Anderlecht gaat pijnlijk onderuit tegen matig Celtic

Een angstig Anderlecht heeft zijn belangrijke thuiswedstrijd tegen Celtic met 0-3 verloren. Europees overwinteren wordt dus erg lastig voor de landskampioen, die op geen enkel moment kon overtuigen.


Coach ad interim Nicolas Frutos had voor de komst van Celtic een vijfmansdefensie in zijn hoofd, met Dendoncker als extra verdediger. De Schotse kampioen kwam nochtans naar Brussel met een rampzalige balans in Europese uitwedstrijden.
De uiterst afwachtende houding van Anderlecht leverde een saaie eerste helft op waarin de momenten van kwaliteit op de vingers van één hand te tellen waren. Celtic speelde bal risicoloos rond, terwijl paars-wit wat verderop een muur optrok en slechts zelden hoog druk durfde te zetten.
Er waren geen openingen en dus kwam de 0-1 als een donderslag bij heldere hemel. Tierney, net buitenspel, snelde de linkerflank af en leverde de volmaakte voorzet af voor Griffiths. Het snelle antwoord van Hanni op dat doelpunt was niet meer dan een stuiptrekking.De tweede helft begon met een morsige redding van Gordon, waarna Teodorczyk er eveneens een boeltje van maakte. Ook aan de overkant werd er lustig geknoeid. Deschacht gaf de bal weg met een dom hakje en Roberts mocht de score verdubbelen met een afgeweken schot.
Anderlecht stond plots twee goals in het krijt tegen een ploeg die Europees al vijf jaar niet meer op verplaatsing had gewonnen. De nodeloos verdedigende opstelling van Frutos werkte averechts en ook na enige aanpassingen liep het niet vlotter. Invallers Stanciu en Bruno konden het tij niet keren.
De wedstrijd strompelde naar het eindsignaal, maar voor ze daar aanbelandde werd het nog erger voor Anderlecht. Sinclair ontsnapte en fusilleerde de jarige Boeckx in de toegevoegde tijd. 0-3 en een pijnlijke nederlaag voor de landskampioen.

championsleague celtic

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...