Anderlecht verlaat Eupen met drie gevleide punten

Landskampioen Anderlecht is met het kleinste verschil gaan winnen in Eupen. De thuisploeg scoorde vier keer, weliswaar twee keer in eigen doel. In de tweede helft stond Matz Sels in een schietkraam, maar Anderlecht stapt met 15 op 18 op de bus.


De wind woei in het tochtgat aan de Kehrweg vanaf het begin in de richting van Sels. Al na een handvol seconden mikte Afif zijn schot niet ver over de deklat. Ocansey ontsnapte, maar werd afgevlagd en een vrijschop van Garcia scheerde de lat.
Een gelaten Anderlecht had er schijnbaar niet veel zin in en schakelde pas na tien minuten naar de tweede versnelling. Een schuchtere poging van Trebel en een scherpe voorzet van Kums beloofden desondanks niet veel goeds. Nee, de bezoekers hadden een flinke helpende hand nodig en die kregen ze ook. Leye en Wague legden de bal binnen de twee minuten twee keer achter hun eigen doel.
Van Crombrugge slikte voor de rust ook een 'echt' doelpunt, toen Hanni een puike aflegger van Appiah in de verste hoek deponeerde. Anderlecht mocht de voetbalgoden op zijn blote knieŽn bedanken, die van Eupen gingen vloekend naar de kleedkamer.In de tweede helft, en met die gekke Niasse in doel, verraste Eupen door Anderlecht naar de keel te grijpen. De vingers van Sels stonden roodgloeiend en de doelman moest een verdwaalde voorzet van Afif uit zijn winkelhaak tikken.
Tegen de machtige uithaal van Luis Garcia had hij echter geen verhaal. Die 1-3 bracht het geloof er helemaal in bij Eupen, maar de thuisploeg miste de aansluiting toen Blondelle voor een gapend doel onbegrijpelijk tegen de paal besloot. Even later moesten Sels' handschoenen vuurvast zijn toen hij binnen de minuut twee pegels van Fadlalla en eentje van Lazare te verwerken kreeg.
Anderlecht bleef zwalpen en de deviatie van Garcia botste rakelings naast de paal. Op een zeldzame uitbraak caprioleerde een schot van Gerkens via de rug van Teodorczyk in doel, maar die goal werd onbegrijpelijk afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overzijde maakte Ocansey dan toch de 2-3, maar die kwam net te laat voor een volledige ommekeer.

jupilerproleague eupen

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josuť Colman

Meer nieuws...