Jean Kindermans: "Wij vormen een spiegel van de maatschappij"

21-6-2018 10:12:21 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

RSC Anderlecht maakte de laatste jaren internationaal naam met haar sterke jeugdwerking. Cano Football wilde wel eens weten wat het geheim is van de Brusselaars en nodigde Jean Kindermans uit voor een ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Anderlecht wint met 0-1 bij RWDM (22-06-2018)
Anderlecht heeft zijn eerste oefenduel met 0-1 gewonnen bij RWDM. Landry Dimata scoorde tien minuten voor tijd het enige doelpunt. Niet veel later moest hij met een blessure naar de kant.
>> Lees verder

Officieel: De Jong verlengt contract (22-06-2018)
Boy de Jong heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract voor één jaar bij Anderlecht. Luc Devroe kondigde gisteren al aan dat de Nederlander zou blijven. nu is het ook officieel.
>> Lees verder

Nog tickets beschikbaar voor RWDM (22-06-2018)
Binnen een paar uur staat RSC Anderlecht voor zijn eerste aftrap van dit seizoen. Paars-wit speelt een vriendschappelijke wedstrijd tegen stadsgenoot RWDM, een echte Brusselse derby dus. Wil je er nog bij zijn, dat kan, tickets kunnen nog aangekocht worden aan het bezoekersloket van RWDM.
>> Lees verder

Damesploeg kent tegenstanders Champions League (22-06-2018)
Vandaag werd er geloot voor de eerste ronde van de UEFA Women's Champions League. Hierin kwam Anderlecht samen met Glasgow City (Schotland), GKS Górnik Leczna (Polen) en FC Martve (Georgië) terecht in groep 3. Deze wedstrijden worden afgewerkt op 7, 10 en 13 augustus. Glasgow is gastheer voor deze groepswedstrijden.
>> Lees verder

Vancamp: "Ik wil spelen en dat kon niet bij Anderlecht" (22-06-2018)
Beerschot Wilrijk heeft vanmorgen de komst van Jorn Vancamp officieel aangekondigd. De spits van Anderlecht tekent voor vier seizoenen bij de club uit eerste klasse B. "Ik ben al heel m’n leven supporter van Beerschot. Als jonge gast was het mijn droom om op het Kiel te spelen."
>> Lees verder

Dimata inzetbaar tegen RWDM en Heist (22-06-2018)
Wie vanavond of morgen naar de oefenwedstrijden tegen RWDM en Heist gaat kijken, kan er mogelijk Landry Dimata aan het werk zien. Zijn transfer is bijna rond, het is nog wachten op enkele handtekeningen. "Het gaat om een huur met aankoopoptie", bevestigt Luc Devroe.
>> Lees verder

Dan toch nieuw contract De Jong (22-06-2018)
Boy de Jong zal ook komend seizoen als derde doelman fungeren bij Anderlecht. Het Nieuwsblad schrijft dat de Nederlander dan toch een nieuw contract krijgt. Dit betekent dat een verlengd verblijf van Matz Sels nu definitief van de baan is.
>> Lees verder

D'Alberto tekent bij Union (22-06-2018)
Enzo D'Alberto heeft een contract voor één seizoen getekend bij Union. De 21-jarige doelman van de beloften speede sinds zijn 10 jaar voor Anderlecht en was vorig seizoen een tijdlang derde keeper door de blessure van Frank Boeckx. 
>> Lees verder

Klacht onontvankelijk verklaard (22-06-2018)
Begin juni verscheen het nieuws dat een Anderlecht-supporter uit Eupen klacht indiende tegen de Belgische voetbalbond en de Pro League omtrent de overname van Marc Coucke. Hij vreesde een oneerlijk verloop van de competitie. Een Brusselse rechter heeft de klacht nu onontvankelijk verklaard.
>> Lees verder

Oefenwedstrijd tegen Ajax ? (22-06-2018)
Volgens Het Nieuwsblad oefent RSC Anderlecht op 13 juli in Amsterdam tegen Ajax. Officiële bevestiging van beide clubs is er nog niet geweest. Ook op sociale media of website staat er nog niets vermeld over het eventuele oefenduel. 
>> Lees verder

"Geen interesse in Bakkali" (22-06-2018)
De voorbije naam viel de naam van Zakaria Bakkali als transferdoelwit van RSC Anderlecht. Luc Devroe was daar gisteren op Tubeke heel duidelijk over: "Er is geen enkel contact geweest met Zakaria Bakkali."
>> Lees verder

Nog tickets te koop (22-06-2018)
Vanavond is het zover, de Brusselse derby tegen RWD Molenbeek. Wie de wedstrijd nog wil bijwonen, er zijn nog tickets te koop aan de kassa van RWDM. Wie aanwezig is dient rekening te houden met enkele richtlijnen, zo zijn er ook hier geen handtassen -en rugzakken toegelaten.
>> Lees verder

"Ben optimitisch over deal Trebel" (22-06-2018)
Adrien Trebel was ook gisteren aanwezig op de eerste training van RSC Anderlecht. De kans is groot dat hij dan ook dit seizoen in het paars-wit shirt zal spelen. De deal is nog niet helemaal rond, maar Luc Devroe is optimistisch.
>> Lees verder

Dimata op training als gastspeler (22-06-2018)
Landry Dimata vervoegd zich vandaag al bij RSC Anderlecht en zal er deze morgen ook meetrainen. Nee, de handtekeningen zijn nog niet gezet, Dimata zal er meetrainen als gastspeler. 
>> Lees verder

Ook Kortrijk en Zulte-Waregem polsen Deschacht (22-06-2018)
Gisteren werd Olivier Deschacht al gespot aan de Bosuil samen met Herman Van Holsbeeck. Maar Antwerp is niet de enige club die Deschacht op de radar staan heeft. Ook Kortrijk en Zulte-Waregem tonen interesse om de verdediger nog een jaar aan zich te binden. 
>> Lees verder

Verjaardag Silvère Ganvoula (22-06-2018)
Vandaag verjaart Silvère Ganvoula ! Wij wensen hem van harte een gelukkige 22e verjaardag!
>> Lees verder

Belg van Manchester United nieuwe Anderlecht-doelman (21-06-2018)
Een opvallende aanwezige op de eerste training vandaag was Ilias Moutha-Sebtaoui. Deze 19-jarige Belg speelde de voorbije drie seizoenen voor de jeugd van Manchester United. Dit seizoen wordt hij de nummer 1 bij de U21 van Anderlecht en mogelijk de derde doelman in de A-kern.
>> Lees verder

Musona neemt rugnummer 11 over van Chipciu (21-06-2018)
Nu Anderlecht de trainingen hervat heeft, kennen we ook de rugnummers van de nieuwe spelers. Opvallend is dat Musona het nummer 11 krijgt. De voorbije twee seizoenen speelde Alexandru Chipciu hiermee.
>> Lees verder

Van Holsbeeck en Deschacht herenigd? (21-06-2018)
Herman Van Holsbeeck wordt al een tijdje gelinkt aan Antwerp. Maar misschien komt hij daar nog een bekende tegen van RSC Anderlecht: Olivier Deschacht. Beide heren werden gespot toen ze samen de Bosuil verlieten. 
>> Lees verder

Faes en co verlaten Anderlecht definitief (21-06-2018)
Geen uitleenbeurten meer voor Wout Faes, Jorn Vancamp en Idrissa Doumbia. Anderlecht laat het trio definitief vertrekken, zo laat de club weten op zijn officiële website. KV Oostende kondigde intussen zelf al aan dat Faes voor drie jaar tekent.
>> Lees verder

Devroe: "Reken op een fitte Boeckx" (21-06-2018)
Geen Matz Sels op training. Het zag er lang naar uit dat Sels definitief naar RSC Anderlecht zou komen, maar dat ging uiteindelijk niet door. Luc Devroe legt uit waarom. 
>> Lees verder

Devroe: "Wachten op Wolfsburg" (21-06-2018)
Landry Dimata wordt al enkele weken gelinkt aan RSC Anderlecht. Luc Devroe ontkent ook niet dat een transfer nakende is. Het is enkel wachten op de handtekeningen en Wolfsburg. Maar als het van paars-wit afhangt kan hij niet vlug genoeg aansluiten. 
>> Lees verder

Bedoeling is om één grote voetbalfamilie te worden (21-06-2018)
Naast zijn ploeg fysiek meer dan klaar te maken, heeft Hein Vanhaezebrouck nog een ander doel: zijn ploeg hechter maken. En dat wil hij niet enkel met zijn spelers doen, maar ook met hun gezin. 
>> Lees verder

"Had graag dubbele Brusselse derby gehad" (21-06-2018)
Het is duidelijk dat Hein Vanhaezebrouck zijn ploeg fysiek meer dan klaar wil voor het nieuwe seizoen. Hij verklaart ook de keuze voor de tegenstanders in de oefenwedstrijden. Zou had de coach graag nog gespeeld tegen Union Saint-Gillois, maar heeft daar uiteindelijk geen toestemming voor gekregen.
>> Lees verder

"Wachten tot midden augustus voor volledige kern" (21-06-2018)
Hein Vanhaezebrouck stond deze namiddag de pers te woord in het oefencentrum te Tubize. Hij is blij met wat hij nu al gezien heeft van zijn groep, maar er is nog werk aan. "Het is een jonge groep, maar sommige staan al heel ver. Het zal wachten zijn tot midden augustus om over een volwaardige kern te beschikken", aldus de coach.
>> Lees verder

Vancamp naar Beerschot-Wilrijk, Faes naar Oostende (21-06-2018)
Wat al een paar dagen in de lucht hing, is nu ook officieel bevestigd door Luc Devroe. Wout Faes trekt naar KV Oostende en Jorn Vancamp naar Beerschot Wilrijk. Over Aaron Leya Iseka wou Devroe niets kwijt, Iseka was ook niet aanwezig op de eerste training van RSC Anderlecht.
>> Lees verder

Geen nieuwe functie voor Deschacht (21-06-2018)
Onvermijdbaar waren de vragen rond de vertrek van Olivier Deschacht en of er nog een andere toekomst voor de verdediger weg lag bij de club. Luc Devroe was duidelijk: "Nee, respect voor alles wat Olivier gedaan heeft, maar op een dag houdt het op."
>> Lees verder

Doumbia naar Akhmat Grozny (21-06-2018)
Tijdens de eerste training van RSC Anderlecht te Tubize, bevestigde Luc Devroe het vertrek van Idrissa Doumbia, vorig seizoen nog uitgeleend aan Zulte-Waregem. Doumbia heeft een akkoord met Akhmat Grozny uit Rusland. Wellicht gaat het over een definitieve transfer. 
>> Lees verder

Eerste training voor spelers (21-06-2018)
De fysieke en medische testen zijn achter de rug. Vandaag staat de eerste training van RSC Anderlecht op het programma. De nieuwkomers zullen nagenoeg allemaal aanwezig zijn op de training, buiten Ognen Vranjes. Ook de internationals die nog actief zijn op het WK zijn er natuurlijk niet bij.
>> Lees verder

Faes bijna van KV Oostende (21-06-2018)
Wout Faes werd vorig seizoen uitgeleend en ook dit seizoen wacht de jonge speler een uitleenbeurt. KV Oostende is de grootste kanshebber en wellicht wordt de deal vandaag afgerond. Ook Aaron Leya Iseka ziet een avontuur aan de kust wel zitten, maar daar is nog geen beslissing over gevallen. 
>> Lees verder

Verjaardag Knowledge Musona (21-06-2018)
Vandaag verjaart Knowledge Musona! Wij wensen hem van harte een gelukkige 28e verjaardag!
>> Lees verder

Praat Anderlecht met Bakkali? (20-06-2018)
Volgens de Franse media praat RSC Anderlecht met Valencia over Zakaria Bakkali. Paars-wit biedt Bakkali dezelfde voorwaarden als Valencia en zou de aanvaller definitief willen aantrekken. Standard werd ook al gelinkt aan Bakkali, maar nu zou Anderlecht dus ook in de transferdans springen. 
>> Lees verder

Officieel: Vranjes tekent voor vier seizoenen (20-06-2018)
De kogel is eindelijk door de kerk, Ognjen Vranjes is officieel een speler van RSC Anderlecht en tekende een contract voor vier seizoenen. De Bosnische international komt over van AEK Athene. Vranjes sluit maandag aan op de zomerstage. 
>> Lees verder

Kouyaté en Kara dromen van België (20-06-2018)
Kara Mbodji is momenteel nog steeds speler van RSC Anderlecht, Cheikhou Kouyaté was dat enkele seizoenen geleden. Beide dromen om te blijven winnen op het WK en uiteindelijk te spelen tegen de Rode Duivels.
>> Lees verder

Dag 3 van medische en fysieke testen (20-06-2018)
Vandaag is de derde en laatste dag van de fysieke ne medische testen voor RSC Anderlecht. Morgen staat de eerste training op het programma en de voorstelling van de nieuwe spelers aan de pers. Vrijdag wacht RWDM voor de Brusselse derby en tevens de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen.
>> Lees verder

Huurdeal Dimata zo goed als rond (20-06-2018)
RSC Anderlecht kwam tot een akkoord met Wolfsburg om Landry Dimata voor 1 jaar te huren. Luc Devroe onderhandelde ook nog een aankoopoptie in de huurovereenkomst. 
>> Lees verder

Dames: Aline Zeler tekent bij PSV (19-06-2018)
De dames van RSC Anderlecht werden afgelopen seizoen kampioen wat hun Champions League voetbal oplevert. Alleen zal Marc Coucke zijn werk hebben om een competitieve damesploeg samen te stellen, want nu verlaat ook Aline Zeler RSC Anderlecht voor PSV.
>> Lees verder

WK: Kara wint van Teodorczyk (19-06-2018)
Vandaag kwamen Lukasz Teodorczyk en Kara Mbodji in actie op het WK te Rusland. Al is actie veel gezegd, beide spelers kwamen niet van de bank bij hun nationale ploeg. Senegal haalde het wel van Polen en won de wedstrijd met 1-2. 
>> Lees verder

Vancamp dicht bij Beerschot-Wilrijk (19-06-2018)
Jorn Vancamp speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij het Nederlandse Roda JC. Ook komend seizoen zal Vancamp uitgeleend worden, wellicht aan Beerschot-Wilrijk. Hij zou er zelfs al zijn medische testen hebben afgelegd.
>> Lees verder

Beloften oefenen tegen Oudenaarde (19-06-2018)
Het was sommige onder ons al opgevallen dat Oudenaarde ontbrak tussen de oefenwedstrijden van het nieuwe seizoen. Er wordt wel degelijk geoefend tegen Oudenaarde maar niet met de A-kern, het zijn de U21 dat deze keer de verplaatsing voor hun rekening nemen.
>> Lees verder

Soors fluit RWDM - RSC Anderlecht (19-06-2018)
Komende vrijdag staat de Brusselse Derby op het programma. RWDM ontvangt RSC Anderlecht in het Edmond Machtens Stadion. Arnaud Soors is aangeduid om de derby in goede banen te leiden, hij wordt bijgestaan door Mohamed Tesouki en Dimitri Darc. Een dag later volgt de wedstrijd tegen KSK Heist, daar zorgt Wesley Alen voor de arbitrage.
>> Lees verder

Transfer Vranjes rond ? (19-06-2018)
Verschillende Griekse media melden dat de transfer van Ognjen Vranjes naar RSC Anderlecht rond is. Paars-wit zou 3,5 miljoen neertellen voor de Bosnische verdediger. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
>> Lees verder

Opnieuw klacht tegen overname Coucke (19-06-2018)
Na de klacht van Mike Kurth heeft RSC Anderlecht opnieuw een klacht aan zijn been. Of meer bepaald de Pro League en de voetbalbond. Vier supporters eisen dat de licenties van RSC Anderlecht en KV Oostende nietig verklaard worden. Omdat volgens hen Marc Coucke nog steeds zou invloed hebben in beide clubs.
>> Lees verder

'Anderlecht' op het WK vandaag (19-06-2018)
Vandaag komen er nog vier teams een eerste keer in actie op dit WK, waaronder twee spelers en één ex-speler van Anderlecht. Om 20 werken Egypte en Rusland hun tweede groepsduel af.
>> Lees verder

"Brussels Dynamite", a true story (19-06-2018)
RSC Anderlecht is volop bezig met de medische en fysieke testen. Op transfervlak is het windstil en verder is het uitkijken naar de eerste training van de A-kern komende donderdag. Gelukkig is er dan nog de Wereldbeker én Romelu Lukaku, die gisteren twee keer scoorde voor de Rode Duivels. Maar er ging heel wat vooraf aan dat succes. Romelu doet zijn verhaal tegenover een Engelse nieuwssite.
>> Lees verder

Abazaj: "Hoop dat ik Hasi evenaar" (19-06-2018)
Vandaag dag twee van fysieke en medische testen voor de spelers van RSC Anderlecht. Wie daar nu ook bij hoort is Kristal Abazaj. De 21-jarige Albanees is ambitieus en neemt een voorbeeld aan zijn landgenoot Besnik Hasi: "Ik hoop dat ik zijn prestaties ooit evenaar".
>> Lees verder

"Kaart van de jeugd trekken" (19-06-2018)
RSC Anderlecht maakte gisteren officieel bekend dat het het contract van Olivier Deschacht niet verlengd. "We willen nu volop de kaart van de jeugd trekken", was de verklaring van paars-wit.
>> Lees verder

Kindermans: "Kompany keert ooit terug naar Anderlecht" (19-06-2018)
Hoofd jeugdopleidingen, Jean Kindermans, is ervan overtuigd dat Vincent Kompany na zijn carrière terugkeert naar RSC Anderlecht. Misschien niet meer als speler, maar dan wel om de jeugd te begeleiden.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.