Marc Coucke: "Bij Anderlecht houden ze zich netjes aan de afspraken"

Marc Coucke was deze week te vinden op winterstage bij KV Oostende. En ook al zaten die in hetzelfde complex als Anderlecht, toch probeerde hij niet te gaan gluren bij de buren. "Dat heeft iedereen toch gezien?"Het moge duidelijk zijn: er moet Coucke iets van het hart. "Sinds 22 december heb ik nog geen woorden gewisseld met Herman Van Holsbeeck. Mijn focus ligt nu op KV Oostende en niet op RSC Anderlecht", aldus de sterke man in een interview met de Vlaamse kranten in Spanje. "We hebben contractueel dingen afgesproken, zodat ze niet plots 100 miljoen euro schulden hebben en dat ze me geen 27 spelers geven van wie ik nog nooit gehoord heb, dat wel", aldus Coucke. "En ze houden zich netjes aan die afspraken."


"Dus ik hoef me ook niet te moeien. Dat er mensen zijn die zeggen van wel? Dat zijn meestal mensen die zelf boter op hun hoofd hebben. Kunnen jullie niet blij zijn dat er eindelijk iemand is die zich aan de regels houdt? KV Oostende doet momenteel met iedereen zaken, behalve Anderlecht. Om elke schijn van belangenvermenging tegen te gaan."


Het Laatste Nieuws had enkele weken geleden nog duidelijk uitgehaald naar Marc Coucke: "De bemoeienis van Coucke op sportief vlak ging steeds verder, het werd voor trainers onwerkbaar. Sms'jes twee uur voor de wedstrijd, spelers die niet meer mogen opgesteld worden, Het was schering en inslag en onwerkbaar voor de coaches."


De sterke man van KV Oostende - binnenkort Anderlecht - heeft nu een antwoord gegeven op zijn eerste interview sinds zijn aankoop van paars-wit. "Blij dat je me het vraagt, want ik stel altijd de ploeg op. What the hell?!", is Coucke kristalhelder in Het Nieuwsblad. "Het is klinkklare onzin.""Kijk, ik denk dat alle voorzitters zich wel een beetje zullen moeien. In 2017 kwam ik maar twee keer op het oefencomplex van Oostende. Op het moment dat een coach een speler wel of niet opstelt om mij te plezieren, is hij verkeerd bezig." En Coucke gaat verder: "Ik sms soms wel eens een ideetje, maar dat doe ik bij al mijn werknemers. Na een tijdje ken je echt wel iets van voetbal. Mijn sms-verkeer met Patrick Orlans is ook historisch. Dan stuur ik ideetje 101 en zegt hij 'Je aanvraag was ontvankelijk, maar verworpen.' Fantastisch, dat mogen mijn trainers ook doen."
Voetbalkrant

coucke

Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"

Meer nieuws...