Sanneh: "Anderlecht is wat ik nodig had op weg naar de top"

Anderlecht verraste vriend en vijand door liefst 8 miljoen euro neer te tellen voor de onbekende Bubacarr Sanneh. De verdediger heeft aan zelfvertrouwen alvast geen gebrek.

Door die hoge transfersom zijn de verwachtingen rond hem uiteraard ook groot. "Dat hoort bij topvoetbal. Het is volkomen normaal dat de Anderlecht-fans in mij een potentiële sterkhouder zien. Al was het maar door de transfersom", zegt Sanneh in Het Laatste Nieuws. "Wel, ik wil bewijzen dat ik die centen waard ben. Wie weet lever ik straks het dubbele op. Al moet ik dan veel vooruitgang boeken. Ik wil bijvoorbeeld Frans of Nederlands leren - Deens was te moeilijk."

De Gambiaan spiegelt zich aan zijn landgenoot Omar Colley, die via Scandinavië in Genk belandde en nu bij Sampdoria speelt. "Een knap carrièreplan", vindt Sanneh. "Eentje waar ik ook van droom. Op voorhand heb ik met hem over Anderlecht gesproken. 'Een slimme tussenstap', zei Omar me. En ook van Paul Put, die nog mijn trainer was bij Gambia, en huidig bondscoach Tom Saintfiet hoorde ik niks dan goeds. Anderlecht is wat ik nodig had op mijn weg naar de top."

Sanneh is een voetballer die weet waarom hij speelt. "Mijn vader overleed toen ik tien was. Vanaf dat moment stond mama er alleen voor in de opvoeding. Het was niet gemakkelijk, want ik heb ook nog zes broers en één zus - één broer is dood - en er is veel armoede in Gambia", vertelt hij in HLN. "Ook wij kregen daarmee te maken. Niet dat we honger leden, maar... Mama heeft hard gewerkt. En nu voetbal ík voor mijn familie", klinkt het.

Bij Anderlecht zet hij dus de volgende stap, aan een veel beter contract. "Bij Midtjylland speelde ik aan een bescheiden contract. Pas op, ik vond dat eigenlijk niet erg, want de club had me aangetrokken bij AC Horsens met de belofte dat ik mezelf zou kunnen verbeteren als ik daartoe de kans kreeg. Anderlecht was in die optiek perfect. Alleen was ik plots te belangrijk geworden voor Midtjylland. En wilde het bestuur me niet zomaar meer laten gaan. Ik ben blij dat we finaal toch een oplossing gevonden hebben."


Morren Motor

Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard
Peter Vandenbempt: "De jongste was de beste op het veld"
Zakaria Bentato verlengt zijn contract bij Anderlecht
RSCA-Beloften maken gehakt van Standard
Zetterberg: "Er is geen 'tien' bij Anderlecht"
Michael Verschueren: "Overtuigd dat we op zeker moment heel Anderlecht zien"
Geen extra rust of operatie voor Trebel
Europese tegenstander Anderlecht ook niet in goede doen!
Michael Verschueren: "Looneisen Markovic hadden helemaal niets mee te maken"
HLN: " 't Is al voor minder crisis geweest op Anderlecht''
Wellicht geen Lawrence en of Bornauw tegen Trnava
Uitgeleende Anderlecht-spelers zitten allen op de bank
Bakkali: "Langzaam aan gaat het beter en beter, daar ben ik zeker van"

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem