Makarenko over zijn transfer naar Anderlecht

26-7-2018 16:54:26 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht heeft al een aantal versterkingen in huis gehaald. De eerste aanwinst van het duo Marc Coucke en Luc Devroe was Yevhen Makarenko. De Oekraïner onthult nu enkele details over zijn transfer naar ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Beloften winnen in Aubel (27-07-2018)
Een dag na het treffen tegen Acren Lessines speelden de U21 vanavond tegen Aubel. Paars-wit won met 2-4. Chris Kalulika, Anouar Ait El Hadj (foto), Alan Mayanga en Didier Aka zorgden voor de doelpunten.
>> Lees verder

Amerikaanse interesse voor Thelin? Klopt niet! (27-07-2018)
Bepaalde websites schreven vandaag dat Kansas City interesse toont voor Isaac Kiese Thelin. Ze verwijzen hiervoor naar The Blue Testament, een website die Kansas op de voet volgt. Maar het bewuste artikel maakt helemaal geen gewag van interesse voor Thelin.
>> Lees verder

Voorstelling: Zakaria Bakkali (27-07-2018)
Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Zakaria Bakkali.
>> Lees verder

Favoriete transfer #4: Cristian Benavente (27-07-2018)
In januari stond hij nog op plek vijf, deze transferperiode staat hij één plaatsje hoger. Julllie zien Cristian Benavente duidelijk nog altijd graag naar Anderlecht komen. 
>> Lees verder

Trainen naar het weer (27-07-2018)
Heel België kreunt momenteel onder de hitte, ook het trainingsschema van RSC Anderlecht wordt aangepast naar de temperaturen. Zo zijn er in de namiddag weinig of geen trainingen en is het voor belangrijk om zich goed te hydrateren. 
>> Lees verder

Naar Kortrijk zonder Kums, Saief en Najar (27-07-2018)
Luc Devroe bevestigde al dat de verplaatsing naar KV Kortrijk zonder Lukasz Teodorczyk zou doorgaan. Nu bevestigde Hein Vanhaezebrouck ook de afwezigheid van Sven Kums, Kenny Saief en Andy Najar wegens lichte blessures. Ook Sowah geeft forfait, door een spierscheur. 
>> Lees verder

Bornauw: "Ik wil altijd winnen" (27-07-2018)
Als er één jongere mag hopen op een basisplaats morgen in de seizoensopener tegen Kortrijk, dan is het Sebastiaan Bornauw. De blonde verdediger maakte indruk tijdens de voorbereiding en staat te popelen om aan het seizoen te beginnen. "Ik heb honger om mijn eerste minuten in het A-elftal te maken."
>> Lees verder

Dauda: "Ik voel vertrouwen van ploegmaats" (27-07-2018)
Mohammed Dauda is één van de revelaties van de voorbereiding. De Ghanees scoorde vorig seizoen aan de lopende band bij de U21 en is klaar om zich te bewijzen op het hoogste niveau. "Ik kan niet wachten tot het seizoen begint. Voetbal is mijn passie en wil het altijd spelen."
>> Lees verder

Er komt nog defensieve versterking (27-07-2018)
Naast de vertrekkers, kijkt Luc Devroe ook nog uit naar een inkomende transfer. Zo wil hij nog defensieve versterking halen. En nee, Bjorn Engels hoort daar niet bij. Met Sebastiaan Bornauw heeft RSC Anderlecht eenzelfde type speler al in eigen rangen. 
>> Lees verder

Teodorczyk niet tegen Kortrijk en Oostende (27-07-2018)
Lukasz Teodorczyk traint nog maar twee weken terug mee met de groep. De Pool voegde zich later bij de groep na zijn WK-avontuur. Daardoor zal hij nog niet inzetbaar zijn morgen tegen KV Kortrijk en volgende week tegen KV Oostende. 
>> Lees verder

"Wie spelletjes speelt vliegt naar B-kern" (27-07-2018)
RSC Anderlecht beschikt momenteel over een kern van 37 spelers, het is dus overduidelijk dat daar nog spelers van gaan afvallen. Leander Dendoncker is al zeker, dat geeft ook Luc Devroe toe, maar er zijn er nog. Alleen zijn die niet zo geneigd om te vertrekken zoals Ivan Obradovic. "Dan wacht de B-kern", is Devroe eerlijk. 
>> Lees verder

Devroe: "Plancke ging sowieso stoppen bij Oostende" (27-07-2018)
Er maakten al heel wat mensen de overstap van KV Oostende naar RSC Anderlecht. De laatste in dat rijtje is Johan Plancke, hij wordt de rechterhand van Luc Devroe. Met die laatste overgang klinkt het dat paars-wit Oostende aan het "leegroven" is. "Niets van aan", zegt Devroe, "Plancke ging sowieso stoppen op 31 juli".
>> Lees verder

Nieuwe vipplaatsen zo goed als uitverkocht (27-07-2018)
Marc Coucke liet al een aantal verbouwingen uitvoeren aan het Constant Vanden Stockstadion. Eén daarvan was het aantal vipplaatsen optrekken in de eretribune, die 4.500 euro per zitje kosten. En die zijn bijna allemaal uitverkocht, goed voor een opbrengst van 4,5 miljoen euro. 
>> Lees verder

Beloften verslaan Acren Lessines (26-07-2018)
De beloften van Anderlecht hebben vanavond een oefenduel tegen Royale Entente Acren Lessines gewonnen met 2-1. Mohammed Bakkali bracht de jongens van coach Jonas De Roeck (foto) op voorsprong. Na de pauze scoorde ook Milan Corryn tegen de club uit de tweede amateurliga.
>> Lees verder

Vooruitblik : Kortrijk – Anderlecht (26-07-2018)
Overmorgen begint Anderlecht op bezoek bij KV Kortrijk aan de competitie. Welke namen maken hun opwachting bij Anderlecht? En wat mogen we verwachten van KVK?
>> Lees verder

Officieel: Sels tekent bij Straatsburg (26-07-2018)
Matz Sels heeft een nieuwe club gevonden. De doelman tekende vandaag een contract voor vier jaar bij Straatsburg, de nummer 15 uit Frankrijk. Straatsburg betaalt zo'n vier miljoen euro aan Newcastle en Sels behoudt zijn riant salaris.
>> Lees verder

Favoriete transfer #5: Teun Koopmeiners (26-07-2018)
We zijn aanbeland bij jullie vijf favoriete versterkingen. Ook de transfer van deze speler wordt geen evident verhaal. Maar net als jullie is ook Marc Coucke als een onverbiddelijke trainer van een hoogspringer: de lat moet altijd een beetje hoger.
>> Lees verder

Voorstelling: Landry Dimata (26-07-2018)
Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Landry Dimata.
>> Lees verder

"Willen beter doen dan vorig jaar" (26-07-2018)
Het Nieuwsblad maakt al enkele dagen de prognose van de eindstand van komend seizoen, daarin zet het RSC Anderlecht terug op de derde plaats. Iets waar coach Hein Vanhaezebrouck wel begrip voor heeft, gezien de jonge en nieuwe kern waarover hij nu beschikt: "Maar we willen beter doen."
>> Lees verder

Saint-Etienne wil Teodorczyk huren (26-07-2018)
Vorig seizoen leende Saint-Etienne Beric nog uit aan RSC Anderlecht, mogelijk maakt nu een spits de omgekeerde beweging. De Franse ploeg toont interesse om Lukasz Teodorczyk te huren met aankoopoptie. Of het zover komt valt af te wachten. 
>> Lees verder

Colpaert op 1 augustus nieuwe teammanager (26-07-2018)
Gunther Vanhandenhoven krijgt er een nieuwe collega bij, Tom Colpaert. Vanaf 1 augustus vervoegd hij de staff van RSC Anderlecht en zal hij er Vanhandenhoven bijstaan in zijn taken als teammanager. Johan Plancke, die gisteren nog officieel KV Oostende verliet, komt ook over naar Brussel. 
>> Lees verder

"Isaac zal vechten voor zijn plek" (26-07-2018)
Van RSC Anderlecht mag Isaac Kiese Thelin vertrekken, maar dat is buiten de speler gerekend. Volgens zijn makelaar heeft de Zweed geen zin om te vertrekken en blijft hij gewoon bij paars-wit.
>> Lees verder

Plancke verlaat officieel KV Oostende (25-07-2018)
Vorige week vrijdag raakte het bericht bekend dat RSC Anderlecht interesse toonde in Johan Plancke, teammanager van KV Oostende. Vandaag maakte de kustploeg bekend dat Plancke de club officieel verlaat. Of dat voor een nieuwe uitdaging is bij paars-wit, is evenwel nog niet bekend. 
>> Lees verder

Ganvoula scoort meteen bij debuut (25-07-2018)
Silvère Ganvoula ruilde vorige week RSC Anderlecht in voor het Duitse VfL Bochum, waar hij komend seizoen op huurbasis gaat spelen. Ganvoula maakte vanavond zijn debuut met de Duitse club tegen Monaco en was meteen goed voor een doelpunt. Hij zette de 1-1 op het bord.
>> Lees verder

Vierde wissel in zestiende finales Croky Cup (25-07-2018)
Wie de voorbije maand naar de wedstrijden op het WK keek, heeft het toen vast al opgemerkt. Tijdens de verlengingen mocht er een vierde wissel doorgevoerd worden. Die regel komt nu ook in de Beker van België, vanaf de zestiende finales en enkel bij verlengingen. 
>> Lees verder

Meer Turkse interesse voor Kara (25-07-2018)
Nog een speler die mag vertrekken is Kara Mbodji, hij droomt nog altijd van de Premier League, maar de interesse komt uit Turkse hoek. Zo tonen Fenerbahçe en Buraspor interesse in de verdediger. Galatasary zat al langer op het spoor van de Senegalees.
>> Lees verder

"Niemand heeft gezegd dat hij weg moet" (25-07-2018)
Lukasz Teodorczyk mag vertrekken en het Turkse Galatasary ziet wel iets in de Pool. Volgens de manager van Teodorczyk is de Turkse club ook financieel sterk om hem te halen, maar of hij effectief zal vertrekken is helemaal nog niet zeker. 
>> Lees verder

Voorstelling: Ilias Moutha-Sebtaoui (25-07-2018)
Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Ilias Moutha-Sebaoui.
 
>> Lees verder

Verjaardag Ivan Obradovic (25-07-2018)
Vandaag verjaart Ivan Obradovic! Wij wensen hem van harte een gelukkige 30e verjaardag!
>> Lees verder

Voorstelling: Ivan Santini (24-07-2018)
Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Ivan Santini.
 
>> Lees verder

Favoriete transfer #6: Matz Sels (24-07-2018)
Matz Sels staat dicht bij een transfer naar het Franse Strasbourg, maar prijkt wel op plek zes in de lijst van jullie favoriete transfers. De stemmen werden wel geteld voor de overtuigende prestatie van Thomas Didillon tegen Rennes.
>> Lees verder

Sels heeft persoonlijk akkoord met Strasbourg (24-07-2018)
Matz Sels zag een verlengd verblijf bij RSC Anderlecht aan zijn neus voorbij gaan door de harde onderhandelingen van zijn moederclub Newcastle. Hij hernam uiteindelijk ook daar de trainingen, ook al is er geen toekomst meer voor hem bij de Magpies. Het Franse Strasbourg komt nu met een oplossing.
>> Lees verder

Colpaert genoemd bij Anderlecht (24-07-2018)
Tom Colpaert voetbalde enkele jaren bij de jeugd van RSC Anderlecht om vervolgens omzwervingen te maken naar Roeselare, Izegem en Zulte-Waregem. Tegenwoordig is hij T2 bij KSV Roeselare. Al bestaat de kans dat hij opnieuw de overstap maakt naar paars-wit.
>> Lees verder

Najar herneemt trainingen (24-07-2018)
Andy Najar werd de voorbije dagen uit voorzorg aan de kant gehouden met last aan de hamstrings. Echt pijn had de Hondurees niet, de non-activiteit was meer uit voorzorg. Sinds gisteren heeft hij de individuele trainingen hernomen.
>> Lees verder

"Wij zijn eerste schakel in de aanval" (24-07-2018)
RSC Anderlecht haalde met Thomas Didillon niet alleen een keeper, maar ook nog eentje die kan voetballen. Dat bewees hij vorige zaterdag al tijdens de oefenwedstrijd tegen Stade Rennes, met enkele mooie uittrappen.
>> Lees verder

Voorstelling damesploeg op fandag (24-07-2018)
Komende zondag is de fandag op RSC Anderlecht. Traditioneel wordt daar de nieuwe A-ploeg voorgesteld voor komend seizoen. Nieuw dit jaar is dat ook de damesploeg officeel zal voorgesteld worden aan de supporters.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.