Marokkaanse media zien spits naar Anderlecht verhuizen

3-8-2018 17:44:3 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Wordt Achraf Bencharki (23) de nieuwste aanwinst van RSC Anderlecht? De Marokkaanse aanvaller is in ieder geval een opportuniteit, nu hij niet langer welkom is bij zijn huidige club.Anderlecht toonde afgelopen ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Coucke laat ook zijn eigen vrouw betalen (04-08-2018)
Vanaf dit seizoen is het gedaan met de vele gratis zitjes op de VIP-tribune van het Constant Vanden Stock-stadion. Slechts enkelen genieten nog van dit voorrecht. Marc Coucke geeft zelf het goede voorbeeld: als zijn vrouw of die van Luc Devroe komen kijken, moeten ze hun stoeltje betalen.
>> Lees verder

Ook Leverkusen doet bod op Thelin (04-08-2018)
Het Nieuwsblad weet dat ook Bayer Leverkusen concrete stappen onderneemt om Isaac Kiese Thelin over te nemen van Anderlecht. De Duitse club bracht bij Anderlecht een bod uit om de Zweed te huren met aankoopoptie.
>> Lees verder

Dames: selectie kwalificatietoernooi Champions League (04-08-2018)
Op 7, 10 en 13 augustus spelen de dames van Anderlecht drie wedstrijden om zich te kwalificeren voor de poules van de Champions League. Coach Patrick Wachel selecteerde achttien dames voor deze wedstrijden.
>> Lees verder

Gerkens: "Er is nu meer vechtlust" (04-08-2018)
In Het Laatste Nieuws blikt Pieter Gerkens nog even terug op de wedstrijd tegen KV Kortrijk en hij stelt zichzelf ook een doel voorop voor dit seizoen: "Ik zou toch een goal of 7 à 8 willen maken"
>> Lees verder

U21: Van der Jeugt nieuwe keeperstrainer (04-08-2018)
Sven Van der Jeugt is de nieuwe keeperstrainer van de U21. Hiermee is de staff met Jonas De Roeck, René Peeters en Hubert Lemaire compleet.
>> Lees verder

Fulham haakt af voor Kara (04-08-2018)
Kara Mbodji was ook gisteren niet op training. De Senegalees hoopt nog altijd op de Premier League, maar promovendus Fulham heeft afgehaakt. Verder was er nog interesse van Turkse clubs. Waarom Fulham afziet van de transfer is niet geweten. 
>> Lees verder

Dendoncker maandag terug (04-08-2018)
De vakantie voor Leander Dendoncker zit er zo goed als op. In principe wordt hij maandag op training verwacht te Neerpede. Van een transfer is nog geen sprake, tenzij daar dit weekend nog verandering in komt. Hein Vanhaezebrouck zal hem in ieder geval met open armen verwelkomen. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Morioka heeft de les begrepen" (03-08-2018)
Ryota Morioka kwam na de vakantie terug met een fysieke achterstand. Iets waar coach Hein Vanhaezebrouck allermist tevreden mee was. Hij gaf dan ook de hint aan de Japanner dat hij mocht vertrekken en die hint is aangekomen bij Morioka, die ondertussen hard werkte om zijn achterstand in te halen. 
>> Lees verder

Britse pers: "Anderlecht volgt Markovic nog" (03-08-2018)
De tegenstrijdige berichten omtrent Lazar Markovic zullen waarschijnlijk nog een tijdje aanhouden. Brits sportjournalist voor Liverpool James Pearce, liet deze namiddag nog eens weten dat er nog steeds interesse is van Anderlecht voor Markovic.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Kara en Thelin ? Geen commentaar" (03-08-2018)
Nog steeds geen Isaac Kiese Thelin en Kara Mbodji op training bij RSC Anderlecht. Onvermijdelijk kreeg Hein Vanhaezebrouck dus de vraag hoe het met de transfers zat van beide spelers. Maar de coach was kort en duideljik: "Geen commentaar, dat zijn zaken waar ik mij niet moet mee bezighouden. Ik concentreer mij op Oostende nu."
>> Lees verder

"Zondag sowieso niet kunnen genieten" (03-08-2018)
Zondag staat er een speciale wedstrijd op het programma voor nieuwe voorzitter Marc Coucke. RSC Anderlecht ontvangt er zijn ex-ploeg: het "weireldploegske" uit Oostende. Coucke heeft het vooral moeilijk met de negatieve reacties en verwijten op sociale media van de Oostende-supporters.
>> Lees verder

"Dankzij Ferrera" "Nee, dankzij Kindermans" (03-08-2018)
Hein Vanhaezebrouck geeft de jeugd volop een kans. Volgens Herman Van Holsbeeck, die nog eens wil praten over RSC Anderlecht, is dat volledig de verdienste van Emilio Ferrera die ondermeer Alexis Saelemaekers beter maakte. "Niets van aan, dankzij Kindermans", reageert Michel Verschueren onmiddelijk op twitter; "Just is just".
>> Lees verder

Kums niet klaar voor Oostende (03-08-2018)
Begin deze week rees het vermoeden dat Sven Kums niet zou fit zijn voor de wedstrijd tegen KV Oostende, de coach heeft dat vermoeden nu bevestigd. Zowel Sven Kums als Andy Najar zijn nog niet klaar voor de wedstrijd van zondag.
>> Lees verder

Cobbaut: “Ik voel me goed in de club” (03-08-2018)
Elias Cobbaut kwam deze zomer over van KV Mechelen. De Mechelaar lijkt de overstap goed te verteren en heeft geen last van aanpassingsproblemen. “Iedereen heeft mij meteen goed in de groep opgenomen, zowel de staff als de spelers. Ik voel mij goed in de club en dat uit zich ook.”
>> Lees verder

Kindermans: "Veel bereidwilligheid bij nieuwe bazen" (03-08-2018)
Anderlecht zet dit seizoen volop in op de eigen jeugd. Op dit moment maken er maar liefst 11 spelers uit de eigen jeugd deel uit van de A-kern, Leander Dendoncker en Sven Kums meegerekend. Jeugdcoördinator Jean Kindermans is uiteraard opgetogen: "Ik voel veel bereidwilligheid bij nieuwe bazen. Wat Coucke hier doet, dat vergt lef."
>> Lees verder

Probleem: geïnteresseerden willen vooral huren (03-08-2018)
Anderlecht wil nog heel wat dure spelers van de hand doen, maar dat lukt niet zo vlot. Het probleem is dat geïnteresseerde clubs jongens als Lukasz Teodorczyk (Galatasaray), Kara Mbodj en Isaac Kiese Thelin (Dinamo Kiev) vooral willen huren, zo schrijft Het Nieuwsblad.
>> Lees verder

Oostende komt te vroeg voor Saief en Najar (03-08-2018)
Kenny Saief (foto) en Andy Najar doen alweer delen van de groepstraining mee, maar de kans dat ze zondag tegen Oostende al in actie komen, is klein. Emmanuel Sowah en Sven Kums zijn sowieso out voor dit duel.
>> Lees verder

Thelin nu genoemd bij Dinamo Kiev (03-08-2018)
Dinamo Kiev is de jongste club die gelinkt wordt aan Isaac Kiese Thelin. Volgens Het Nieuwsblad willen de Oekraïners Thelin halen als opvolger van Dieumerci Mbokani. Enig probleem: Kiev wil Thelin eerst huren met aankoopoptie, Anderlecht wil liefst meteen verkopen.
>> Lees verder

"Alle abonnementen bijna uitverkocht" (03-08-2018)
Het zijn er bijlange nog geen 24.000 of 23.000 zoals op Jan Breydel of Sclessin, maar de abonnementsverkoop bij RSC Anderlecht loopt goed. Ondanks de wijzigingen in het stadion, waar abonnees moesten veranderen van plaats, de pers is gewijzigd van plaats, loopt de verkoop toch nog goed. David Steegen is over campagne.
>> Lees verder

Bruno Europees trefzeker voor Leipzig (02-08-2018)
Massimo Bruno heeft vanavond gescoord voor zijn club RB Leipzig in de voorronde van de Europa League. Met zijn treffer sleepte hij een 1-1-gelijkspel uit de brand op bezoek bij het Zweedse Häcken. Leipzig won de heenmatch met 4-0 en stoot dus door.
>> Lees verder

Nieuwe club voor Guillaume Gillet (02-08-2018)
Enkele maanden geleden waren er nog geruchten dat Guillaume Gillet zou terugkeren naar RSC Anderlecht. Ook AA Gent, Charleroi en Antwerp werden hierbij genoemd als mogelijke kanshebbers om de Luikenaar in te lijven, maar echt concreet werd dit niet. Na 1 seizoen bij Olympiakos kiest Gillet nu voor een nieuw avontuur in de Franse tweede klasse, bij RC Lens. Veel succes, Guillaume! 
>> Lees verder

Newcastle ontkent interesse in Thelin (02-08-2018)
Deze morgen raakte bekend dat zowel Newcastle als Lokomotiv Moskou interesse toonden in Isaac Kiese Thelin. De Magpies ontkennen echter de interesse in de Zweedse spits en zeggen een andere piste te volgen. Hoe het met de Russische interesse zit is niet duidelijk.
>> Lees verder

Dendoncker weigert Crystal Palace en Wolverhampton (02-08-2018)
Volgens Footmercatoheeft Leander Dendoncker zowel van Crystal Palace als van Wolverhampton een bod geweigerd. Eerder bedankte hij ook al voor het Franse Marseille. Volgens een bron zou de Rode Duivel teveel luisteren naar zijn entourage die er op hun beurt 'geen verstand van heeft'. Alle drie de clubs zouden rond de 20 miljoen geboden hebben.
>> Lees verder

Kouyaté naar Crystal Palace (02-08-2018)
Cheikhou Kouyaté mag nog altijd op een ruime aanhang rekenen onder de Anderlecht-supporters. De sympathieke Senegalees verliet paars-wit voor West Ham. Na vier jaar trekt hij ook daar de deur achter zich dicht voor Crystal Palace waar hij ook een contract voor vier jaar tekende. Good luck Cheikhou !!!
>> Lees verder

Vraagprijs van 20 miljoen euro (02-08-2018)
Leander Dendoncker geniet van zijn laatste dagen vakantie alvorens terug aan de slag te gaan. De oefenvelden van RSC Anderlecht zal hij wellicht niet meer betreden in het paars-witte shirt. Luc Devroe gaf al aan dat acht miljoen euro té weinig was voor de Rode Duivel, zijn prijs ligt ergens rond de 20 miljoen euro.
>> Lees verder

Favoriete transfer #2: Lazar Markovic (02-08-2018)
Jullie op één na favoriete transfer luistert naar de naam Lazar Markovic. Hij speelde vorig seizoen maar acht wedstrijden voor Anderlecht, maar kon jullie daarin duidelijk bekoren. 
>> Lees verder

Faes: "Spijtig dat ik geen kans kreeg bij Anderlecht" (02-08-2018)
Zondag keert Wout Faes terug naar het Constant Vanden Stock Stadion, alleen zal dat met KV Oostende zijn. De verdediger is tevreden bij de kustploeg, maar het blijft wringen dat hij bij RSC Anderlecht nooit echt zijn kans heeft gekregen.
>> Lees verder

"De supporters amuseren zoals Boussoufa" (02-08-2018)
Zakaria Bakkali wou stabiliteit en koos daarvoor voor RSC Anderlecht. De Marrokaanse Belg staat nog een paar kilo te zwaar, maar werkt hard aan zijn conditie. Hij heeft hernieuwde ambitie en wil die ook waarmaken bij paars-wit: "Ik wil de supporters amuseren zoals Boussoufa deed."
>> Lees verder

Kara ontbreekt op training. Transfer nakend? (02-08-2018)
De transfermarkt in Engeland sluit dit jaar vroeger, één dag voor de start van de competitie dus op 9 augustus. FC Fulham toont interesse in Kara Mbodji, maar heeft dus nog een week om de deal af te sluiten. Ook Turkse clubs tonen interesse. Gisteren ontbrak de Senegalees al op training.
>> Lees verder

Newcastle en Lokomotiv Moskou doen bod op Thelin (02-08-2018)
RSC Anderlecht heeft een bod ontvangen voor Isaac Kiese Thelin van Newcastle en Lokomotiv Moskou. Deze laatste speelt ook Champions League en zou momenteel het meeste kans maken om de Zweed effectief binnen te halen.
>> Lees verder

Anderlecht informeerde naar Charly Musonda Junior (01-08-2018)
Volgens Sportwereld.be informeerde Anderlecht bij Chelsea naar de voorwaarden om Charly Musonda Junior op uitleenbasis over te nemen zonder aankooptie. Blijkbaar was zelfs zo'n operatie te duur, waardoor Anderlecht zijn dossier voorlopig opzij schuift. Maar dat Anderlecht nog op zoek is naar offensieve versterking is wel duidelijk. 
>> Lees verder

Poll: Jullie geloven vooral in Adzic (01-08-2018)
Uit onze webpoll blijkt dat jullie van de eerste lading nieuwkomers het meeste geloven in Luka Adzic. Elias Cobbaut en Evgen Makarenko vervolledigen de top-drie.
>> Lees verder

Favoriete transfer #3: Kristoffer Ajer (01-08-2018)
Op plek drie vinden we een derde speler die vorig jaar voor Celtic uitkwam en de hoogst geplaatste verrassende naam: Kristoffer Ajer.
 
>> Lees verder

Kara naar Fulham ? (01-08-2018)
Engelse bronnen melden dat Kara Mbodji dicht bij een overgang staat naar het Engelse Fulham. De laatste weken worden vooral Turkse ploegen gelinkt aan de Senegalees. Mbodji heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij droomt van de Premier League.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.