Anderlecht geeft niet thuis tegen Charleroi

Anderlecht heeft opnieuw verloren van Charleroi. De landskampioen kreeg een vederlichte strafschop tegen en twee rode kaarten. In het klassement volgt paars-wit nu op 10 punten van leider Club Brugge.


In het gure weer moest Rob Rensenbrink, misschien wel de beste voetballer ooit op de Belgische velden, Anderlecht tot grootse daden inspireren. Dat lukte tegen de gekende organisatie van Charleroi eigenlijk nooit.
De bezoekers moesten een schotje van Trebel en een verdwaalde kopbal toestaan, maar zetten voor de rest hoog en fel druk en maakten Anderlecht zo het leven zuur. Zelf gevaarlijk zijn was lastiger voor Charleroi, maar het kreeg een zetje van Deschacht. Die was naar de zin van scheids Visser iets te gretig in de rug van Rezaei, die de lichte strafschop hard in doel jaste.
In de plenzende regen kwam er een antwoord van de thuisploeg, al konden flauwe pogingen van Hanni, Onyekuru en Trebel doelman Penneteau niet verontrusten. Na de dwaze tweede gele kaart voor Deschacht ging het steil bergaf met de kampioen.
Loopwonder Rezaei liet tot twee keer toe na om de voorsprong te verdubbelen en ook de doorgebroken Benavente en Tainmont vonden de vuisten van Sels op hun weg. De tien man van Anderlecht zochten met levensgrote twijfels de kleedkamer op.De tweede helft was aanvankelijk een mager beestje. Charleroi wilde niet in de val lopen om overhaast de beslissing af te dwingen, terwijl er bij Anderlecht te veel slordigheden in het spel kropen. Wel was er een strak schot van de voor het overige tegenvallende Hanni.
Op het uur konden de boeken wel dicht voor Anderlecht. De thuisploeg kreeg de tegenstander niet uit de zestien en Kums gleed, in een poging om Rezaei van een doelpunt te houden, de bal in zijn eigen net. Een kwartier later legde Benavente na een plagerige dribbel de pijnlijke 0-3 onder Sels, het sein voor een deel van de paars-witte fans om hun zitje te verlaten.
Een halfleeg Astridpark kreeg nog een chaotisch einde voorgeschoteld. De onoplettende Dessoleil gunde Onyekuru de nutteloze 1-3, waarna Visser zich genoodzaakt zag om nog twee spelers uit te sluiten. Invaller Baby kreeg twee gele kaarten binnen de minuut en Teodorczyk mocht inpakken na een weinig overtuigende schwalbe.
Charleroi kon alles bij elkaar rustig in zijn zetel blijven zitten en blijft de eerste achtervolger van leider Club Brugge. Anderlecht lijdt al zijn zevende thuisnederlaag van het seizoen en staat onder flinke druk om volgende week de topper in Jan Breydel te gaan winnen.

jupilerproleague charleroi

Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"

Meer nieuws...