Vanhaezebrouck: "Genk staat iets verder dan wij"

Na de 1 op 6 tegen Club Brugge en Antwerp trekt Anderlecht morgen naar RC Genk voor de topper. Paars-wit is gehavend, zeker op defensief vlak. Vranjes is geschorst, Bornauw (enkel) is out en ook James Lawrence viel na een botsing uit op training. “We hebben een brede uitgebalanceerde kern en zullen die moeten oplossen”, aldus Vanhaezebrouck.

De Anderlecht-trainer is wel onder de indruk van RC Genk. “Dat is voor mij één van de grootste, zo niet de grootste titelfavoriet dit seizoen. Ik zeg al drie jaar dat Genk gaat meedoen. Elk jaar kunnen ze spelers verkopen voor 15 miljoen, voor 12 miljoen, voor 10 miljoen…Maar ze mogen niet weg. Ze worden gehouden en aangevuld met versterkingen. Dat betekent dus dat ze voor de hoogste prijzen gaan. De titel, de beker, nog eens een mooi jaar in Europa. De voorbije jaren is dat niet altijd gelukt, maar ze bouwen wel voort met dezelfde ploeg.”

Anderlecht daarentegen heeft zowat zijn hele kern vernieuwd. “Eigenlijk is het een match van extremen”, besloot Vanhaezebrouck. “Het team dat behouden bleef tegen het team dat zowat op alle posities is gewijzigd. In dat opzicht heeft Genk een voorsprong op ons, maar ik ben ook tevreden met waar mijn ploeg nu staat. Als we in de slotminuut tegen Antwerp niet die 1-1 hadden geslikt hadden we met 15 op 18 de beste start van Anderlecht in 15 of 20 jaar gekend.”

Vanhaezebrouck onderschat Genk dus niet. “Die club houdt al een paar jaar zijn sterkhouders samen en versterkt zich zelfs nog. Ze staan iéts verder dan wij, maar we gaan uiteraard naar ginder om iets te rapen. We staan waar we moeten staan. We hebben getoond dat we bijna het niveau van Club Brugge halen. Er was weinig verschil in die match. Als we een terechte penalty hadden gekregen, pakken we misschien een punt. We hebben veel tegenwerk geboden tegen een ploeg die al zo lang samenspeelt. En tegen Antwerp moeten we altijd winnen, ook al was de tweede helft een pak minder. We zijn klaar om te concurreren met onze nieuwe groep. Zonder die laatste minuut tegen Antwerp hadden we de beste start in 15 jaar achter de rug, met een nieuwe ploeg dan nog."


Morren Motor

Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard
Peter Vandenbempt: "De jongste was de beste op het veld"
Zakaria Bentato verlengt zijn contract bij Anderlecht
RSCA-Beloften maken gehakt van Standard
Zetterberg: "Er is geen 'tien' bij Anderlecht"
Michael Verschueren: "Overtuigd dat we op zeker moment heel Anderlecht zien"
Geen extra rust of operatie voor Trebel
Europese tegenstander Anderlecht ook niet in goede doen!
Michael Verschueren: "Looneisen Markovic hadden helemaal niets mee te maken"
HLN: " 't Is al voor minder crisis geweest op Anderlecht''
Wellicht geen Lawrence en of Bornauw tegen Trnava
Uitgeleende Anderlecht-spelers zitten allen op de bank
Bakkali: "Langzaam aan gaat het beter en beter, daar ben ik zeker van"

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem