Anderlecht gelinkt aan jonge transfervrije PSG spits

1-8-2018 11:5:1 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

RSC Anderlecht heeft zijn kern voor komend seizoen zo goed als beet. Enkel op verdedigend vlak mag voor Marc Coucke nog wat bij. Alhoewel, volgens Italiaanse bronnen gaat paars-wit vol voor een aanvaller.Eerder ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Bruno Europees trefzeker voor Leipzig (02-08-2018)
Massimo Bruno heeft vanavond gescoord voor zijn club RB Leipzig in de voorronde van de Europa League. Met zijn treffer sleepte hij een 1-1-gelijkspel uit de brand op bezoek bij het Zweedse Häcken. Leipzig won de heenmatch met 4-0 en stoot dus door.
>> Lees verder

Nieuwe club voor Guillaume Gillet (02-08-2018)
Enkele maanden geleden waren er nog geruchten dat Guillaume Gillet zou terugkeren naar RSC Anderlecht. Ook AA Gent, Charleroi en Antwerp werden hierbij genoemd als mogelijke kanshebbers om de Luikenaar in te lijven, maar echt concreet werd dit niet. Na 1 seizoen bij Olympiakos kiest Gillet nu voor een nieuw avontuur in de Franse tweede klasse, bij RC Lens. Veel succes, Guillaume! 
>> Lees verder

Newcastle ontkent interesse in Thelin (02-08-2018)
Deze morgen raakte bekend dat zowel Newcastle als Lokomotiv Moskou interesse toonden in Isaac Kiese Thelin. De Magpies ontkennen echter de interesse in de Zweedse spits en zeggen een andere piste te volgen. Hoe het met de Russische interesse zit is niet duidelijk.
>> Lees verder

Dendoncker weigert Crystal Palace en Wolverhampton (02-08-2018)
Volgens Footmercatoheeft Leander Dendoncker zowel van Crystal Palace als van Wolverhampton een bod geweigerd. Eerder bedankte hij ook al voor het Franse Marseille. Volgens een bron zou de Rode Duivel teveel luisteren naar zijn entourage die er op hun beurt 'geen verstand van heeft'. Alle drie de clubs zouden rond de 20 miljoen geboden hebben.
>> Lees verder

Kouyaté naar Crystal Palace (02-08-2018)
Cheikhou Kouyaté mag nog altijd op een ruime aanhang rekenen onder de Anderlecht-supporters. De sympathieke Senegalees verliet paars-wit voor West Ham. Na vier jaar trekt hij ook daar de deur achter zich dicht voor Crystal Palace waar hij ook een contract voor vier jaar tekende. Good luck Cheikhou !!!
>> Lees verder

Vraagprijs van 20 miljoen euro (02-08-2018)
Leander Dendoncker geniet van zijn laatste dagen vakantie alvorens terug aan de slag te gaan. De oefenvelden van RSC Anderlecht zal hij wellicht niet meer betreden in het paars-witte shirt. Luc Devroe gaf al aan dat acht miljoen euro té weinig was voor de Rode Duivel, zijn prijs ligt ergens rond de 20 miljoen euro.
>> Lees verder

Favoriete transfer #2: Lazar Markovic (02-08-2018)
Jullie op één na favoriete transfer luistert naar de naam Lazar Markovic. Hij speelde vorig seizoen maar acht wedstrijden voor Anderlecht, maar kon jullie daarin duidelijk bekoren. 
>> Lees verder

Faes: "Spijtig dat ik geen kans kreeg bij Anderlecht" (02-08-2018)
Zondag keert Wout Faes terug naar het Constant Vanden Stock Stadion, alleen zal dat met KV Oostende zijn. De verdediger is tevreden bij de kustploeg, maar het blijft wringen dat hij bij RSC Anderlecht nooit echt zijn kans heeft gekregen.
>> Lees verder

"De supporters amuseren zoals Boussoufa" (02-08-2018)
Zakaria Bakkali wou stabiliteit en koos daarvoor voor RSC Anderlecht. De Marrokaanse Belg staat nog een paar kilo te zwaar, maar werkt hard aan zijn conditie. Hij heeft hernieuwde ambitie en wil die ook waarmaken bij paars-wit: "Ik wil de supporters amuseren zoals Boussoufa deed."
>> Lees verder

Kara ontbreekt op training. Transfer nakend? (02-08-2018)
De transfermarkt in Engeland sluit dit jaar vroeger, één dag voor de start van de competitie dus op 9 augustus. FC Fulham toont interesse in Kara Mbodji, maar heeft dus nog een week om de deal af te sluiten. Ook Turkse clubs tonen interesse. Gisteren ontbrak de Senegalees al op training.
>> Lees verder

Newcastle en Lokomotiv Moskou doen bod op Thelin (02-08-2018)
RSC Anderlecht heeft een bod ontvangen voor Isaac Kiese Thelin van Newcastle en Lokomotiv Moskou. Deze laatste speelt ook Champions League en zou momenteel het meeste kans maken om de Zweed effectief binnen te halen.
>> Lees verder

Anderlecht informeerde naar Charly Musonda Junior (01-08-2018)
Volgens Sportwereld.be informeerde Anderlecht bij Chelsea naar de voorwaarden om Charly Musonda Junior op uitleenbasis over te nemen zonder aankooptie. Blijkbaar was zelfs zo'n operatie te duur, waardoor Anderlecht zijn dossier voorlopig opzij schuift. Maar dat Anderlecht nog op zoek is naar offensieve versterking is wel duidelijk. 
>> Lees verder

Poll: Jullie geloven vooral in Adzic (01-08-2018)
Uit onze webpoll blijkt dat jullie van de eerste lading nieuwkomers het meeste geloven in Luka Adzic. Elias Cobbaut en Evgen Makarenko vervolledigen de top-drie.
>> Lees verder

Favoriete transfer #3: Kristoffer Ajer (01-08-2018)
Op plek drie vinden we een derde speler die vorig jaar voor Celtic uitkwam en de hoogst geplaatste verrassende naam: Kristoffer Ajer.
 
>> Lees verder

Kara naar Fulham ? (01-08-2018)
Engelse bronnen melden dat Kara Mbodji dicht bij een overgang staat naar het Engelse Fulham. De laatste weken worden vooral Turkse ploegen gelinkt aan de Senegalees. Mbodji heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij droomt van de Premier League.
>> Lees verder

Terugblik Nicolás Frutos (31-07-2018)
Momenteel is Nicolás Frutos aan de slag bij Olimpia als sportief manager. Voor het eerst kijkt hij terug op zijn periode als trainer bij Anderlecht, 'Ik heb iets intens beleefd, maar het was de fijnste periode sinds ik acht jaar geleden gestopt ben als speler', verrast Nicolás Frutos.
>> Lees verder

Hoge prijs voor weinig rendement (31-07-2018)
Wie er nog op hoopte dat RSC Anderlecht alsnog Lazar Markovic naar Neerpede haalt, mag die hoop opbergen. Luc Devroe gaf gisteren toe dat de aankoop van de Serviër een te groot risico is wegens zijn blessuregevoeligheid. De prijs ligt te hoog, voor een speler met weinig rendement. 
>> Lees verder

Casanova: "Aaron is klaar voor een groots seizoen" (31-07-2018)
Aaron Leya Iseka verliet RSC Anderlecht definitief voor het Franse Toulouse. In Frankrijk zijn ze opgetogen over de jonge aanvaller die vier keer scoorde tijdens de voorbereiding. Coach Alain Casanova heeft niets dan lof voor Leya Iseka. 
>> Lees verder

Oefenwedstrijd tegen Al-Batin (31-07-2018)
Frank Vercauteren trok afgelopen zomer de deur van Cercle Brugge achter zich dicht en ging aan de slag in Saudi-Arabië als T1 van Al-Batin. In augustus werkt hij een zomerstage af in België met zijn nieuwe ploeg. Op 15 augustus staat er een vriendschappelijke wedstrijd af tegen RSC Anderlecht, het is evenwel nog niet geweten of het tegen de A-kern is of de beloften. 
>> Lees verder

Vrije ticketverkoop voor zondag gestart (31-07-2018)
Volgende zondag ontvangt Marc Coucke zijn ex-ploeg in het Astridpark. Tickets voor deze wedstrijd zijn nu te koop aan de loketten of online. Aftrap is voorzien om 14u30. 
>> Lees verder

Kums wellicht ook niet tegen Oostende (31-07-2018)
Sven Kums sukkelt nog steeds met last aan de heup, waardoor hij tegen Kortrijk de selectie niet haalde. Ook de wedstrijd van zondag tegen KV Oostende komt wellicht te vroeg voor Kums. Momenteel werkt hij bij Lieven Maesschalck aan zijn herstel. 
>> Lees verder

Nieuwe clubs voor Mitrovic en Van der Heyden (30-07-2018)
Oud-Anderlecht-spelers Aleksandar Mitrovic en Siebe Van der Heyden hebben vandaag een transfer gemaakt. Mitrovic trekt definitief naar Fulham. Van der Heyden tekende voor één seizoen met optie voor een tweede bij de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven.
>> Lees verder

Anderlecht verwerft langzaam bekendheid in Japan (30-07-2018)
De wedstrijden van de Jupiler Pro League worden sinds dit seizoen ook live in Japan uitgezonden. Japan is daarmee het eerste Aziatische land dat onze competitie live brengt via Sky PerfecTV. De eerste match van Anderlecht is alvast niet geheel onopgemerkt voorbij gegaan. De hattrick van Ivan Santini haalde alvast de Twitteraccount van de Japanse zender.
>> Lees verder

Eduard Dashkevitch, een nieuw talent uit Letland (30-07-2018)
Wie gisteren aanwezig was tijdens de oefenwedstrijd van de U18 tegen Chelsea, kon kennismaken met Eduard Dashkevitch. Deze jonge Let scoorde en dwong een strafschop af. Al twee jaar komt de jonge Let regelmatig naar Anderlecht om te trainen, maar nu mag hij ook officieel lid worden.
>> Lees verder

Delferière fluit Anderlecht - Oostende (30-07-2018)
Volgende week zondag staat de eerste competitiewedstrijd in het Constant Vanden Stock Stadion op de agenda. In het kader van de tweede speeldag van de Jupiler Pro League ontvangt RSC Anderlecht, KV Oostende in het Astridpark. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. 
>> Lees verder

"Acht miljoen is veel te weinig" (30-07-2018)
Luc Devroe kreeg bij VISTA! ook de vraag hoe het nu zit met Leander Dendoncker. De Rode Duivel geniet nu nog van enkele dagen vakantie, maar de kans dat hij nog terugkeert naar RSC Anderlecht is klein. Devroe is momenteel bezig om een geschikte deal te vinden voor zowel speler als club. 
>> Lees verder

Harbaoui papa geworden van een dochter (30-07-2018)
Ivan Santini scoorde zaterdag drie keer voor RSC Anderlecht, Jelle Vossen deed hetzelfde voor Club Brugge. Toch zullen ze nog geen Gouden Stier op hun rug krijgen, dat is nog een beetje te vroeg. Pas vanaf speeldag vier begint de nieuwe rangschikking voor de Gouden Stier. Tot dan prijkt hij dus nog even op de rug van Hamdi Harbaoui. 
>> Lees verder

Oostende wou Bornauw (30-07-2018)
Luc Devroe was deze namiddag te gast bij VISTA!, het sportprogramma van Het Laatste Nieuws.De wedstrijd tegen KV Kortrijk kwam ter sprake en de sterke prestatie van Sebastiaan Bornauw. Devroe onthulde dat Gert Verheyen voor de voorbereiding kwam vragen achter Bornauw maar dat Hein Vanhaezebrouck meteen zijn veto stelde. 
>> Lees verder

Coucke: "Voor 95% klaar" (30-07-2018)
De voorzitter glunderde gisteren tijdens de fandag en met reden. Hij zag zijn aanwinsten en jeugd scoren op en tegen KV Kortrijk. Veel komt er niet meer bij, al blijft de wens om er nog een verdediger bij te halen. "We zijn voor 95% klaar", zegt Coucke. 
>> Lees verder

19-jarige Roemeen in het vizier (30-07-2018)
Gigi Becali, de voorzitter van Steaua Boekarest, beweert dat Anderlecht interesse heeft in zijn spits Dennis Man. De 19-jarige aanvaller scoorde vorig seizoen tien keer en maakte dit voorjaar zijn debuut voor de nationale ploeg. Becali wil hem echter niet laten gaan.
>> Lees verder

Video: De overwinning tegen Chelsea (30-07-2018)
Jeremy Doku, Halim Timassi en Eddy Dashkevich (foto) waren de doelpuntenmakers voor RSC Anderlecht tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Chelsea. Zoals je al kon lezen in ons wedstrijdverslag domineerden de U18 de tegenstander en was de overwinning meer dan verdiend. Bekijk het wedstrijdverslag in deze video
>> Lees verder

Dauda gepromoveerd tot derde spits (30-07-2018)
Dat Ivan Santini en Landry Dimata de goal weten staan bewezen ze al tijdens de voorbereiding en zaterdag nog tegen KV Kortrijk. Zij zijn dan ook de nummer één en twee van de spitsen. Het is nu meer dan duidelijk dat er geen ruimte meer is voor Lukasz Teodorczyk, want Anderlecht promoveerde Mohammed Dauda tot derde spits. 
>> Lees verder

Boete van 1000 euro en 1 jaar stadionverbod (30-07-2018)
De supporter die zaterdag het veld in Kortrijk opliep mag zich aan een fiske boete verwachten van 1000 euro. Daarbovenop hangt er hem ook een stadionverbod van één jaar boven het hoofd. Hij handelde vooral uit puur enthousiasme al zal dat enthousiasme hem nu duur te staan komen. 
>> Lees verder

"Getraind op voorzetten met Karim" (30-07-2018)
Alexis Saelemaekers deed de fans kirren van pret tegen KV Kortrijk. De jonge flankaanvaller was één van de uitblinkers en had een voet in drie van de vier goals. Vooral de tweede was een beauty, beginnend met een prachtige crosspass van Sebastiaan Bornauw en een mooie voorzet van Saelemaekers. Hij oefende dan ook tijdens de voorbereiding op die voorzetten. 
>> Lees verder

Sá mag maar moet niet vertrekken (30-07-2018)
Nog eentje die aan lijstje "mag vertrekken" mag toegevoegd worden is Josué Sá. De Portugees zat zelfs niet in de selectie tegen KV Kortrijk waar hij gepasseerd werd voor Sebastian Bornauw en Hannes Delcroix. 
>> Lees verder

Roteren met kapiteinsband (30-07-2018)
Een echte vaste kapitein heeft Hein Vanhaezebrouck nog niet aangeduid, waarschijnlijk ook omdat nog niet duidelijk is of Adrien Trebel ook volgend seizoen bij RSC Anderlecht speelt. Er is een rotatiesysteem tussen vier spelers: Trebel, Boeckx, Didillon en Kums.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.