Martinez: "Nu vol voor derde plaats gaan!"

De ontgoocheling na de nederlaag tegen Frankrijk was uiteraard enorm, maar bondscoach Roberto Martinez vindt dat de trots over het afgelegde parcours moet overheersen. Martinez wil zaterdag vol voor de derde plaats gaan.

1-0. Een kopbalgoal van Umtiti na een hoekschop. Daarmee werd de WK-halve finale tussen België en Frankrijk beslist in het voordeel van onze zuiderburen. "Het was een gelijkopgaande wedstrijd, er waren niet veel momenten waarop de wedstrijd beslist kon worden", analyseerde Martinez"In de tweede helft waren we net aan het groeien toen we die tegentreffer slikten. Dat eerste doelpunt was vitaal, dat wisten we op voorhand. Frankrijk moest wel scoren op een stilstaande fase. Ze waren de wedstrijd gestart met het idee op de counter te loeren en dat is er amper uitgekomen. Onze organisatie stond er, we vingen hen goed op." Van de vijf doelpunten die de Rode Duivels op dit tornooi incasseerden, vielen er drie op stilstaande fases. "Gevaar op stilstaande fases hoort bij het WK, dat was zeker geen zwakte in ons spel. Vandaag hadden we gewoon pech, het ging om een verschil van een centimeter. Op zo'n details komt het dus aan", aldus Martinez.

De Rode Duivels hadden dan wel balbezit, veel kansen werden er niet afgedwongen. Het frivole spel van tegen Brazilië kwam niet op de mat tegen de Fransen. "Ik moet hen dan ook feliciteren: ze vingen ons uitstekend op. We vonden de magie voor doel niet. Hugo Lloris heeft ook wel enkele goede saves gedaan, dat maakte ook het verschil. Dat, en een beetje geluk. We moeten dit aanvaarden: we hebben alles geprobeerd en alles gegeven. Ik zag net een erg treurige kleedkamer, de ontgoocheling is groot. We willen echter in schoonheid eindigen. Nu is het emotioneel moeilijk, want je verliest die halve finale. De volgende 48 uur is daarbij belangrijk: we moeten herstellen, hergroeperen en het belang van die komende wedstrijd inzien. We moeten begrijpen dat er nog een belangrijke wedstrijd volgt, waarin er nog iets op het spel staat."

De bondscoach wil dan ook het einde van het tornooi afwachten vooraleer naar de toekomst te kijken. "Het is nog te vroeg om de balans op te maken. Pas na de kleine finale zullen we kijken naar de jongere generatie, je moet elk toernooi sterker worden. In België zit er veel jong talent, ik heb mijn oog dan ook op Euro 2020."


Morren Motor

Reserven van Anderlecht spelen gelijk in oefenduel
Anderlecht biedt 6 miljoen voor Sanneh
Udinese brengt bod uit op Lukasz Teodorczyk
Elias Cobbaut toch twee maanden buiten strijd
Veldbestormer kost Anderlecht en Kortrijk 2.000 euro
RSCA laat goed hart zien tegen G-team van FC Maasland
Ook Nice toont interesse in Lukasz Teodorczyk
Vanhaezebrouck denkt aan Najar als vervanger van Cobbaut
RSCA-Jeugd oefent tegen Ajax
Morioka viel achterover van werkschema tijdens eerste weken
Lukasz Teodorczyk lijkt op weg naar Italiaanse Udinese
Didillon traint en warmt op met opvallende 'knipperbril'
Luka Adzic en Kristal Abazaj moesten wennen aan hoge trainingsintensiteit
Galatasaray hoopt Kara alsnog te huren
Jan Mulder: "Dit Anderlecht mist echt een Morioka"
Elias Cobbaut enkel niet gebroken wel ligamenten geraakt
RSCA-Dames winnen met 10-0, maar zijn wel uitgeschakeld
Santini en Dimata toppen klassement Gouden Stier
Mogi Bayat wil Lukasz Teodorczyk naar Udinese loodsen
Nog geen duidelijkheid rond blessure Cobbaut

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem