Anderlecht wint en dankt Boeckx

Waasland-Beveren leek lang op weg naar de drie punten, maar dankzij een ijzersterke Boeckx en twee beslissende acties van Stanciu pakte Anderlecht alsnog de drie punten.


Roef was geblesseerd bij de thuisploeg, Goblet kwam in doel. Vooraan kwam Kiese Thelin in actie tegen zijn moederclub. Vijf wijzigingen bij Anderlecht in vergelijking met de bekermatch tegen Westerlo. Kums startte op de bank, Stanciu kreeg zijn eerste basisplaats. Teodorczyk was geblesseerd, Harbaoui was de diepe spits. Frutos posteerde een viermansdefensie voor Boeckx.
Waasland-Beveren startte het best. Boljevic profiteerde van uitglijden van Sowah en vond Kiese Thelin aan de tweede paal. De huurling van paars-wit duwde de bal koel naast Boeckx in doel. Even later had Morioka al de 2-0 aan de voet, maar Boeckx voorkwam oog in oog met de Japanner de grotere kloof. 
Ook op een kopbal van Moren moest de doelman van Anderlecht vol aan de bak. Nadien herstelde Anderlecht het evenwicht, maar gevaarijk was het amper. Verder dan een afstandsschot van Stanciu kwam het niet in de eerste helft.Frutos greep in en bracht Onyekuru in de plaats van Bruno. Veel verandering bracht dat niet. Dendoncker kon wel binnenkoppen na vrije trap, maar samen met vier ploegmaten stond hij buitenspel. Op het uur kwam ook Gerkens in de ploeg, een bleke Sowah mocht gaan rusten. Kiese Thelin kon net niet bij een voorzet van Seck en aan de overkant mikte Stanciu nog eens van ver net naast. 
Dierckx bracht een nieuw elan bij de thuisploeg. Zijn eerste actie was bijna meteen raak. Maar Boeckx redde en even later viel de goal aan de overkant. Na een hoekschop geraakte de bal niet weg. Stanciu kwam mooi naar binnen en draaide de bal buiten bereik van Goblet in doel. Even later stonden de bezoekers zowaar op voorsprong. Stanciu met een hoekschop en Spajic was sneller op de bal dan Goblet en kopte binnen. Aan de overkant was er nog een goede Boeckx nodig om een vluchtschot van Angban onschadelijk te maken en ook op een poging van Myny stond Boeckx in de weg.

jupilerproleague beveren

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...