Onyekuru schenkt Anderlecht zege tegen Standard

Anderlecht heeft op de valreep de punten thuis gehouden tegen Standard. Henry Onyekuru maakte in de slotfase de enige goal van de match. Anderlecht staat dankzij de zege bijna in de top 6.


Anderlecht had in eigen huis wat recht te zetten na het debacle tegen Celtic, maar daar was in de eerste helft weinig van te merken. De landskampioen voetbalde zonder overtuiging tegen een defensief Standard, dat zelf ook weinig deed om het niveau van de wedstrijd op te krikken.
Een afstandsschot van Kara en een vlam van Bokadi waren lange tijd de enige wapenfeiten van een spektakelarme eerste helft, tot Teodorczyk in de slotminuut nog een prima kans voorgeschoteld kreeg. De Pool krulde de bal nipt naast de kruising. 0-0 halfweg.Hanni had meteen een goede kans in de tweede helft, maar mikte zijn schot naast. Pocognoli gooide telkens lijf en leden in de strijd. Toen dat een scherpe voorzet opleverde, was er niemand van zijn ploegmaten bij de les. Teodorczyk kreeg op het uur een kans oog in oog met Ochoa. Maar de Mexicaanse doelman bleef lang genoeg recht om de bal te pakken. Ook een minuut later kwam Ochoa als winnaar na een duel met de Poolse spits. Ook invaller Gerkens slaagde er niet in oog in oog met Ochoa te scoren, zijn stift was te laag. Standard kwam er af en toe ook uit, maar gevaarlijk werd het zelden. 
En toch zat het venijn in de staart. Dendoncker trapte de perfecte voorzet en Onyekuru liet Ochoa deze keer kansloos. Aan de overkant kreeg Luchkevich nog dé kans op de gelijkmaker, maar hij mikte van kortbij naast.

jupilerproleague standard

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...