Anderlecht heeft niets in de pap te brokken in Parijs

PSG heeft zich tegen Anderlecht gekwalificeerd voor de 1/8e finales van de Champions League. Verratti en Neymar scoorden voor de rust, Kurzawa gaf de doodsteek met een hattrick na de koffie. PSG gaf niet eens plankgas, Anderlecht werd keihard op zijn nummer gezet.


Hein Vanhaezebrouck gooide zijn gebruikelijke basiself en systeem om voor het tripje naar Parijs. Na nog geen halve minuut kon het plan al bijna in de prullenmand, maar de borst van Boeckx stond pal op de inzet van Neymar.
PSG gaf voor de pauze zeker geen voetballes. Het oogde ietwat nonchalant en af en toe ongeïnspireerd, maar de klasse van de sterspelers bracht Anderlecht uiteraard geregeld aan het wankelen.
Dat resulteerde pas op het halfuur in een eerste doelpunt. Neymar en Mbappé combineerden, Verratti werd uit het oog verloren en schilderde de 1-0 in de verste hoek.
Anderlecht wist niet wat het met de bal moest aanvangen en voetbalde geen enkele kans bij elkaar. Met 1-0 bij de rust was de missie al bij al geslaagd, maar de extra tijd was zeer zuur. Spajic moest het veld verlaten na een botsing met Kums, Neymar krulde toch nog een dubbele voorsprong op het bord.Ook na de pauze kwam Anderlecht niet in het stuk voor. Het middenveld verzoop, de aanvalslinie had niets in de pap te brokken. 
PSG voetbalde gezapig, maar linksachter Kurzawa zou toch nog de avond van zijn leven meemaken. Na 52 minuten duwde Boeckx een vrijschop van Neymar tegen de staak, maar Kurzawa reageerde het snelst in de herneming.
In het laatste kwart van de wedstrijd wilde PSG zijn fans toch nog wat verwennen. Anderlecht wist niet meer waar het moest lopen en Kurzawa haalde nog twee keer de trekker over. Een hattrick voor een linksachter, tekenend voor de lange lijdensweg van Anderlecht in Parijs.

championsleague psg

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman

Meer nieuws...