Saelemaekers geniet van debuut: "Geen enkele barrière"

6-9-2018 11:47:6 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Tegen Club Brugge had hij het moeilijk, maar tegen Antwerp herpakte hij zich met een beresterke eerste helft. Alexis Saelemaekers kan dan ook met een meer dan tevreden gevoel terugblikken op het eerste ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Adzic wint met Servische U21 (07-09-2018)
Luka Adzic was de enige Anderlecht-speler die vanavond in actie kwam. Hij speelde 64 minuten mee met de Servische U21 tegen Macedonië. Servië won met 2-1 en is goed op weg naar het EK. Na zeven wedstrijden telt het 21 punten op 21.
>> Lees verder

Vranjes veroordeeld? (07-09-2018)
Volgens lokale media uit Athene zou Vranjes veroordeeld zijn voor een gevangenisstraf van acht maanden.
 
>> Lees verder

Dimata scoort ook bij jonge Duivels (07-09-2018)
De nationale beloften hebben hun kwalificatiewedstrijd tegen Malta gewonnen met 0-4. Daarmee staan ze voorlopig aan de leiding van hun groep, al kan Zweden nog naast hen komen staan. Landry Dimata tekende voor het eerste doelpunt, Siebe Schrijvers, Dodi Lukebakio en Aaron Leya Iseka zorgden voor de 0-4 eindstand. 
>> Lees verder

Crocky Cup: Brusselse derby live op VTM (07-09-2018)
Alle speeldata voor de Beker van België liggen nu definitief vast. Donderdag 27 september ontvangt RSC Anderlecht, Union Saint Gilloise in het Astridpark. De Brusselse derby wordt bovendien live op VTM uitgezonden. Aftrap is voorzien om 20u45.
>> Lees verder

Leya Iseka: "Nog steeds goede verstandhouding met Anderlecht" (07-09-2018)
Voorbije zomermercato ruilde Aaron Leya Iseka RSC Anderlecht in voor het Franse Toulouse. Spijt van zijn transfer heeft hij niet want hij denkt dat het voor hem de juiste keuze was. Haatgevoelens tegenover paars-wit heeft hij niet, beide partijen zijn in de beste verstandhouding uit mekaar gegaan.
>> Lees verder

Saelemaekers: "Ik werk met psycholoog aan mijn temperament" (07-09-2018)
Alexis Saelemaekers is eigenlijk niet meer weg te denken uit de selectie bij RSC Anderlecht. Zijn eerste stappen bij de A-kern waren timide en onder de indruk, ondertussen hebben we hem leren kennen als een jonge kerel met een temperament. Maar daar wordt aan gewerkt.
>> Lees verder

Uitslagen internationals (07-09-2018)
Yevhenii Makarenko kwam niet van de bank tijdens de wedstrijd Tsjechië - Oekraïne. Deze wedstrijd kaderde in de nieuwe UEFA Nations League. Oekraïne won de wedstrijd met 1-2.
>> Lees verder

Roef blijft bij Rode Duivels (06-09-2018)
Davy Roef werd eerder deze week opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez als vierde keeper. Koen Casteels was achtergebleven voor de geboorte van zijn dochterje. Ondertussen is het verblijf van Roef bij de Belgische ploeg verlengd, Simon Mignolet haakt af wegens blessure.
>> Lees verder

Adzic en Abazaj niet op Europese spelerslijst (06-09-2018)
Donderdag 20 september begint RSC Anderlecht aan zijn Europese campagne. Het gaat dan op bezoek bij Spartak Trnava. Zomeraanwinsten Luka Adzic en Kristal Abazaj zijn niet opgenomen in de lijst voor de Europese wedstrijden.
>> Lees verder

Saelemaekers: "Meunier is mijn voorbeeld" (06-09-2018)
Alexis Saelemaekers geniet momenteel van zijn eerste selectie voor nationale beloften. Voor de jonge jonge rechtsachter is 2018 een droomjaar. Hij maakte er zijn debuut bij de eerste ploeg van RSC Anderlecht en zit nu dus bij de beloften van de Rode Duivels.
>> Lees verder

Mbodji: "Het was tijd voor een nieuwe uitdaging" (06-09-2018)
Kara Mbodji trok in de laatste dagen van de zomermercato, op huurbasis, naar FC Nantes. De voorbije mercato's kwamer er al andere ploegen aankloppen, maar de Senegalees mocht niet vertrekken. Nu lagen de kaarten anders en drong een vertrek zich op.
>> Lees verder

Corryn: "Sneller kans bij Trencin dan in België" (05-09-2018)
Milan Corryn verraste maandag vriend en vijand door Anderlecht te ruilen voor het AS Trencin. Vanwaar de keuze voor Slovakije? In Het Laatste Nieuws geeft hij vandaag tekst en uitleg. "In België kiest men liever voor een 28-jarige."
>> Lees verder

Blessurenieuws: Vranjes, Dauda, Bornauw (05-09-2018)
Ognjen Vranjes zal niet in actie komen met Bosnië-Herzegovina tijdens deze interlandperiode. De verdediger moest afhaken met een blessure. Hetzelfde geldt voor Sebastiaan Bornauw. Zoals verwacht heeft hij met een enkelblessure de selectie van de Belgische U21 meteen verlaten.
>> Lees verder

Loting UEFA Youth League (04-09-2018)
In Nyon werd zopas geloot voor het kampioenenspoor in de UEFA Youth League. De U19 van Anderlecht neemt het in de eerste ronde op tegen FC Admira uit Oostenrijk. Deze wedstrijden worden gespeeld op 3 en 24 oktober. Anderlecht speelt eerst thuis. 
>> Lees verder

Buikspieren beletten Trebel voluit te gaan (04-09-2018)
Adrien Trebel kreeg de voorbije twee wedstrijden de nodige kritiek te slikken. Niet geheel terecht, zo blijkt vandaag. Volgens Het Laatste Nieuws sukkelt de middenvelder met de buikspieren. De voorbije week trainde hij amper met de groep en zondag speelde hij met een inspuiting.
>> Lees verder

Beloften verliezen van STVV (04-09-2018)
De U21 van Anderlecht hebben gisterenavond met 2-3 verloren van STVV. Yari Verschaeren (foto) bracht Anderlecht op voorsprong, maar nog voor de rust scoorde STVV twee keer. Na de rust diepten de bezoekers de score uit tot 1-3. Diezelfde Verschaeren milderde in de slotfase.
>> Lees verder

Bondsparket gaat in evocatie (04-09-2018)
Het gedoe rond de schorsingen voor de voorbije topper Brugge-Anderlecht, is nog niet ten einde. Het bondsparket heeft nu beslist om in evocatie te gaan. De straffen van Wesley, Mehdi Carcela, Ocansey en Brogno werden uiteindelijk geschrapt, en daartegen gaat de bond in evocatie. 
>> Lees verder

"Geld was niet het probleem" (04-09-2018)
Met velen volgden we vorige vrijdagavond de ontwikkelingen rond de transfer van Lazar Markovic. Die ging uiteindelijk niet door, de Serviër zou te hoge looneisen hebben gehad. Maar dat spreekt Markovic tegen via zijn officiële twitteraccount: "Geld was niet het probleem".
>> Lees verder

Bornauw moet wellicht verstek geven voor nationale beloften (04-09-2018)
Sebastiaan Bornauw is enkele weken out met last aan de enkel. De verdediger is opgeroepen voor de nationale beloften, maar moet dus ook daar wellicht afhaken. Vandaag meldt hij zich wel bij beloftencoach Johan Walem, maar zal na bezoek aan de dokter in principe afhaken. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.