Onyekuru schenkt Anderlecht zege tegen Standard

Anderlecht heeft op de valreep de punten thuis gehouden tegen Standard. Henry Onyekuru maakte in de slotfase de enige goal van de match. Anderlecht staat dankzij de zege bijna in de top 6.


Anderlecht had in eigen huis wat recht te zetten na het debacle tegen Celtic, maar daar was in de eerste helft weinig van te merken. De landskampioen voetbalde zonder overtuiging tegen een defensief Standard, dat zelf ook weinig deed om het niveau van de wedstrijd op te krikken.
Een afstandsschot van Kara en een vlam van Bokadi waren lange tijd de enige wapenfeiten van een spektakelarme eerste helft, tot Teodorczyk in de slotminuut nog een prima kans voorgeschoteld kreeg. De Pool krulde de bal nipt naast de kruising. 0-0 halfweg.Hanni had meteen een goede kans in de tweede helft, maar mikte zijn schot naast. Pocognoli gooide telkens lijf en leden in de strijd. Toen dat een scherpe voorzet opleverde, was er niemand van zijn ploegmaten bij de les. Teodorczyk kreeg op het uur een kans oog in oog met Ochoa. Maar de Mexicaanse doelman bleef lang genoeg recht om de bal te pakken. Ook een minuut later kwam Ochoa als winnaar na een duel met de Poolse spits. Ook invaller Gerkens slaagde er niet in oog in oog met Ochoa te scoren, zijn stift was te laag. Standard kwam er af en toe ook uit, maar gevaarlijk werd het zelden. 
En toch zat het venijn in de staart. Dendoncker trapte de perfecte voorzet en Onyekuru liet Ochoa deze keer kansloos. Aan de overkant kreeg Luchkevich nog dé kans op de gelijkmaker, maar hij mikte van kortbij naast.

jupilerproleague standard

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...