni bedanken dat het nog een punt meenam uit Luik. Anderlecht laat ook na om in de stand over Charleroi naar de 2e plaats te springen.


Aangevuurd door de hevige achterban schoot Standard enthousiast uit de startblokken. Al na vijf minuten opende Orlando Sá met een kopbal de score na een flagrante dekkingsfout bij de bezoekers.
Anderlecht, dat zonder diepe spits aantrad, was niet aangeslagen en had op het kwartier een gevat antwoord klaar: Hanni duwde bij de tweede paal de gemeten voorzet van Appiah in doel.
In een open en boeiend wedstrijdbegin bleef Standard voor de aanval kiezen. Een doorgekopte hoekschop viel precies goed voor Luyindama, die met een heerlijke omhaal Sels het nakijken gaf.
Standard ging ook na de 2-1 vol gas vooruit, maar slaagde er niet in om de voorsprong uit te bouwen. Sels stopte de vrije trap van Mpoku, de kopbal van Emond vloog centimeters naast.
Het zouden dure missers worden, want in de slotminuten ging Anderlecht zowaar nog op en over Standard. Hanni maakte eerst gelijk na een knappe dieptepass van Saief, niet veel later strafte hij een Luiks misverstand koelbloedig af: 2-3 na een beklijvende eerste helft.Ook na de pauze koos Standard voor de vlucht vooruit. Heel wat aanvallen eindigden bij Emond, maar de spits kende niet zijn gelukkigste avond en wrong kans na kans de nek om.
Op het halfuur leek nieuwkomer Cimirot dan toch de gelijkmaker te scoren. Ref Delferière ging echter te rade bij zijn lijnrechter en keurde de goal af omdat Cop – in buitenspelpositie – doelman Sels hinderde bij het schot.
Het was slechts uitstel, want even later was het toch prijs voor Standard. Het was andermaal bij een hoekschop dat Anderlecht in de problemen kwam. Marin vond de vrijstaande Luyindama, die zijn tweede van de avond in doel schoof: 3-3.
Standard nam geen vrede met een gelijkspel en bleef de verdediging van Anderlecht bestoken, maar Emond bleef evenzeer morsen met de kansen.
In de slotfase kwam Anderlecht nog één keer piepen in de buurt van Ochoa. Invaller Ganvoula kreeg een vrije kopkans voorgeschoteld, Ochoa voorkwam een koude douche voor de thuisploeg.

Morren Motor

Anderlecht wilde Ibrahima Seck deze zomer halen
Danté: "Ik denk dat ik op de positie van Dendoncker zou kunnen spelen"
Zulte Waregem wil Doumbia langer houden
Dennis Praet: "Ik snap niet dat men jongens selecteert die niet spelen"
Pieter Gerkens: "Tijdens transferperiode voelden we onenigheid binnen de club"
Onyekuru: "Dankbaar dat ik opnieuw kan lopen met bal aan mijn voet"
Roef blijft wellicht langer bij Waasland-Beveren
Aanvoerder Saudi-Arabië speelde 2 matchen voor Anderlecht
Pieter Gerkens: "Je weet nooit wat er in de play-offs kan gebeuren"
HLN: "Er is geen interesse van Deportivo La Coruna in Roef"
Eerste competitienederlaag in meer dan vijf maanden voor RSCA-dames
Anderlecht wil aandacht vestigen op 'Epilepsie'
Marc Coucke: "Wil van Anderlecht een Europese subtopper maken"
Makelaar Dauda: "Wanneer je zoveel scoort ben je klaar voor de A-ploeg"
Leander Dendoncker: "Ik wil me graag bewijzen in play-off1"
Lukebakio: "Anderlecht blijft de club van mijn hart"
Trezeguet weg bij Anderlecht
Dauda Mohammed in bloedvorm: acht wedstrijden, vijftien goals!
Leander Dendoncker: "Ik zie mezelf eerder als middenvelder"
Guillaume Gillet straks terug bij Anderlecht?

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem