RSCA-Dames spelen eerste oefenduel gelijk tegen Franse topploeg

28-7-2018 21:45:28 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

De vrouwen van Anderlecht speelden zaterdagnamiddag in Tubeke hun eerste voorbereidingsduel van het nieuwe seizoen. Aan de overkant stonden enkele Red Flames aan de aftrap.RSC Anderlecht nam het namelijk ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

"Liever derde met eigen jeugd dan tweede zonder waarden" (29-07-2018)
Je kan er niet naast kijken, RSC Anderlecht zet volop in op de jeugd. En nieuwe voorzitter Marc Coucke is niet van plan om van die filosofie af te stappen, nu meer dan ooit houdt hij vast aan de slogan "In Youth We Trust."
>> Lees verder

Kara dicht bij Fenerbahçe (29-07-2018)
De kans bestaat dat we vandaag op de fandag Kara Mbodji voor de laatste keer gezien hebben in het shirt van RSC Anderlecht. Volgens de Turkse pers staat de Senegalees dicht bij een overgang naar het Turkse Fenerbahçe. De gesprekken zouden in de positieve richting evolueren. 
>> Lees verder

Ook Coucke doet aan pitch invasion (29-07-2018)
Een Anderlecht-supporter was gisteren door het dolle heen toen Ivan Santini de 0-4 tegen de netten knalde. De fan was zelfs zo enthousiast dat hij het veld oprende om Santini te knuffelen en vervolgens een "pak-me-dan" spelletje te spelen met de stewards. Marc Coucke kon er best mee lachen en deed die stunt vandaag nog eens over, met de knipoog. 
>> Lees verder

Onze punten voor de wedstrijd tegen Kortrijk (29-07-2018)
Anderlecht won gisterenavond met een vernieuwd elftal met 1-4 op het veld van Kortrijk. Een aantal spelers maakte meteen indruk, anderen nog niet. Een overzicht.
 
>> Lees verder

U18 verslaan Chelsea tijdens Fandag (29-07-2018)
De U18 van Anderlecht hebben deze voormiddag een oefenduel tegen Chelsea gewonnen met 3-1. De partij werd gespeeld op het hoofdveld tijdens de fandag. Jeremy Doku, Halim Timassi en Eduard Daskevic scoorden. In de slotfase miste Yari Verschaeren nog een strafschop.
>> Lees verder

Fans en analisten loven Saelemaekers (29-07-2018)
Als er eentje was die in het oog sprong gisteren dan was het wel Alexis Saelemaekers. Alomtegenwoordig op het veld en een voet in bijna alle goals. De supporters waren dan ook vol lof over de 19-jarige flankspeler. Een greep uit de collectie op twitter. 
>> Lees verder

"Anderlecht moet het Ajax van België worden" (29-07-2018)
Hein Vanhaezebrouck verwacht nog versterkingen, van buitenaf en uit de eigen jeugd. Hij bevestigde nog eens het vertrek van Leander Dendoncker. En de coach ziet het groot voor RSC Anderlecht: "We moeten het Ajax van België worden."
>> Lees verder

Standard toont interesse in Markovic (29-07-2018)
Enkele supporters hopen nog altijd dat RSC Anderlecht Lazar Markovic terughaalt. De Serviër moet sowieso definitief weg bij Liverpool waar zijn contract volgend seizoen afloopt. Standard zou nu interesse tonen om hem binnen te halen, maar ook uit Griekenland is er interesse. 
>> Lees verder

Trebel: "Ik verlaat Anderlecht niet voor mindere ploeg" (29-07-2018)
Zoals verwacht is Adrien Trebel de nieuwe kapitein bij RSC Anderlecht. Het is ook de bedoeling van Hein Vanhaezebrouck de ploeg volledig opbouwt rond de Fransman. Maar dat wil niet zeggen dat Trebel ook zeker zal blijven bij paars-wit. De kans bestaat nog altijd dat hij vertrekt. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Had graag de nul gehouden" (29-07-2018)
RSC Anderlecht keerde met de drie punten terug naar Brussel en liet bij momenten mooie dingen zien. Toch was coach Hein Vanhaezebrouck nog niet helemaal tevreden: "Spijtig van die owngoal, had graag eens de nul gehouden."
>> Lees verder

RSCA-Twitteraccount zorgt voor hilariteit en ergernis (28-07-2018)
Anderlecht heeft zijn competitiestart niet gemist, maar dat kan niet gezegd worden van het officiële twitter-kanaal van paars-wit. De tweets die tijdens de wedstrijd online kwamen, deden meermaals de wenkbrauwen fronsen. Rare zinsconstructies, Frans en Nederlands slordig door elkaar, dan weer op het Engels overschakelen, ...
>> Lees verder

Nieuwe spitsen meteen van goudwaarde (28-07-2018)
Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang eenvoudig gewonnen. Op bezoek bij KV Kortrijk werd het 1-4. Ivan Santini scoorde drie keer tegen zijn ex-ploeg, Landry Dimata kopte er één tegen de touwen. De grote uitblinker was evenwel Alexis Saelemaekers.
>> Lees verder

Santini momenteel topschutter met hattrick (28-07-2018)
Ivan Santini scoorde net voor zijn wissel zijn derde goal in de eerste competitiewedstrijd voor RSC Anderlecht. Daarmee is hij momenteel topschutter in de Jupiler Pro League. Vanavond en morgen staan er nog wedstrijden op het programma in eerste klasse. 
>> Lees verder

Trebel draagt aanvoerdersband (28-07-2018)
Zoals verwacht draagt Adrien Trebel vanavond tegen KV Kortrijk de aanvoerdersband. Of de Fransman ook de nieuwe kapitein is, is nog even afwachten. Sven Kums is er vanavond niet bij en hij is een een grote kanshebber hiervoor.
>> Lees verder

Santini en Cobbaut starten tegen Kortrijk (28-07-2018)
Om 18u begint Anderlecht aan het nieuwe seizoen op het veld van KV Kortrijk. Ivan Santini en Elias Cobbaut starten in de basis. Sebastiaan Bornauw mag zoals verwacht zijn debuut vieren. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: KV Kortrijk - Anderlecht (28-07-2018)
Vanavond om 18 uur begint Anderlecht aan het nieuwe voetbalseizoen. Het doet dat met een verplaatsing naar Kortrijk. In vergelijking met vorig seizoen zullen heel wat nieuwe namen aan de aftrap verschijnen. Amper drie oude bekenden zullen we straks herkennen.
>> Lees verder

Verheyen viste naast Bornauw (28-07-2018)
Sebastiaan Bornauw maakt vanavond wellicht zijn debuut voor het A-elftal van Anderlecht. Dat de 19-jarige verdediger talent heeft, weet ook Gert Verheyen. Verheyen kent Bornauw van bij de nationale U19 en wilde hem graag naar KV Oostende halen. Anderlecht liet hem echter niet gaan.
>> Lees verder

Vijf jaar geleden debuteerde Tielemans (28-07-2018)
Eén jaar geleden ruilde Youri Tielemans RSC Anderlecht in voor AS Monaco. Vijf jaar geleden maakte hij zijn debuut in de A-kern voor paars-wit waar hij de volledige jeugd doorliep. De supporters hebben Tielemans altijd in het hart gesloten en dat is ook omgekeerd zo. Op twitter wenst hij zijn ex-club veel succes voor komend seizoen. 
>> Lees verder

Video: voorbereidingen Fandag (28-07-2018)
D-1 voor de Fandag ! Terwijl de spelers zich concentreren op de wedstrijd tegen Kortrijk, zijn ze in en rond het Constant Vanden Stock Stadion druk bezig met de werken en voorbereidingen voor morgen. De Fan Village krijgt vorm en alles wordt in gereedheid gebracht om de supporters morgen te verwelkomen. 
>> Lees verder

"Presteren om Luc en Marc te bedanken" (28-07-2018)
Marc Coucke en Luc Devroe haalden Landry Dimata indertijd van Standard naar Oostende, toen hij daar in een moeilijke periode zat. Nu haalden ze hem van Wolfsburg naar RSC Anderlecht, toen het ook in Duitsland niet echt vlotte. En daar is Dimata hen dankbaar voor: "Ik wil hen daar nogmaals voor bedanken door bij Anderlecht te presteren."
>> Lees verder

Trebel als kapitein ? (28-07-2018)
Na het vertrek van Sofiane Hanni tijdens de wintermercato nam Leander Dendoncker de kapiteinsband over. De Rode Duivel keert wellicht niet meer terug naar RSC Anderlecht en dus moet er een nieuwe kapitein aangeduid worden. En wie is het best geplaatst om al dat jeugdig talent aan te voeren, Adrien Trebel. 
>> Lees verder

"Wij weten van niets" (28-07-2018)
Het lijkt erop dat er een welles-nietes spelletje begonnen is tussen RSC Anderlecht en drie spelers. Eerder raakte al bekend dat Lukasz Teodorczyk, Ivan Obradovic en Isaac Kiese Thelin andere oorden opzoeken. Luc Devroe bevestigde dat nog eens in de pers, maar de drie spelers komen uit de lucht gevallen. 
>> Lees verder

"Woorden van Van Buyten motiveren mij" (28-07-2018)
Ivan Santini vocht in Frankrijk voor degradatievoetbal, een vermoeiend seizoen. Nu speelt hij terug in België en speelt hij bij RSC Anderlecht. Daniël Van Buyten zei ooit, toen Santini nog bij Standard voetbalde, dat hij de spits niet goed genoeg vond. Woorden die hem nu nog motiveren om beter te doen. 
>> Lees verder

Beloften winnen in Aubel (27-07-2018)
Een dag na het treffen tegen Acren Lessines speelden de U21 vanavond tegen Aubel. Paars-wit won met 2-4. Chris Kalulika, Anouar Ait El Hadj (foto), Alan Mayanga en Didier Aka zorgden voor de doelpunten.
>> Lees verder

Amerikaanse interesse voor Thelin? Klopt niet! (27-07-2018)
Bepaalde websites schreven vandaag dat Kansas City interesse toont voor Isaac Kiese Thelin. Ze verwijzen hiervoor naar The Blue Testament, een website die Kansas op de voet volgt. Maar het bewuste artikel maakt helemaal geen gewag van interesse voor Thelin.
>> Lees verder

Voorstelling: Zakaria Bakkali (27-07-2018)
Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Zakaria Bakkali.
>> Lees verder

Favoriete transfer #4: Cristian Benavente (27-07-2018)
In januari stond hij nog op plek vijf, deze transferperiode staat hij één plaatsje hoger. Julllie zien Cristian Benavente duidelijk nog altijd graag naar Anderlecht komen. 
>> Lees verder

Trainen naar het weer (27-07-2018)
Heel België kreunt momenteel onder de hitte, ook het trainingsschema van RSC Anderlecht wordt aangepast naar de temperaturen. Zo zijn er in de namiddag weinig of geen trainingen en is het voor belangrijk om zich goed te hydrateren. 
>> Lees verder

Naar Kortrijk zonder Kums, Saief en Najar (27-07-2018)
Luc Devroe bevestigde al dat de verplaatsing naar KV Kortrijk zonder Lukasz Teodorczyk zou doorgaan. Nu bevestigde Hein Vanhaezebrouck ook de afwezigheid van Sven Kums, Kenny Saief en Andy Najar wegens lichte blessures. Ook Sowah geeft forfait, door een spierscheur. 
>> Lees verder

Bornauw: "Ik wil altijd winnen" (27-07-2018)
Als er één jongere mag hopen op een basisplaats morgen in de seizoensopener tegen Kortrijk, dan is het Sebastiaan Bornauw. De blonde verdediger maakte indruk tijdens de voorbereiding en staat te popelen om aan het seizoen te beginnen. "Ik heb honger om mijn eerste minuten in het A-elftal te maken."
>> Lees verder

Dauda: "Ik voel vertrouwen van ploegmaats" (27-07-2018)
Mohammed Dauda is één van de revelaties van de voorbereiding. De Ghanees scoorde vorig seizoen aan de lopende band bij de U21 en is klaar om zich te bewijzen op het hoogste niveau. "Ik kan niet wachten tot het seizoen begint. Voetbal is mijn passie en wil het altijd spelen."
>> Lees verder

Er komt nog defensieve versterking (27-07-2018)
Naast de vertrekkers, kijkt Luc Devroe ook nog uit naar een inkomende transfer. Zo wil hij nog defensieve versterking halen. En nee, Bjorn Engels hoort daar niet bij. Met Sebastiaan Bornauw heeft RSC Anderlecht eenzelfde type speler al in eigen rangen. 
>> Lees verder

Teodorczyk niet tegen Kortrijk en Oostende (27-07-2018)
Lukasz Teodorczyk traint nog maar twee weken terug mee met de groep. De Pool voegde zich later bij de groep na zijn WK-avontuur. Daardoor zal hij nog niet inzetbaar zijn morgen tegen KV Kortrijk en volgende week tegen KV Oostende. 
>> Lees verder

"Wie spelletjes speelt vliegt naar B-kern" (27-07-2018)
RSC Anderlecht beschikt momenteel over een kern van 37 spelers, het is dus overduidelijk dat daar nog spelers van gaan afvallen. Leander Dendoncker is al zeker, dat geeft ook Luc Devroe toe, maar er zijn er nog. Alleen zijn die niet zo geneigd om te vertrekken zoals Ivan Obradovic. "Dan wacht de B-kern", is Devroe eerlijk. 
>> Lees verder

Devroe: "Plancke ging sowieso stoppen bij Oostende" (27-07-2018)
Er maakten al heel wat mensen de overstap van KV Oostende naar RSC Anderlecht. De laatste in dat rijtje is Johan Plancke, hij wordt de rechterhand van Luc Devroe. Met die laatste overgang klinkt het dat paars-wit Oostende aan het "leegroven" is. "Niets van aan", zegt Devroe, "Plancke ging sowieso stoppen op 31 juli".
>> Lees verder

Nieuwe vipplaatsen zo goed als uitverkocht (27-07-2018)
Marc Coucke liet al een aantal verbouwingen uitvoeren aan het Constant Vanden Stockstadion. Eén daarvan was het aantal vipplaatsen optrekken in de eretribune, die 4.500 euro per zitje kosten. En die zijn bijna allemaal uitverkocht, goed voor een opbrengst van 4,5 miljoen euro. 
>> Lees verder

Beloften verslaan Acren Lessines (26-07-2018)
De beloften van Anderlecht hebben vanavond een oefenduel tegen Royale Entente Acren Lessines gewonnen met 2-1. Mohammed Bakkali bracht de jongens van coach Jonas De Roeck (foto) op voorsprong. Na de pauze scoorde ook Milan Corryn tegen de club uit de tweede amateurliga.
>> Lees verder

Vooruitblik : Kortrijk – Anderlecht (26-07-2018)
Overmorgen begint Anderlecht op bezoek bij KV Kortrijk aan de competitie. Welke namen maken hun opwachting bij Anderlecht? En wat mogen we verwachten van KVK?
>> Lees verder

Officieel: Sels tekent bij Straatsburg (26-07-2018)
Matz Sels heeft een nieuwe club gevonden. De doelman tekende vandaag een contract voor vier jaar bij Straatsburg, de nummer 15 uit Frankrijk. Straatsburg betaalt zo'n vier miljoen euro aan Newcastle en Sels behoudt zijn riant salaris.
>> Lees verder

Favoriete transfer #5: Teun Koopmeiners (26-07-2018)
We zijn aanbeland bij jullie vijf favoriete versterkingen. Ook de transfer van deze speler wordt geen evident verhaal. Maar net als jullie is ook Marc Coucke als een onverbiddelijke trainer van een hoogspringer: de lat moet altijd een beetje hoger.
>> Lees verder

Voorstelling: Landry Dimata (26-07-2018)
Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Landry Dimata.
>> Lees verder

"Willen beter doen dan vorig jaar" (26-07-2018)
Het Nieuwsblad maakt al enkele dagen de prognose van de eindstand van komend seizoen, daarin zet het RSC Anderlecht terug op de derde plaats. Iets waar coach Hein Vanhaezebrouck wel begrip voor heeft, gezien de jonge en nieuwe kern waarover hij nu beschikt: "Maar we willen beter doen."
>> Lees verder

Saint-Etienne wil Teodorczyk huren (26-07-2018)
Vorig seizoen leende Saint-Etienne Beric nog uit aan RSC Anderlecht, mogelijk maakt nu een spits de omgekeerde beweging. De Franse ploeg toont interesse om Lukasz Teodorczyk te huren met aankoopoptie. Of het zover komt valt af te wachten. 
>> Lees verder

Colpaert op 1 augustus nieuwe teammanager (26-07-2018)
Gunther Vanhandenhoven krijgt er een nieuwe collega bij, Tom Colpaert. Vanaf 1 augustus vervoegd hij de staff van RSC Anderlecht en zal hij er Vanhandenhoven bijstaan in zijn taken als teammanager. Johan Plancke, die gisteren nog officieel KV Oostende verliet, komt ook over naar Brussel. 
>> Lees verder

"Isaac zal vechten voor zijn plek" (26-07-2018)
Van RSC Anderlecht mag Isaac Kiese Thelin vertrekken, maar dat is buiten de speler gerekend. Volgens zijn makelaar heeft de Zweed geen zin om te vertrekken en blijft hij gewoon bij paars-wit.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.