Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen

Anderlecht heeft na de interlandbreak aangeknoopt met een moeizame zege. Een klasseflits van Onyekuru en Hanni maakte het verschil in de tweede helft. Moeskroen heeft al zeven matchen niet meer kunnen winnen.


Hein Vanhaezebrouck had wat meer tijd om een tactisch plan te bedenken en schudde enkele verrassingen uit zijn mouw. Liefst zes nieuwe spelers stonden in het elftal van Anderlecht en vooral de aanwezigheid van Stanciu en Onyekuru deed de mondhoeken van de paars-witte fans omhoog krullen.
Het begin van de kampioen was nochtans matig, want het was Moeskroen dat een eerste enorme kans kreeg aangeboden. Sa glibberde onderuit op het natte gras en dat legde de route naar doel open voor Bolingi, maar die mikte in het zijnet.
Anderlecht nam zijn tijd om rustig in de wedstrijd te groeien en stap voor stap schoof het ook op. Halve kansjes van Deschacht en Onyekuru werden gevolgd door een gemiste pegel van Awoniyi. De vrije Mézague miste dan weer zijn kopbal. Het bleef op en neer golven met een kanonskogel van Onyekuru en een vrije trap van Govea.
Le Canonnier legde zich al neer bij een eerste helft zonder doelpunten, maar dat was zonder Kums gerekend. Die lepelde de bal heerlijk tot bij Bruno, die er met een portie meeval 0-1 van maakte. Boeckx moest een minuut later de gelijkmaker van Bolingi uit de winkelhaak tikken.Moeskroen bouwde voort op dat prompte antwoord na de 0-1 en maakte gretig gebruik van de ruimte in de rug van Sa en Deschacht. Mohamed ramde regelrecht op Boeckx en moest daarna nog een keer afgestopt worden.
Een gelijkmaker hing in de lucht en het was Govea, eerder deze week nog beloond met zijn eerste interlandminuten, die het deed voor l'Excel. De Mexicaanse middenvelder nagelde een half weggewerkte bal onweerstaanbaar tegen het net. Niet veel later zwaaide een vluchtschot van Rotariu af.
Anderlecht was tot dan toe nergens en moest zich alweer herpakken. Dat deden de troepen van Vanhaezebrouck ook, zeker toen Hanni op het veld verscheen. Eerst was er nog een scherpe voorzet van de thuisploeg, door iedereen gemist, maar daarmee was de kous af voor Moeskroen.
Hanni en Onyekuru zetten een oogstrelend een-tweetje op, koel afgerond door die laatste. Na die 1-2 slaagde Moeskroen er niet meer in om opnieuw om te schakelen en kon Anderlecht de zaak rustig uitspelen.

jupilerproleague moeskroen

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman

Meer nieuws...