Marc Coucke: "Kregen veel opmerkingen met transfer Santini, maar ik ken Franse competitie goed"

6-8-2018 16:31:6 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Ivan Santini zes goals, Landry Dimata vier stuks. Beide aanvallers verdelen voorlopig de doelpunten bij RSC Anderlecht.Bij een strafschop in de wedstrijd tegen KV Oostende wilden Santini en Dimata allebei ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Vranjes twee dagen afwezig (07-08-2018)
Hein Vanhaezebrouck moet het deze week twee dagen zonder Ognjen Vranjes doen op training. De Bosniër is zo lang afwezig omdat hij een visum moet regelen voor oefeninterlands met Bosnië. 
>> Lees verder

Officieel: Thelin op huurbasis naar Bayer Leverkusen (07-08-2018)
Het hing al langer in de lucht en is nu ook officieel. Isaac Kiese Thelin speelt volgend seizoen op uitleenbasis voor Bayer Leverkusen. De Duitsers bedongen ook een aankoopoptie. 
>> Lees verder

CL Vrouwen: Anderlecht wint van Glasgow City (07-08-2018)
De paars-witte vrouwen hebben deze namiddag hun eerste wedstrijd in de kwalificatie voor de Champions League met 1-2 gewonnen van Glasgow City. Górnik Łęczna en Matve zijn de twee andere ploegen in de groep. Enkel de groepswinnaar en de twee beste tweedes van de tien groepen plaatsen zich voor de hoofdtabel. 
>> Lees verder

Anderlecht heropent piste Sanneh (07-08-2018)
Volgens media in Gambia gaat Anderlecht opnieuw een poging wagen om Bubacarr Sanneh weg te halen bij Midtjylland. Vorige pogingen mislukten omdat de Deense club zijn verdediger wilde houden voor de Champions League-voorronde. Intussen is Midtjylland daarin uitgeschakeld.
>> Lees verder

Bayat wil Anderlecht van overbodige spelers verlossen (07-08-2018)
Mogi Bayat heeft een kans geroken om zich opnieuw binnen te werken bij Anderlecht. Paars-wit wil nog heel wat overbodige spelers verkopen, maar simpel wordt dat niet. En als de term 'niet gemakkelijk' klinkt, dan voelt Bayat zich geroepen.
>> Lees verder

Dendoncker weigert Marseille, tot onvrede van Coucke (07-08-2018)
Olympique Marseille heeft bij Anderlecht een bod van 19,6 miljoen euro uitgebracht op Leander Dendoncker. Anderlecht hapte graag toe, maar Dendoncker niet. De reden: achter het bod zat het sportinvesteringsfonds Doyen Sports en Dendoncker wil geen speelbal in hun handen worden.
>> Lees verder

Anderlecht biedt Trebel vijfjarig contract en opslag (07-08-2018)
Bij Anderlecht ligt een nieuw contract voor vijf jaar met loonsverhoging te wachten op Adrien Trebel. "We zijn gecharmeerd door dit voorstel", zegt zijn manager, maar toch houdt Trebel nog even de boot af. Hij wil de deur naar de Premier League nog niet sluiten.
>> Lees verder

Kara was afwezig om transfer te regelen (07-08-2018)
Donderdagavond sluit de transfermarkt in Engeland. De kans dat Kara Mbodj een nieuwe werkgever vindt in de Premier League is heel erg klein geworden. Eind vorige week was de Senegalees drie dagen afwezig op Anderlecht. Om te werken aan een transfer, zo schrijven de kranten.
>> Lees verder

Thelin: verhuur is eigenlijk definitieve transfer (07-08-2018)
Als Isaac Kiese Thelin slaagt voor zijn medische testen, staat niets een transfer naar Bayer Leverkusen nog in de weg. De Duitsers huren hem met aankoopoptie. Volgens Het Laatste Nieuws is deze optie verplicht, waardoor het in feite dus om een definitieve transfer gaat.
>> Lees verder

Milic hoeft wellicht geen match te missen (07-08-2018)
De kans is groot dat Antonio Milic zondag al gewoon kan spelen tegen Charleroi. Dat schrijven de kranten vandaag. De verdediger moest eergisteren gewisseld worden met een voetblessure, maar die blijkt niet erg te zijn.
>> Lees verder

Jeugdspeler om in de gaten te houden: Killian Sardella (07-08-2018)
Killian Sardella maakt momenteel indruk bij de Anderlechtse jeugd. De speler staat alvast met stip genoteerd bij de grote Europese ploegen, maar zou wel eens de volgende kunnen zijn die doorbreekt in de eerste ploeg van Anderlecht. We stellen hem kort voor.
>> Lees verder

Twee hattricks: 67 jaar geleden (07-08-2018)
We vroegen het ons gisteren al af: hoe lang is het geleden dat er twee hattricks op rij werden gescoord? Ivan Santini lukte er zopas in. Zijn voorganger was Pieter Van Den Bosch die er telkens drie maakte in de wedstrijden tegen Daring (3-1) en US Doornik (1-6).
>> Lees verder

U21 starten met verlies tegen 'oud' Charleroi (06-08-2018)
De U21 hebben hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-0 verloren bij Charleroi. Een jong Anderlecht verloor van een ploeg met zeven volwaardige A-kernspelers. De gemiddelde leeftijd bij Charleroi was maar liefst 24 jaar, tegenover 18 bij Anderlecht.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck laat jongeling proeven van A-kern (06-08-2018)
De spelers die gisteren niet in de basis stonden, kregen vandaag van Hein Vanhaezebrouck een stevige training te verwerken. Hierbij mocht hij ook een nieuw gezicht verwelkomen. De 16-jarige Killian Sardella mocht vandaag al eens proeven van het grotere werk. Ideaal moment voor een kleine voorstelling.
>> Lees verder

Blessure Milic minder erg dan gevreesd (06-08-2018)
De blessure, die Antonio Milic gisteren opliep tegen Oostende, blijkt uiteindelijk nog mee te vallen. Aanvankelijk werd gevreesd voor een breukje in de voet, maar na een grondig onderzoek blijkt dat het om een kneuzing gaat. Het is niet geweten hoe lang de verdediger buiten strijd zal zijn.
>> Lees verder

Beloften starten competitie tegen Charleroi (06-08-2018)
Vanavond trappen de U21 van RSC Anderlecht hun competitie op gang, meteen ook de eerste officiële wedstrijd van nieuwe beloftentrainer Jonas De Roeck. Samen met zijn groep gaan ze op zoek naar de titelverlenging van vorig seizoen. De aftrap is voorzien om 19u30 in het Stade de la Neuville, Rue Neuve 75 A, 6061 Montignies-sur-Sambre. 
>> Lees verder

Dames beginnen morgen aan hun Champions League (06-08-2018)
Morgen is het zover voor de dames van RSC Anderlecht, de Champions League. In hun eerste wedstrijd nemen ze het op tegen de dames van Glasgow. Updates van deze wedstrijd kunnen gevolgd worden via de twitter pagina van Glasgow City. Ook op de pagina van UEFA.comkan de wedstrijdinfo geraadpleegd worden. 
>> Lees verder

Dierick fluit Charleroi - Anderlecht (06-08-2018)
Komende zondag verplaatst RSC Anderlecht zich naar Mambourg voor het duel der Sportings. De aftrap tegen Charleroi is voorzien om 18u. Christof Dierick is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Jimmy Cremers, Mathias Hillaert en Ken Vermeiren. 
>> Lees verder

Dendoncker sluit morgen aan (06-08-2018)
Leander Dendoncker is terug uit vakantie, die wat langer duurde dan normaal door zijn WK-avontuur. Deze morgen legde hij de medische en fysieke testen af in Gent en vanaf morgen sluit hij weer aan bij de groep. Concreet nieuws rond een transfer is er niet, al wordt verwacht dat de Rode Duivel nog voor het eind van de maand andere oorden opzoekt. 
>> Lees verder

Thelin op weg naar Leverkusen (06-08-2018)
De transfer van Isaac Kiese Thelin is zo goed al afgerond. Volgens Het Laatste Nieuws is de Zweed nu ook effectief onderweg naar het Duitse Leverkusen. Na een succesvolle uitleenbeurt aan Waasland-beveren mocht Thelin mee naar het WK met Zweden. Bij RSC Anderlecht was er echter geen toekomst meer voor hem. 
>> Lees verder

"Voor Teodorczyk en Kara beter dat ze vertrekken" (06-08-2018)
In Sports Late Night gaf Marc Coucke een woordje uitleg over de situatie van Lukasz Teodorczyk en Kara Mbodj. "Het is best dat ze vertrekken. Dit is ook in hun belang", is Coucke duidelijk. "We willen de jeugd brengen en dit consequent doen."
>> Lees verder

Dendoncker schakelt nieuwe makelaars in (06-08-2018)
Leander Dendoncker steekt een tandje bij om een nieuwe club te vinden. Het Nieuwsblad weet dat het jeugdproduct van Anderlecht een contract getekend heeft bij een nieuw makelaarskantoor. Het bureau Wasserman van Rob Jansen moet hem aan zijn gedroomde transfer helpen.
>> Lees verder

Breuk in voet voor Milic? (06-08-2018)
Antonio Milic heeft tegen KV Oostende mogelijk een breukje opgelopen in de voet. De verdediger kreeg de studs van een tegenstanders hard op de wreef. Hoe lang hij out is, is nog niet duidelijk. Sebastiaan Bornauw wordt volgend weekend opnieuw fit verwacht.
>> Lees verder

Supporters vragen Trebel om te blijven (06-08-2018)
Naar goede gewoonte maken de Anderlecht-spelers na een thuiswedstrijd een rondje door het stadion om de supporters te groeten. Toen Adrien Trebel voor de vakken N1 en N4 in tribune vier verscheen, zongen de supporters hem toe 'allez Trebel, reste avec nous' (allez Trebel, blijf bij ons).
>> Lees verder

Coucke te gast in Sports Late Night (05-08-2018)
Marc Coucke is vanavond te gast in Sports Late Night op Vier. De uitzending start nu. U kan de aflevering ook herbekijken op de website van vier.
>> Lees verder

Na een jaar heeft Capel nieuwe club (05-08-2018)
Een jaar nadat zijn contract bij Anderlecht werd ontbonden, heeft Diego Capel een nieuwe club gevonden. De Spaanse flankspeler heeft een contract voor twee jaar getekend bij Extremadura, een nieuwkomer in de Spaanse tweede klasse.
>> Lees verder

De Jong vader van Philou Lovée (05-08-2018)
Boy de Jong, de derde doelman van Anderlecht, is afgelopen nacht vader geworden van een dochtertje. Het meisje luistert naar de naam Philou Lovée. "Ons klein princesje is geboren", zo meldt de fiere papa op Instagram.
>> Lees verder

Morioka in extremis naast wedstrijdblad (05-08-2018)
Opnieuw geen Ryota Morioka op het wedstrijdblad vanmiddag. In tegenstelling tot vorige week zat de Japaner vandaag wel in de wedstrijdkern, maar na de opwarming was hij de pineut die op de tribune moest plaatsnemen.
>> Lees verder

Delcroix volgende jongeling die mag debuteren (05-08-2018)
Een week na Sebastiaan Bornauw maakte opnieuw een 19-jarige verdediger zijn debuut voor Anderlecht. Op slag van rust mocht Hannes Delcroix invallen. Delcroix stond al even te drummen aan de deur van het eerste elftal, maar een blessure strooide roet in het eten.
>> Lees verder

Cijfers achter de indrukwekkende competitiestart (05-08-2018)
1-4 en 5-2. Negen doelpunten gemaakt en twee hattricks van Ivan Santini. Wat meer informatie bij het uitstekende seizoensbegin. 
>> Lees verder

Milic valt uit met blessure (05-08-2018)
Kort voor de rust van Anderlecht - KV Oostende blesseerde Antonio Milic zich door tegen een Oostendse zool te trappen. In de tweede helft nam Hannes Delcroix zijn plaats in. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig zijn blessure is. 
>> Lees verder

Schaar-steen-papier voor strafschop (05-08-2018)
Opmerkelijk beeld in minuut 83 deze namiddag. Anderlecht krijgt een strafschop en Ivan Santini en Landry Dimata moeten onderling uitmaken wie de elfmeter mag trappen. Ze besluiten een spelletje schaar-steen-papier (of blad-steen-schaar, zo u wil) te spelen. Santini wint en trapt de strafschop knap binnen. 
>> Lees verder

Anderlecht houdt schietoefening tegen Oostende (05-08-2018)
Anderlecht heeft deze middag met 5-2 gewonnen van KV Oostende. Ivan Santini scoorde opnieuw een hattrick, Landry Dimata nam de twee andere doelpunten voor zijn rekening. 
>> Lees verder

Opstelling: Anderlecht - Oostende (05-08-2018)
Anderlecht ontvangt om 14u30 KV Oostende. Het begint met tien dezelfde namen als tegen KV Kortrijk. Enkel Bornauw ontbreekt, vermoedelijk door een blessure. Appiah neemt zijn plaats in.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck looft Verheyen: "Te weinig analisten zoals hij" (05-08-2018)
KV Oostende wordt sinds dit seizoen gecoacht door Gert Verheyen. De oud-Rode Duivel was was voordien analist. In die hoedanigheid genoot hij veel respect van Hein Vanhaezebrouck. "Hij stond in mijn top drie. Hij verkocht niet zomaar wat praatjes."
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Oostende (05-08-2018)
Vanmiddag om 14.30 uur speelt Anderlecht zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Een vernieuwd Anderlecht in een vernieuwd Constant Vanden Stock-stadion. Tegenstander is KV Oostende, de ex-club van Marc Coucke, Antonio Milic, Knowledge Musona, Luc Devroe en nog enkele andere nieuwe stafleden.
>> Lees verder

Coucke laat ook zijn eigen vrouw betalen (04-08-2018)
Vanaf dit seizoen is het gedaan met de vele gratis zitjes op de VIP-tribune van het Constant Vanden Stock-stadion. Slechts enkelen genieten nog van dit voorrecht. Marc Coucke geeft zelf het goede voorbeeld: als zijn vrouw of die van Luc Devroe komen kijken, moeten ze hun stoeltje betalen.
>> Lees verder

Ook Leverkusen doet bod op Thelin (04-08-2018)
Het Nieuwsblad weet dat ook Bayer Leverkusen concrete stappen onderneemt om Isaac Kiese Thelin over te nemen van Anderlecht. De Duitse club bracht bij Anderlecht een bod uit om de Zweed te huren met aankoopoptie.
>> Lees verder

Dames: selectie kwalificatietoernooi Champions League (04-08-2018)
Op 7, 10 en 13 augustus spelen de dames van Anderlecht drie wedstrijden om zich te kwalificeren voor de poules van de Champions League. Coach Patrick Wachel selecteerde achttien dames voor deze wedstrijden.
>> Lees verder

Gerkens: "Er is nu meer vechtlust" (04-08-2018)
In Het Laatste Nieuws blikt Pieter Gerkens nog even terug op de wedstrijd tegen KV Kortrijk en hij stelt zichzelf ook een doel voorop voor dit seizoen: "Ik zou toch een goal of 7 à 8 willen maken"
>> Lees verder

U21: Van der Jeugt nieuwe keeperstrainer (04-08-2018)
Sven Van der Jeugt is de nieuwe keeperstrainer van de U21. Hiermee is de staff met Jonas De Roeck, René Peeters en Hubert Lemaire compleet.
>> Lees verder

Fulham haakt af voor Kara (04-08-2018)
Kara Mbodji was ook gisteren niet op training. De Senegalees hoopt nog altijd op de Premier League, maar promovendus Fulham heeft afgehaakt. Verder was er nog interesse van Turkse clubs. Waarom Fulham afziet van de transfer is niet geweten. 
>> Lees verder

Dendoncker maandag terug (04-08-2018)
De vakantie voor Leander Dendoncker zit er zo goed als op. In principe wordt hij maandag op training verwacht te Neerpede. Van een transfer is nog geen sprake, tenzij daar dit weekend nog verandering in komt. Hein Vanhaezebrouck zal hem in ieder geval met open armen verwelkomen. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.