Anderlecht staat zijn mannetje, maar de sterren van PSG leggen er toch 4 in

Anderlecht heeft ook zijn derde groepsmatch in de Champions League verloren. Het was bij momenten de evenknie van PSG, maar het klasseverschil werd uiteindelijk toch duidelijk in de score: 0-4. Het dodelijke aanvalstrio Mbappé, Neymar en Cavani was trefzeker. Di Maria zette de eindstand op het bord.


Twee minuten en een handvol seconden. Langer moesten de meegereisde PSG-supporters niet wachten om te juichen. Anderlecht begon nochtans enthousiast aan de wedstrijd en ging hoog druk zetten, maar de eerste tegenprik eindigde via de voet van Mbappé meteen achter Sels in doel. Een mentaal tikje, maar lang had paars-wit niet nodig om ervan te herstellen. Kums vlamde naast en Teodorczyk vond de bezoekende doelman op zijn weg. De grootste kans was er nog voor Onyekuru, die Dani Alves indrukwekkend aftroefde op snelheid. De huurling van Everton liet het leer wat te ver van de voet springen, maar kwam toch tot een schot. Opnieuw stond Aréola pal.
Anderlecht wist dus niet te scoren uit vier goede kansen, maar de efficiënte bezoekers hadden wel genoeg aan een tweede prik om de score te verdubbelen. Neymar stuitte nog op Sels, Mbappé bediende in de herneming Cavani en die kopte de 0-2-ruststand op het bord.
Dapper, enthousiast, strijdvaardig. Complimenten verdiende paars-wit wel voor zijn eerste helft, maar met complimenten win je geen wedstrijden. PSG maakte in de tweede helft duidelijk waar het in het voetbal echt om draait: kansen creëren en die ook afmaken.


Neymar zorgde met een lepe vrije trap onder de opspringende muur van de landskampioen voor de 0-3. De kopjes gingen naar beneden en Anderlecht moest nog opletten voor een complete afstraffing. Cavani kon nog een tweede en derde keer scoren, maar deed dat twee keer vanuit nipt buitenspel.
Di Maria, die Cavani kwam vervangen, diepte de score wel nog uit. Met een stiftertje over Sels tekende hij voor de 0-4-eindstand.
Een moedig Anderlecht was in het spel zeker niet de mindere van PSG, maar de kwaliteit van de bezoekende aanvallen was van een paar niveaus hoger. Over twee weken mag paars-wit beter proberen te doen in het Parc des Princes.

championsleague psg

Anderlecht gelinkt aan linksachter van Panathinaikos
RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman

Meer nieuws...