Ivan Obradovic geniet belangstelling van Celtic

12-8-2018 21:6:12 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Bij Anderlecht staat er nog heel wat te gebeuren. Kara Mbodji mag weg en Galatasaray zou 7 miljoen euro op tafel willen leggen. Ivan Obradovic geniet dan weer belangstelling van Celtic en Udinese aast ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

U21 starten bekercampagne met gelijkspel (13-08-2018)
De U21 hebben vanavond in hun eerste bekerwedstrijd 0-0 gelijkgespeeld tegen Tubeke. De komende maanden speelt Anderlecht nog tegen Aalst en Charleroi. In hun onderling duel won Charleroi vanavond met 0-5. De beste van de vier stoot door naar de volgende ronde.
>> Lees verder

Vrouwen: Monsterzege volstaat net niet voor kwalificatie (13-08-2018)
De vrouwen van Anderlecht hebben zopas met 0-10 gewonnen van Martve in de kwalificatiegroep voor de Champions League. Tine De Caigny was de grote uitblinker met vijf doelpunten. Ella Van Kerkhoven (foto) scoorde twee keer. Ştefania Vătafu, Sheryl Merchiers en Ulrike De Frère namen de andere doelpunten voor hun rekening. Toch is Anderlecht uitgeschakeld. 
>> Lees verder

Teodorczyk kan naar Udinese (13-08-2018)
Na Galatasaray zou er nu ook Italiaanse interesse zijn voor Lukasz Teodorczy. Meer bepaald Udinese zou geïnteresseerd zijn in de Pool. Deze interesse komt er mogelijk mede door Mogi Bayat. Udinese is dan ook één van de clubs met wie Bayat graag samenwerkt
>> Lees verder

Morioka voorlopig niet geïnteresseerd in Antwerp of Zulte-Waregem (13-08-2018)
Ryota Morioka komt voorlopig niet aan spelen toe. Ook gisteren zat de Japanner op de bank en naast Gerkens krijgt nu ook Musona de voorkeur op hem. Antwerp en Zulte Waregem volgen de situatie op, maar voorlopig is hij niet geïnteresseerd in een uitleenbeurt. 
>> Lees verder

UWCL: Anderlecht speelt om 17u laatste groepsmatch (13-08-2018)
Vanmiddag om 17u spelen de vrouwen van RSC Anderlecht hun laatste groepswedstrijd in de voorrondes van de Champions League. Hun tegenstander is het Georgische FC Martve. De Georgische vrouwen incasseerden al 19 doelpunten in 2 wedstrijden.
>> Lees verder

Nog geen uitsluitsel over blessure Cobbaut (13-08-2018)
Elias Cobbaut werd gisteren 10 minuten voor tijd met de draagberrie van het veld gedragen nadat hij zijn enkel verzwikte. Hij werd onmiddellijk naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoeken. Momenteel is er nog geen uitsluitsel over de ernst van de blessure. Vandaag gaat hij in observatie omdat er nog verdere onderzoeken nodig zijn.Veel beterschap, Elias!
>> Lees verder

11 goals, 2 doelpuntenmakers. Problematisch of niet? (13-08-2018)
Na 3 wedstrijden heeft Anderlecht al 11 keer gescoord. Deze 11 doelpunten werden gescoord door Dimata (4) en Santini (7). Maar: is Anderlecht nu te afhankelijk van deze 2 spitsen?
>> Lees verder

Didillon voor het eerst ook puntenpakker (13-08-2018)
Net als de voorgaande wedstrijden maakte Didillon ook gisteren weer indruk met zijn uittrappen. Keer op keer belandden ze perfect op de stropdas van een ploegmaat. Maar gisteren deed hij meer dan dat: hij pakte ook punten. Onder meer met een ultieme save op een vrije trap in het slot van de wedstrijd.
>> Lees verder

Wat nu op links? (13-08-2018)
Elias Cobbaut voelde het meteen: dit is niet goed. Hij lag nog niet goed neer of er volgde al onmiddellijk de gekende draaibeweging: wisselen. Omdat het onduidelijk is hoe lang Milic out is, rijst de vraag: wat vrijdag op links? 
>> Lees verder

Overzicht uitgeleende spelers (13-08-2018)
Ook dit seizoen heeft Anderlecht weer enkele uitgeleende spelers. We geven jullie wekelijks een overzicht van hun prestaties.
>> Lees verder

Verjaardag Pieter Gerkens (13-08-2018)
Vandaag verjaart Pieter Gerkens! Wij wensen hem van harte een gelukkige 23e verjaardag!
>> Lees verder

U13: tweede plaats, maar wel beste speler (12-08-2018)
De U13 van Anderlecht zijn vandaag tweede geëindigde op het toernooi van Bierbeek. In de finale verloor het met 1-0 van het Nederlandse AZ Alkmaar. Anderlecht-speler Rayane Bounida werd verkozen tot beste speler van het toernooi.
>> Lees verder

Dimata: "Gewonnen op karakter" (12-08-2018)
Ook in zijn derde wedstrijd voor Anderlecht scoorde Landry Dimata. Een belangrijke treffer, want zo kon Anderlecht met na een moeilijke eerste helft toch met een gelijke stand de rust in. 
>> Lees verder

Santini: "Minder lange bal gebruiken" (12-08-2018)
Ivan Santini scoorde tegen Charleroi voor de derde week op rij. Geen hattrick ditmaal, maar met zijn doelpunt zorgde hij wel voor drie punten. Na afloop erkende de spits wel dat Anderlecht een al te grootse prestatie leverde.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Vrees voor breuk bij Cobbaut" (12-08-2018)
Voor Elias Cobbaut eindigde de wedstrijd tegen Charleroi tien minuten voor tijd. De linkerflankspeler kwam slecht neer na een tackle van Gholizadeh en verzwikte zijn enkel. Hij kermde van de pijn en deed meteen teken dat hij niet verder kon.
>> Lees verder

Kayembe en Abazaj laatste afvallers (12-08-2018)
Zoals steeds moeten er na de opwarming één of meerdere spelers plaatsnemen in de tribune. Vandaag waren dit Edo Kayembe en Kristal Abazaj. Voor deze laatste was het wel de eerste keer dat hij de wedstrijdkern haalde.
>> Lees verder

Dimata en Santini zorgen voor negen op negen (12-08-2018)
Anderlecht heeft ook zijn derde wedstrijd van de nieuwe competitie met winst afgesloten. Op Mambourg liep het echter niet van een leien dakje, maar het koningskoppel Santini - Dimata was opnieuw trefzeker. Uitslag: 1-2.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht (12-08-2018)
Op speeldag drie van de nieuwe voetbalcompetitie staat Anderlecht voor zijn eerste grote test. Na twee vlotte overwinningen wacht een bezoek aan Charleroi. De Carolo's ambiëren opnieuw een plaats in Play-Off 1. Vorige week wonnen ze met 1-4 in Eupen.
>> Lees verder

Het duurste basiselftal uit de Belgische geschiedenis (12-08-2018)
Het viel ons op toen we in de aanloop naar de transfer van Leander Dendoncker naar de duurste uitgaande transfers van Anderlecht gingen kijken: veel van die toptransfers hebben ooit samen op het veld gestaan. We gingen wij op zoek naar het basiselftal dat Anderlecht uiteindelijk het meeste miljoenen opbracht.
>> Lees verder

Ganvoula scoort zijn eerste voor Bochum (video) (11-08-2018)
Sylvere Ganvoula heeft zijn eerste doelpunte gemaakt voor huurclub Bochum. In de uitwedstrijd tegen Duisburg mocht de Anderlecht-spits aan de rust invallen. Twintig minuten later zette hij de 0-2-eindstand op het bord met een rake kopbal.
>> Lees verder

Morgen primeur voor Vanhaezebrouck? (11-08-2018)
Als Anderlecht morgen wint op het veld van Charleroi, pakt het 9 op 9. Voor coach Hein Vanhaezebrouck zou dit een primeur zijn. Hij begon nog nooit met 3 zeges op rij, noch bij Kortrijk, Genk of Gent. 
>> Lees verder

Dimata: "Het is een eer om voor de grootste Belgische club te spelen" (11-08-2018)
Hoewel Landry Dimata vorig seizoen bij Wolfsburg niet tot scoren kwam, heeft hij toch geen spijt van zijn overstap naar de Bundesliga. "Alle ervaringen die ik er heb opgedaan, hebben me mentaal sterker gemaakt. Ze hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf in vraag ging stellen. Ik ben er volwassen door geworden"
>> Lees verder

Hoe verging het de finalisten van Viareggio 2014? (11-08-2018)
Leander Dendoncker trekt voor een slordige veertien miljoen euro naar Wolverhampton. Hij is zo de laatste speler die meespeelde in de finale van het prestigieuze tornooi van Viareggio die de club verlaat. Hoeveel brachten de andere spelers op? En waar voetballen ze nu? Een overzicht. 
>> Lees verder

Dames: Anderlecht verliest van Gornik Leczna (10-08-2018)
De vrouwen van Anderlecht hebben zopas met 0-1 verloren van Gornik Leczna. Het wordt op die manier erg lastig om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Spelen tegen een PO-1 kandidaat" (10-08-2018)
Morgenavond speelt RSC Anderlecht tegen Sporting Charleroi. Hein Vanhaezebrouck wil zich niet blind staren op de resultaten van de vorige twee wedstrijden:  "Want met alle respect voor Kortrijk en Oostende, Charleroi staat al iets verder en is ook opnieuw play-off 1 kandidaat."
>> Lees verder

Dendoncker: "Zal altijd één van jullie blijven" (10-08-2018)
Leander Dendoncker neemt via een videoboodschap afscheid van de Anderlecht-supporters. Hij sluit af met de woorden: "Hopelijk worden 'we' dit jaar kampioen, ja, ik zeg 'we', want ik zal voor altijd één van jullie blijven." Veel succes met je verder carrière Leander !!! 
>> Lees verder

Geen Saief, Najar, Kara en Teodorczyk (10-08-2018)
Kara Mbodji, Kenny Saief, Andy Najar en Lukasz Teodorczyk trainen allemaal op verschillende niveaus, maar zullen niet in de selectie zitten voor Charleroi. Kenny Saieif is nog steeds aan het revalideren en de andere voeren ondertussen de trainingsintensiteit op. Vraag is op de coah nog beroep gaat doen op Kara en Teodorczyk.
>> Lees verder

"Het herstel van Kums gaat de goede kant op" (10-08-2018)
De persconferentie begon deze middag met een vraag over de medische toestand van Sven Kums. Hein Vanhaezebrouck was duidelijk niet opgezet met het feit dat er in de pers verschenen was dat de blessure van Kums ernstiger was dan gedacht. "Dat zijn geruchten in de krant waar ik niet wens op te reageren", was de coach duidelijk. 
>> Lees verder

Dendoncker op drie na duurste speler uit clubgeschiedenis (10-08-2018)
De absolute jackpot is het uiteindelijk niet geworden. Toch casht Anderlecht serieus voor Leander Dendoncker. Afhankelijk van de bron varieert zijn transfersom tussen de dertien en vijftien miljoen euro. Amper drie spelers leverden Anderlecht ooit meer op. 
>> Lees verder

Opinie: Het plan van Hein (10-08-2018)
Anderlecht opende de competitie met zes op zes en negen doelpunten in twee wedstrijden. Paars-wit is opvallend productief. Hein Vanhaezebrouck begon aan beide wedstrijden met dezelfde strategie. Het plan-Gerkens.
 
>> Lees verder

Vrouwen spelen straks voor groepswinst (10-08-2018)
De vrouwenploeg van Anderlecht neemt het om 17u op tegen het Poolse Górnik Łęczna. Anderlecht won op speeldag één met 1-2 op het veld van Glasgow City, de Polen wonnen met een belachelijke 12-0 van het Georgische Martve. Anderlecht-online volgt de wedstrijd voor u live. 
>> Lees verder

"Premier League is als elke week Champions League-voetbal spelen" (10-08-2018)
Leander Dendoncker is nu officieel een speler van Wolverhampton, in een kort interview met de club verklaart hij zijn keuze voor de Wolves. "Het is een ambitieuze ploeg met aantrekkelijk voetbal en dat ligt mij wel", aldus Dendoncker. 
>> Lees verder

Midtjylland houdt vast aan vraagprijs van vijf miljoen euro (10-08-2018)
Luc Devroe blijft werken aan defensieve versterking en daarbij denkt hij nog altijd aan Bubacarr Sanneh. Midtjylland blijft echter voet bij stuk houden en wijkt niet af van de vraagprijs van vijf miljoen euro. De Gambiaan wordt geprezen voor zijn onverzettelijkheid in de duels. 
>> Lees verder

Lenvain verlaat RSC Anderlecht voor RWDM (10-08-2018)
Hoofd sociale cel, Jean-François Lenvain, verlaat eind deze maand RSC Anderlecht om aan de slag te gaan bij RWDM. Lenvain deelde in januari zijn beslissing al mee aan toemalig bestuurders Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck. Vanaf 1 september gaat hij aan de slag met zijn eigen bedrijf: B.A.-BA Sports. 
>> Lees verder

Blessure Kums zal blijven aanslepen (10-08-2018)
De heupblessure van Sven Kums is vervelender dan verwacht. De middenvelder sukkelt met een zeurend kraakbeenletsel, te vergelijken met de knieblessure van Kara Mbodj. Kums kan spelen, maar dan moet de blessure goed beheerd worden en moet hij voldoende rusten.
>> Lees verder

Waarom huurt Wolverhampton Dendoncker? (10-08-2018)
Een opvallende constructie: Wolverhampton huurt Leander Dendoncker eerst een seizoen en koopt hem volgend jaar verplicht over. Waarom is Wolverhampton verplicht om deze constructie op te zetten en waarom gaat Anderlecht hierin mee?
>> Lees verder

Kara ook in beeld bij Nantes (10-08-2018)
Het Franse Nantes zoekt een verdediger en volgens Het Nieuwsblad staat ook de naam van Kara Mbodj op hun lijstje. Is dat een verrassing? Niet echt. Mogi Bayat onderhoudt erg goede contacten met de Franse club.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.