Martinez: "Nu vol voor derde plaats gaan!"

De ontgoocheling na de nederlaag tegen Frankrijk was uiteraard enorm, maar bondscoach Roberto Martinez vindt dat de trots over het afgelegde parcours moet overheersen. Martinez wil zaterdag vol voor de derde plaats gaan.

1-0. Een kopbalgoal van Umtiti na een hoekschop. Daarmee werd de WK-halve finale tussen België en Frankrijk beslist in het voordeel van onze zuiderburen. "Het was een gelijkopgaande wedstrijd, er waren niet veel momenten waarop de wedstrijd beslist kon worden", analyseerde Martinez"In de tweede helft waren we net aan het groeien toen we die tegentreffer slikten. Dat eerste doelpunt was vitaal, dat wisten we op voorhand. Frankrijk moest wel scoren op een stilstaande fase. Ze waren de wedstrijd gestart met het idee op de counter te loeren en dat is er amper uitgekomen. Onze organisatie stond er, we vingen hen goed op." Van de vijf doelpunten die de Rode Duivels op dit tornooi incasseerden, vielen er drie op stilstaande fases. "Gevaar op stilstaande fases hoort bij het WK, dat was zeker geen zwakte in ons spel. Vandaag hadden we gewoon pech, het ging om een verschil van een centimeter. Op zo'n details komt het dus aan", aldus Martinez.

De Rode Duivels hadden dan wel balbezit, veel kansen werden er niet afgedwongen. Het frivole spel van tegen Brazilië kwam niet op de mat tegen de Fransen. "Ik moet hen dan ook feliciteren: ze vingen ons uitstekend op. We vonden de magie voor doel niet. Hugo Lloris heeft ook wel enkele goede saves gedaan, dat maakte ook het verschil. Dat, en een beetje geluk. We moeten dit aanvaarden: we hebben alles geprobeerd en alles gegeven. Ik zag net een erg treurige kleedkamer, de ontgoocheling is groot. We willen echter in schoonheid eindigen. Nu is het emotioneel moeilijk, want je verliest die halve finale. De volgende 48 uur is daarbij belangrijk: we moeten herstellen, hergroeperen en het belang van die komende wedstrijd inzien. We moeten begrijpen dat er nog een belangrijke wedstrijd volgt, waarin er nog iets op het spel staat."

De bondscoach wil dan ook het einde van het tornooi afwachten vooraleer naar de toekomst te kijken. "Het is nog te vroeg om de balans op te maken. Pas na de kleine finale zullen we kijken naar de jongere generatie, je moet elk toernooi sterker worden. In België zit er veel jong talent, ik heb mijn oog dan ook op Euro 2020."


Morren Motor

Anderlecht zonder Vranjes maar met Saelemakers, Lawrence en Bornauw tegen Standard
Anderlecht-fans zijn woedend!
Derby tussen Anderlecht en Union leeft
Anderlecht traint vandaag nog in Slovakije
Hein Vanhaezebrouck: "Eén van mijn moeilijkste opdrachten in mijn trainerscarrière."
"De aankopen van Anderlecht waren gewoon niet goed genoeg"
Kums: "Op dit moment lukt het gewoon niet"
Didillon: “Onvoldoende inzet is onacceptabel”
Vanhaezebrouck: "Momenteel erg moeilijk in het offensief"
Anderlecht begint aan Europese campagne met Slovaakse uitschuiver
Nationale Loterij: "Naamsverandering van het Constant Vanden Stock-stadion 'zeker niet voor meteen'
LIVE op Sporza: Spartak Trnava - RSC Anderlecht
440-tal RSCA-fans zijn ook naar Trnava afgereisd
Vanhaezebrouck: "We weten wat we mogen verwachten"
Bornauw, Amuzu en Morioka hersteld
Bakkali valt uit met blessure
Trebel: "Ik focus nu weer uitsluitend op voetbal en ploeg"
Luc Devroe: "Adzic en Abazaj hebben tijd nodig om zich aan te passen"
Luc Devroe: "Verliezen tegen Standard maakt niet uit, Hein krijgt de tijd"
Hein Vanhaezebrouck: "Mijn spelers moeten nu maar bewijzen dat ze in alle omstandigheden kunnen presteren"

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem