Anderlecht wint en dankt Boeckx

Waasland-Beveren leek lang op weg naar de drie punten, maar dankzij een ijzersterke Boeckx en twee beslissende acties van Stanciu pakte Anderlecht alsnog de drie punten.


Roef was geblesseerd bij de thuisploeg, Goblet kwam in doel. Vooraan kwam Kiese Thelin in actie tegen zijn moederclub. Vijf wijzigingen bij Anderlecht in vergelijking met de bekermatch tegen Westerlo. Kums startte op de bank, Stanciu kreeg zijn eerste basisplaats. Teodorczyk was geblesseerd, Harbaoui was de diepe spits. Frutos posteerde een viermansdefensie voor Boeckx.
Waasland-Beveren startte het best. Boljevic profiteerde van uitglijden van Sowah en vond Kiese Thelin aan de tweede paal. De huurling van paars-wit duwde de bal koel naast Boeckx in doel. Even later had Morioka al de 2-0 aan de voet, maar Boeckx voorkwam oog in oog met de Japanner de grotere kloof. 
Ook op een kopbal van Moren moest de doelman van Anderlecht vol aan de bak. Nadien herstelde Anderlecht het evenwicht, maar gevaarijk was het amper. Verder dan een afstandsschot van Stanciu kwam het niet in de eerste helft.Frutos greep in en bracht Onyekuru in de plaats van Bruno. Veel verandering bracht dat niet. Dendoncker kon wel binnenkoppen na vrije trap, maar samen met vier ploegmaten stond hij buitenspel. Op het uur kwam ook Gerkens in de ploeg, een bleke Sowah mocht gaan rusten. Kiese Thelin kon net niet bij een voorzet van Seck en aan de overkant mikte Stanciu nog eens van ver net naast. 
Dierckx bracht een nieuw elan bij de thuisploeg. Zijn eerste actie was bijna meteen raak. Maar Boeckx redde en even later viel de goal aan de overkant. Na een hoekschop geraakte de bal niet weg. Stanciu kwam mooi naar binnen en draaide de bal buiten bereik van Goblet in doel. Even later stonden de bezoekers zowaar op voorsprong. Stanciu met een hoekschop en Spajic was sneller op de bal dan Goblet en kopte binnen. Aan de overkant was er nog een goede Boeckx nodig om een vluchtschot van Angban onschadelijk te maken en ook op een poging van Myny stond Boeckx in de weg.

jupilerproleague beveren

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...