Luka Adzic: "Anderlecht is interessante filosofie voor jonge spelers"

29-6-2018 9:59:29 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht trok deze zomer al een pak nieuwe namen aan en daar zitten bekende en minder bekende spelers bij. Naast een aantal spelers uit de eigen Jupiler Pro League werden immers ook een aantal buitenlandse ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Twee dagen naar Durbuy (30-06-2018)
Volgende week trekt Anderlecht op woensdag en donderdag naar het vakantiepark van Marc Coucke in Durbuy. "We gaan er keihard werken, maar ons ook amuseren", zo vertelt Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Niet iedereen heeft zijn huiswerk gemaakt" (30-06-2018)
Over het algemeen is Hein Vanhaezebrouck tevreden van hetgeen hij zag tijdens de oefenstage in Mierlo. Al zijn er wel speler die hem ontgoochelden. "Dit kan zich tegen hen keren en kansen geven aan de nieuwkomers", aldus de coach.
>> Lees verder

Teodorczyk en Kara op 16 juli terug (30-06-2018)
Nu Lukasz Teodorczyk en Kara Mbodj uitgeschakeld zijn op het WK, genieten beiden van twee weken vakantie. Hoewel beiden willen/mogen/moeten vertrekken, verwacht Anderlecht hen op 16 juli terug op de club.
>> Lees verder

"Trebel en Kums nemen groep op sleeptouw" (30-06-2018)
Hein Vanhaezebrouck was tevreden over de oefenwedstrijd tegen PAOK. "Onze eerste helft was goed, we hadden meer kunnen scoren", aldus de coach, die ook tevreden is over de ontwikkeling van Sven Kums en Adrien Trebel.
>> Lees verder

Anderlecht gelijk tegen PAOK (29-06-2018)
Anderlecht heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld in een vriendschappelijk duel tegen PAOK Saloniki. Sebastiaan Bornauw en Pieter Gerkens (foto) zorgden voor een 2-0-bonus aan de rust. Na de pauze kwamen de Grieken op gelijke hoogte.
>> Lees verder

Carlos Eduardo tekent elders (29-06-2018)
Carlos Eduardo komt niet naar Anderlecht. Paars-wit probeerde de voorbije weken om de Braziliaan aan te trekken, maar mag de hoop nu definitief opbergen. Carlos Eduardo heeft een contract getekend bij FC Pyramids uit Egypte.
>> Lees verder

Sels praat met Fenerbahce (29-06-2018)
Nu Anderlecht hem niet definitief overneemt van Newcastle, moet Matz Sels op zoek naar een andere werkgever. Mogelijk wordt dat Fenerbahce. De Turkse nummer twee zoekt een opvolger voor Volkan Demirel, die naar de MLS trekt.
>> Lees verder

Officieel: Leya Iseka definitief naar Toulouse (29-06-2018)
RSC Anderlecht maakte zonet de transfer van Aaron Leya Iseka officieel bekend. De aanvaller vertrekt definitief naar de Franse eersteklasser FC Toulouse. 
>> Lees verder

Officieel: Anderlecht oefent op 13 juli tegen Ajax (29-06-2018)
RSC Anderlecht bevestigde zonet via sociale media dat het op vrijdag 13 juli een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen Ajax. De aftrap is voorzien om 19u30 in het Olympisch Stadion. Supporters van Ajax kunnen vanaf morgen tickets kopen. RSC Anderlecht communiceert later meer info omtrent de ticketverkoop voor de Anderlecht-supporters.
>> Lees verder

Jonge Man. United-middenvelder gelinkt aan Anderlecht (29-06-2018)
Volgens de Manchester Evening News is Anderlecht één van de clubs die interesse heeft voor Tosin Kehinde. Deze 20-jarige middenvelder is einde contract bij Manchester United, waar hij deel uitmaakte van de U23. 
>> Lees verder

Touré op proef bij STVV (29-06-2018)
Yamodou Touré, een 19-jarige Guineër die afgelopen seizoen actief was bij de beloften van Anderlecht, probeert een contract te versieren bij STVV. Hij speelde er woensdag een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Tessenderlo.
>> Lees verder

Buitenlandse interesse voor Deschacht (29-06-2018)
Sluit Olivier Deschacht zijn carrière af met een buitenlands avontuur? Dat zou zomaar kunnen, want volgens Het Nieuwsblad zijn er twee clubs uit het buitenland die interesse tonen in de verdediger.
>> Lees verder

WK gedaan voor Teodorczyk en Kara (29-06-2018)
Voor twee van de vier Anderlecht-spelers zit het WK voetbal in Rusland erop. Kara Mbodj en Senegal grijpen naast de achtste finales omdat ze meer gele kaarten verzamelden dan Japan. Lukasz Teodorczyk en Polen waren al voor de slotspeeldag uitgeschakeld.
>> Lees verder

WK: Basisplaats voor Dendoncker en Tielemans (28-06-2018)
De Rode Duivels spelen vanavond hun laatste wedstrijd van de voorrondes op het WK. België plaatste zich al voor de achtste finales net als tegenstander Engeland, er wordt enkel nog gespeeld voor groepswinst. Roberto Martinez laat enkele vaste waarden rusten en daardoor mogen Leander Dendoncker en Youri Tielemans starten in de basis. 
>> Lees verder

Anderlecht biedt vijf miljoen euro voor Sanneh (28-06-2018)
Bubacarr Sanneh, een 23-jarige centrale verdediger, staat op het verlanglijstje van RSC Anderlecht. Het legde bij zijn club Midtjylland al een bod neer van vijf miljoen euro, de Deense club bedankte echter voor het bod. Sanneh moet de vervanger worden van Kara Mbodji die wellicht vertrekt bij Anderlecht.
>> Lees verder

Devroe: "Wees gerust, Dimata gaat tekenen" (28-06-2018)
Landry Dimata traint sinds vorige week zaterdag mee met RSC Anderlecht. Een huurcontract werd er nog altijd niet officieel getekend. Dus beginnen sommige fans zicht toch wat zorgen te maken. "Geen paniek", stelt Luc Devroe hen gerust, "Dimata zal tekenen, er komt gewoon wat bureaucratie bij te pas."
>> Lees verder

Trainer Toulouse bevestigt gerucht Leya Iseka (28-06-2018)
Alain Casanova, trainer van FC Toulouse, bevestigt tegenover de pers dat het dicht bij Aaron Leya Iseka staat. Hij verwacht de jonge aanvaller heel binnenkort op de Franse club. Sinds deze morgen gingen er al geruchten rond dat Leya Iseka contacten had met Toulouse omtrent een overgang.
>> Lees verder

Milic: "Té gevoelig, zei men toen" (28-06-2018)
Antonio Milic stond met Nieuwjaar al in de belangstelling van RSC Anderlecht. De transfer ging uiteindelijk niet door door de overname van Marc Coucke en de gevoeligheid daarrond. Milic vond dat grappig.
>> Lees verder

Musona: "Hein wil voortdurend de bal en pressing" (28-06-2018)
Knowledge Musona wilde andere horizonten verkennen na zijn avontuur bij Oostende waar de laatste zes maanden de stabiliteit uit de club verdwenen was na het vertrek van Yves Vanderhaege. Hij ziet veel gelijkenissen tussen de trainingen van Yves Vanderhaeghe en Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

Leya Iseka naar Toulouse (28-06-2018)
Aaron Leya Iseka heeft geen toekomst meer bij RSC Anderlecht en werd gelinkt aan KV Oostende. Maar de jonge aanvaller trekt nu de grens over richting Toulouse, althans toch volgens de Franse media.
>> Lees verder

Anderlecht in Koning Boudewijnstadion? (28-06-2018)
Er liggen plannen op tafel om het Koning Boudewijnstadion te vernieuwen. Minister Didier Reynders ziet daar mogelijk een rol in weggelegd voor Marc Coucke, die al vaker liet vallen dat hij een nieuw stadion wil voor RSC Anderlecht.
>> Lees verder

WK: Thelin met Zweden naar achtste finale (27-06-2018)
Zweden wist zich zonet te plaatsen voor de achtste finale van de Wereldbeker na een 3-0 overwinning tegen Mexico. Door deze overwinning werd het zelfs groepswinnaar. Thelin mocht in de 68e minuut de plaats innemen van Marcus Berg. 
>> Lees verder

Kleine kwaaltjes voor Cobbaut en Obradovic (27-06-2018)
Elias Cobbaut en Ivan Obradovic trainden gisteren niet mee in Mierlo. De eerste sukkelt met een open blaar op de hiel, de tweede heeft last van de lies. Ognjen Vranjes volgt een individueel programma omdat hij begin deze maand nog interlandvoetbal speelde.
>> Lees verder

Devroe: "We spraken ook met Schrijvers" (27-06-2018)
In zijn zoektocht naar Belgische versterkingen dacht Anderlecht ook aan Siebe Schrijvers van Racing Genk. "We hebben met hem gesproken, maar hij was te duur", erkent Luc Devroe in Het Laatste Nieuws. Schrijvers trok dan maar naar Club Brugge, dat drie miljoen euro voor hem betaalde.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck blij met ruimere kern (27-06-2018)
Anderlecht realiseerde deze zomer nog geen toptransfers, maar toch is Hein Vanhaezebrouck tevreden met de spelers die hij er al bij kreeg. "We hebben nu meer evenwicht in de kern dan vorig seizoen", aldus de coach. Hij verwacht dit seizoen ook een andere Sven Kums te zien.
>> Lees verder

Coucke belooft: "Er komt nieuw stadion" (27-06-2018)
Marc Coucke blijft dromen van een nieuw Anderlecht stadion. Sterker nog: "Ik zeg jullie nu al: er komt een nieuw stadion", maakt hij zich sterk. Volgens Coucke is dit nodig om de club financieel te laten groeien. Over een mogelijke locatie wil hij geen uitspraken doen.
>> Lees verder

Coucke wil minder Belgen op wedstrijdblad (27-06-2018)
Als het van Marc Coucke afhangt, moet het minimum aantal Belgen op het wedstrijdblad omlaag. Volgens de Anderlecht-voorzitter zijn er te weinig goede Belgische spelers om hieraan te voldoen.
>> Lees verder

“Nog zes à zeven uitgaande transfers” (27-06-2018)
RSC Anderlecht trok al heel wat spelers aan. Op uitgaand vlak bleef het relatief rustig. “Toch zullen er nog een zes à zeven uitgaande transfers komen”, zegt Coucke. Onder hen Leander Dendoncker en Lukasz Teodorczyk. 
>> Lees verder

"Club is nu al gezonder dan één jaar geleden" (27-06-2018)
Marc Coucke is als een wervelwind begonnen bij RSC Anderlecht. Dat hij zijn stempel drukt is nu al duidelijk. Op enkele maanden tijd heeft hij de club zelfs al financieel gezonder gemaakt dan één jaar geleden: "We zijn niet meer afhankelijk van uitgaande transfers", aldus de voorzitter. 
>> Lees verder

Verjaardag Alexis Saelemaekers (27-06-2018)
Vandaag verjaart Alexis Saelemaekers! Wij wensen hem van harte een gelukkige 19e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.