Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw

Anderlecht heeft de nul in de Champions League niet kunnen wegvegen tegen Bayern München. Teodorczyk miste de kansen en Hanni scoorde zelfs, maar uiteindelijk won Bayern toch.


Een goal maken en punten pakken, dat was de missie voor Anderlecht. En tegen Bayern spraken de paarshemden vooral voor de rust een aardig woordje mee.
Teodorczyk kwam 3 keer oog in oog te staan met doelman Ulreich, maar wrong iedere kans de nek om. Twee keer trapte hij recht op de Bayern-goalie. Eén keer schoof hij de bal troosteloos naast. De onfortuinlijke Pool trok zich de haren uit het hoofd.
Ook toen Spajic en Appiah enkele doelrijpe kansen versierden. Vlak voor de rust weigerde scheidsrechter Taylor ook nog de bal op de stip te leggen, nadat Süle een stevige por gegeven had aan Gerkens.



Als het voor de rust bijna allemaal Anderlecht was dat de klok sloeg, was dat na de koffie even anders. Bij de eerste grote kans van Bayern kreeg Anderlecht het deksel op de neus. Tolisso legde de bal panklaar voor Lewandowski, die netjes binnentrapte.
Iets voorbij het uur zorgde Hanni voor de bevrijding. Na een fraaie kopbal van Teodorczyk schoot de Algerijn koelbloedig door de benen van doelman Ulreich. De 1e goal van Anderlecht in deze Champions League.
Een punt leek binnen handbereik voor Anderlecht, totdat Tolisso die droom aan diggelen kopte. Kara liet zich bij dat luchtduel iets te gemakkelijk aftroeven. In de slotfase zag Anderlecht nog een goal afgekeurd van Harbaoui voor buitenspel.

championsleague bayern

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...