Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht

Club Brugge heeft Anderlecht een pandoering verkocht: 5-0. Anderlecht volgt nu al op 13 punten van leider Club Brugge. Twee goals van Diaby net voor de rust luidden de zware nederlaag in.Club startte zoals Leko het had aangekondigd: scherp en aanvallend. De thuisploeg domineerde de openingsfase, maar kon op een moeilijk bespeelbare mat de bezoekers niet meteen bedreigen.
Pas halfweg de eerste helft werd Club Brugge een eerste keer echt gevaarlijk. Een schot van Wesley week af en verraste Boeckx, Dendoncker stond op de juiste plaats om Club van een doelpunt te houden.
Anderlecht herstelde gaandeweg het evenwicht en was ook één keer dicht bij de openingstreffer. Hanni had de 0-1 aan de voet, maar besloot om de bal nog af te spelen naar gelegenheidsspits Beric, die niet kon afwerken.
Een 0-0-ruststand leek in de maak, maar in de slotminuten ging het plots helemaal mis voor Anderlecht. Diaby knikte eerste een gemeten voorzet van Vormer tegen de touwen, geen minuut later strafte diezelfde Diaby geknoei van Boeckx af: een mentale dreun voor Anderlecht, Club dook met een comfortabele bonus de kleedkamers in.Anderlecht kon na de rust geen vuist meer maken, het was integendeel Club Brugge dat op zoek ging naar een geruststellende derde treffer. Vanaken liet de 3-0 eerst nog liggen, maar even later was Vormer wel trefzeker vanaf elfmeter na een penaltyfout op Diaby.
Vanhaezebrouck pakte nog uit met een dubbele wissel, maar ook die bracht geen zoden aan de dijk voor de landskampioen. Een kwartier voor tijd werd het nog wat pijnlijker voor Anderlecht toen Club opnieuw een penalty kreeg, nu na een fout op Vanaken. De ingevallen Vossen miste niet: 4-0.
In een overbodig slotkwartier liet Massimo Bruno zich nog opmerken bij Anderlecht. Zijn schot was zowat het enige dat Anderlecht liet zien in de tweede helft.
Een deel van de Anderlecht-supporters had het stadion intussen al verlaten. Zij zagen niet hoe uitblinker Vanaken er in de slotminuten nog 5-0 van maakte en zo een orgelpunt zette op een memorabele namiddag voor blauw-zwart.

brugge

Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"

Meer nieuws...