Teodorczyk redt Anderlecht in de slotfase

Anderlecht heeft Sven Kums niet nodig gehad voor de drie punten. Tegen Lokeren zag het er lange tijd slecht uit, maar Onyekuru en Teodorczyk hielden de zege alsnog in Brussel met twee late goals. De landskampioen heeft nu 8 punten.


René Weiler had in zijn wedstrijdselectie geen plaats voor Sven Kums. Anderlecht begon gretig aan de wedstrijd en na 3 minuten spelen stond het al 1-0. Deschacht, in de basis voor de afwezige Kara, kreeg de bal met wat gelukt tot bij Onyekuru. Die twijfelde niet en schoof het leer van dichtbij in doel.
Lokeren reageerde meteen. Boeckx hield eerst nog twee gemaakte goals uit zijn kooi, maar op een derde poging van Miric moest de Anderlecht-goalie zich toch gewonnen geven. 1-1 na amper 6 minuten spelen.
Dendoncker likte daarna de paal met een knal van ver. Lokeren hield alles goed gesloten achterin en dreigde op de counter. Enoh was een paar keer gevaarlijk, maar het was Skulason die de verdiende 1-2 op het bord zette. Zijn lage schuiver was hard, maar toch ging Boeckx niet vrijuit.


Meteen na de rust kreeg De Ridder dé kans op de 1-3. Na een indrukwekkende run stond hij oog in oog met Boeckx, waarna hij flauw in de armen van zijn boezemvriend besloot. Een misser die ze zich bij Lokeren nog zouden beklagen. Deschacht had zijn dagje en schilderde in het slotkwartier een voorzet op de knikker van Teodorczyk. De Pool mikte nog op Verhulst, waarna Onyekuru binnenduwde in de rebound: 2-2.
Bij het ingaan van de toegevoegde tijd was Deschacht daar opnieuw. Zijn kopbal leek in doel te verdwijnen, maar Skulason redde op de lijn. Uitstel, maar geen afstel voor Anderlecht want niet veel later zette Teodorczyk de 3-2 op het bord na een gemeten voorzet van invaller Stanciu.
Anderlecht ontsnapt aan nieuw puntenverlies en heeft na 6 wedstrijden nu 8 punten, dat zijn er 2 meer dan Lokeren.

lokeren

Anderlecht staat zijn mannetje, maar de sterren van PSG leggen er toch 4 in
Vandaag ook UEFA Youth League: Anderlecht - PSG
De cijfers van jubilaris Deschacht in Europa
RSCA-fans: "Aanvaarden niet langer dat we behandeld worden als dieren"
Kara: "Het is een uitdaging voor iedereen"
Speciale match voor Trebel
John van den Brom: "Wij hadden een plan om PSG te stoppen, maar het liep anders"
Hein Vanhaezebrouck doet weinig wijzigingen in basiselftal
Anderlecht reageert op oproep tot boycot in Parijs
Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners

Meer nieuws...