Onyekuru schenkt Anderlecht zege tegen Standard

Anderlecht heeft op de valreep de punten thuis gehouden tegen Standard. Henry Onyekuru maakte in de slotfase de enige goal van de match. Anderlecht staat dankzij de zege bijna in de top 6.


Anderlecht had in eigen huis wat recht te zetten na het debacle tegen Celtic, maar daar was in de eerste helft weinig van te merken. De landskampioen voetbalde zonder overtuiging tegen een defensief Standard, dat zelf ook weinig deed om het niveau van de wedstrijd op te krikken.
Een afstandsschot van Kara en een vlam van Bokadi waren lange tijd de enige wapenfeiten van een spektakelarme eerste helft, tot Teodorczyk in de slotminuut nog een prima kans voorgeschoteld kreeg. De Pool krulde de bal nipt naast de kruising. 0-0 halfweg.Hanni had meteen een goede kans in de tweede helft, maar mikte zijn schot naast. Pocognoli gooide telkens lijf en leden in de strijd. Toen dat een scherpe voorzet opleverde, was er niemand van zijn ploegmaten bij de les. Teodorczyk kreeg op het uur een kans oog in oog met Ochoa. Maar de Mexicaanse doelman bleef lang genoeg recht om de bal te pakken. Ook een minuut later kwam Ochoa als winnaar na een duel met de Poolse spits. Ook invaller Gerkens slaagde er niet in oog in oog met Ochoa te scoren, zijn stift was te laag. Standard kwam er af en toe ook uit, maar gevaarlijk werd het zelden. 
En toch zat het venijn in de staart. Dendoncker trapte de perfecte voorzet en Onyekuru liet Ochoa deze keer kansloos. Aan de overkant kreeg Luchkevich nog dé kans op de gelijkmaker, maar hij mikte van kortbij naast.

jupilerproleague standard

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...