Anderlecht wint dankzij invalllers

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn eerste thuiszege mogen vieren bij Anderlecht. Hij zag zijn ploeg eerst een pak kansen missen, maar de invallers deden wat de basisspelers niet konden: scoren. Ook Sels speelde een hoofdrol. Hij stopte een penalty bij 0-0.


Voor het eerst onder Vanhaezebrouck kreeg Stanciu zijn kans in de basis. In de defensie verving Sa de zieke Dendoncker, terwijl Sels Boeckx verdrong in doel. Toch had Vanhaezebrouck in de 1e helft zelf even goed in de goal kunnen staan, want Zulte Waregem was meer geïnteresseerd in het verzorgen van de organisatie dan in aanvallen.
Anderlecht zelf had ook niet zo heel veel om over op te scheppen. De vormcrisis van Teodorczyk bereikte een nieuw dieptepunt toen hij een uitstekende voorzet van Stanciu voor open doel nog ruim overschoot.
Het andere gevaar kwam van Onyekuru, die vlak voor de rust de 1-0 liet liggen toen hij op Bostyn mocht afstormen. Hij koos niet voor het passje naar Teodorczyk, maar voor eigen succes. Zonder succes.Ook in de 2e helft liep het aanvankelijk moeizaam voor Anderlecht, ook in aanvallend opzicht. Een afgeweken voorzet van Appiah bracht Bostyn in de problemen. Teodorczyk was te verrast om er in de rebound iets beters mee te doen. Niet veel later verkwanselde ook Hanni een opperbeste kans.
Anderlecht speelde met zijn geluk en leek daarvoor afgestraft te worden toen ref Wouters streng voor een fout van Trebel floot. Kaya plaatste de bal net niet genoeg in de hoek en zo werd Sels de held.
De dubbele wissel van Vanhaezebrouck, met Gerkens en Harbaoui, zorgde niet overal voor instemming maar zou Anderlecht wel de overwinning opleveren. Gerkens aaide eerst een diepe bal in doel en Harbaoui, ook al met zijn hoofd, zorgde voor de zekerheid.

jupilerproleague zulte

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman

Meer nieuws...