Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award

De Golden Boy Award wordt sinds 2003 uitgereikt aan het grootste Europese voetbaltalent. 


Youri Tielemans is dit jaar een van de 25 genomineerden, maar de concurrentie is moordend.

tielemans

Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"

Nicolas Frutos zal in de komende dagen en wellicht weken de rol van T1 op zich nemen bij RSC Anderlecht, waardoor het bestuur voldoende tijd heeft om een geschikte opvolger voor René Weiler te vinden. Er zou alvast één droomkandidaat zijn. En dat is niet toevallig Hein Vanhaezebrouck. 


Sinds het behalen van de landstitel en het daaropvolgende Champions League-succes, werd Vanhaezebrouck al meermaals gelinkt aan een vertrek naar het Astridpark. Hij bleef echter telkens bij AA Gent en ook nu is de kans klein dat hij er zal vertrekken. Zeker na de voorbije moeilijke weken, waarin voorzitter en supporters openlijk hun steun uitten voor de trainer.


Op zijn persconferentie van dinsdagmiddag was Vanhaezebrouck dan ook kort toe hem gevraagd werd achter een mogelijk vertrek naar Anderlecht. "Ik ga daar niets over zeggen. Ik zit in Gent en ben enkel gefocust op de wedstrijd tegen Geel. Ik ga me niet inlaten met wat beweerd en gezegd wordt. Ik ga dus alleen spreken over matchen met Gent en niet over andere dingen", klonk het bij Het Nieuwsblad. 


VoetbalNieuws

vanhaezebrouck

Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"

Anderlecht speelt woensdag in de beker. Eén dag na het ontslag van René Weiler neemt Nicolas Frutos (tijdelijk) de honneurs waar als hoofdtrainer. De Argentijn heeft vanmiddag zijn eerste persconferentie gegeven, in de aanloop naar de cupmatch in Westerlo.


Het leek alsof de voltallige Belgische sportpers naar Neerpede gereden was om er de eerste woorden van Nicolas Frutos als interim-hoofdtrainer te kunnen aanhoren. De Argentijn stond de pers vol zelfvertrouwen te woord.
"Ik had niet verwacht dat ik dit zo vroeg zou moeten doen. Het overkomt me allemaal een beetje. Ik was niet op de hoogte van de beslissing dat René Weiler zou stoppen. Het was een echte verrassing dat hij de club verliet", zei Frutos.


"René heeft in zijn Anderlecht-periode geweldige resultaten behaald, zowel in België als Europa. We hebben als trainers altijd goed met elkaar kunnen samenwerken, ik zit hier dus met een dubbel gevoel. Of ik iets wil veranderen? Dat woord wil ik niet in de mond nemen. Als ik dat wel zou doen, wil dat zeggen dat er slecht gewerkt is de laatste tijd en dat is niet het geval. Maar natuurlijk heeft elke coach zijn eigen stijl en idee. Het is nu vooral mijn taak om de ploeg klaar te stomen voor de bekerwedstrijd tegen Westerlo en de drie matchen daarna, tot aan de interlandbreak."


"Grote verrassingen hoeft niemand te verwachten. We hebben een supergroep met spelers die gelukkig waren met de coach die ze hadden. In de kleedkamer zit het goed. Al is het natuurlijk ook zo dat spelers die weinig spelen minder gelukkig zijn. Maar dat is overal zo."


Frutos geniet als voormalige goalgetter van de club veel vertrouwen bij de paars-witte fans. "Dat doet me plezier. Ik heb een goeie band met de supporters en die wil ik behouden. Maar wat er zaterdag in Kortrijk gebeurd is, is wel jammer. Dat is niet het Anderlecht waar ik van houd. René heeft altijd het beste voorgehad met deze club." 


Het ontslag van René Weiler zou wel eens goed nieuws kunnen zijn voor Sven Kums. De Zwitserse trainer lag de voorbije weken op ramkoers met de middenvelder, maar onder Nicolas Frutos krijgt Kums sowieso een nieuwe kans. 
“Kums is één van de beste spelers in de huidige kern", sprak Frutos klare taal op zijn eerste persbabbel. "Bovendien heeft hij het geluk dat hij op jonge leeftijd, toen ik hier nog speler was, meetrainde met het A-elftal. Het is echt een super kerel en hij legde al een prachtig parcours af tijdens zijn carrière.”


“Ik gebruikte hem vorig seizoen vaak als voorbeeld bij de beloften. Ontelbare keren", stak Frutos zijn bewondering voor Kums niet onder stoelen of banken.
"Of hij speelt tegen Westerlo? Afwachten. Vanmiddag of vanavond volgt de beslissing. Kums kan Anderlecht veel bijbrengen. Daar is hij sterk genoeg voor. Het is en blijft een belangrijke speler voor deze club", besloot de interim-trainer van paars-wit.

frutos

Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden
Van Holsbeeck: "Wij hadden financieel betere aanbiedingen voor Tielemans"
"Frutos weet dat we een nieuwe trainer aanwerven"
Van Holsbeeck: "Weiler had een probleem met mentaliteit in dit land"
"De zoektocht is open, Frutos nog niet klaar voor job"
Vandenbempt: "Weiler heeft zelf aangegeven dat het niet meer ging"
Jo Van Biesbroeck: "We hebben juiste beslissing voor de club genomen"
"Iedereen geeft schuld aan Weiler,maar spelers moeten ook wakker worden"
Weiler was 455 dagen trainer van Anderlecht

Meer nieuws...