RSCA-fans maken zich zorgen

13-6-2018 11:26:13 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

RSC Anderlecht verklaarde enkele maanden geleden dat het half juni 80% van zijn huiswerk af wilde hebben, maar dat lijkt ondertussen een zeer ambitieus plan te gaan zijn. De fans maken zich zorgen.Facundo ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Bastien tekent bij Standard Luik (14-06-2018)
Vorige zondag werd Samuel Bastien nog gelinkt aan een overgang naar RSC Anderlecht, vandaag tekende hij officieel een contract bij Standard Luik. Bastien ruilde drie jaar geleden Anderlecht voor Italië. Na een seizoen bij Avelino in de Serie B trok hij naar Chievo in de Serie A. Nu keert hij terug naar België.
>> Lees verder

Zomerstage in Nederland (14-06-2018)
De voorbereiding voor het nieuwe seizoen nadert met rasse schreden. Volgende week maandag beginnen de aanwezige spelers eraan met hun medische testen af te leggen. Eind volgende week staat het eerste oefenduel al op de agenda tegen RWDM. Van maandag 25 juni tot zaterdag 30 juni vertoeft paars-wit in het Nederlandse Mierlo voor de zomerstage.
>> Lees verder

Amrani naar RWDM (14-06-2018)
Volgende week vrijdag speelt RSC Anderlecht zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen RWDM. Het zal daar wellicht Tony Amrani tegen het lijf lopen die paars-wit inruilde voor Molenbeek. Veel succes met je verdere carrière Tony !!
>> Lees verder

De Belgische link op het WK vandaag en morgen (14-06-2018)
Om 17u trappen gastland Rusland en Saoedi-Arabië het WK op gang. Morgen staan er met Egypte – Uruguay, Marokko – Iran en Portugal – Spanje drie wedstrijden op het programma. Er komen meteen drie spelers in actie met een verleden bij Anderlecht. Verder hebben er ook een aantal spelers een link met Anderlecht of België.
>> Lees verder

Hip hip hoera Purpleketje !! (14-06-2018)
Vandaag is het de verjaardag van Purpleketje. Al jaren zet hij zich in voor de Franstalige sectie en volgt hij ook de jeugdploegen van nabij. We wensen hem alvast een verdiende vakantie toe en een héél gelukkige verjaardag !!! Bedankt voor je niet-aflatende inzet Pat !!
>> Lees verder

Officieel: Fandag op zondag 29 juli (14-06-2018)
RSC Anderlecht maakte zonet de datum bekend van de Fandag 2018, deze gaat daar op zondag 29 juli. Het laatste weekend van juli zoals dat ook de laatste twee jaar het geval was. Het precieze programma wordt later meegedeeld.
>> Lees verder

Sels teleurgesteld in Anderlecht (14-06-2018)
De kans dat Matz Sels volgend seizoen ook onder de lat staat bij RSC Anderlecht, slinkt met de minuut. Vooral Newcastle is het beu dat paars-wit blijft dralen. Sels zelf had zich al volledig verzoend met een langer verblijf in het Astridpark en is dan ook teleurgesteld dat paars-wit niet meer moeite wil doen om hem binnen te halen.
>> Lees verder

Officieel: Kawaya tekent bij Avellino (14-06-2018)
Andy Kawaya ruilde vorig seizoen RSC Anderlecht in voor KV Mechelen. Ondanks hoge ambities bleef succes uit voor de vleugelaanvaller. Dit seizoen mocht hij zelfs transfervrij vertrekken. En dat doet hij ook, hij tekende een contract van drie jaar bij Avellino uit Serie B.
>> Lees verder

West Ham nog steeds geinteresseerd in Dendoncker (14-06-2018)
The Hammers willen Dendoncker nog steeds graag naar Engeland halen. Leander Dendoncker is momenteel in Rusland voor het WK. Vorige winter hield Paars-Wit hem uit de Premier League maar dat zou nu kunnen veranderen.
>> Lees verder

Vervoort: "Neerpede geen optie voor stadion" (14-06-2018)
Marc Coucke wil in de toekomst een nieuw stadion voor RSC Anderlecht bouwen. Alleen blijft de vraag waar. De terreinen in Neerpede waarvan paars-wit eigenaar is, zijn geen optie volgens Brussels minister-president Rudi Vervoort.
>> Lees verder

Didillon: "Blij dat ik nog kan voetballen" (14-06-2018)
Nieuwe Anderlecht-aanwinst Thomas Didillon heeft enkele zware maanden achter de rug. Nadat er een hernia werd vastgesteld aan de rug, moest de jonge doelman onder het mes, met een revalidatie van vier maand tot gevolg. Alleen stelde hij die operatie te lang uit en pushte hij zijn lichaam te hard.
>> Lees verder

Faes en Vancamp naar KVO ? (14-06-2018)
Wout Faes en Jorn Vancamp werden het voorbije seizoen uitgeleend aan Excelsior Rotterdam en Roda JC. Voor hen staat er ook komend seizoen opnieuw een uitleenbeurt op het programma. Wellicht wordt dat aan KV Oostende.
>> Lees verder

Anderlecht reist af naar Athene voor Vranjes (14-06-2018)
Griekse bronnen melden dat een delegatie van RSC Anderlecht is aftgereisd naar Athene om er met AEK Athene te onderhandelen over Ognjen Vranjes. Paars-wt verhoogde zijn bod op de verdediger tot 2,8 miljoen euro.
>> Lees verder

Anderlecht toont interesse in speler Manchester City (13-06-2018)
Paars-Wit zou naast Dimata ook belangstelling tonen in Thierry Ambrose die eigendom is van Manchester City.
>> Lees verder

'Anderlecht biedt habbekrats voor Sels' (13-06-2018)
Anderlecht slaagt er voorlopig niet in om met Newcastle een akkoord te vinden over een definitieve transfer van Matz Sels. Het Nieuwsblad vernam van Engelse bronnen dat het probleem ligt in het erg lage bod van Anderlecht. Paars-wit zou maar twee miljoen euro willen neertellen voor Sels.
>> Lees verder

"Didillon heeft veel potentieel, maar ook nog werkpunten" (13-06-2018)
Met Thomas Didillon heeft Anderlecht een nieuwe doelman aangetrokken. Het Nieuwsblad sprak met zijn toenmalige coach bij Seraing en ex-ploegmaat Gregory Dufer. Beiden zijn overtuigd dat Anderlecht een goede doelman gehaald heeft, maar stippen aan dat hij ong moet groeien.
>> Lees verder

Nieuwe onderhandelingen met Wolfsburg (13-06-2018)
Landry Dimata blijft de eerste keuze van Anderlecht als nieuwe spits. Deze week zit Luc Devroe opnieuw rond de tafel met zijn club Wolfsburg om te praten over een transfer. 
>> Lees verder

AEK Athene wil hoge transfersom voor Vranjes (13-06-2018)
Ook de transfer van Ognjen Vranjes naar Anderlecht blijft aanslepen. Volgens Het Nieuwsblad doet AEK Athene moeilijk door vier miljoen euro te vragen voor de Bosniër. Ook al heeft hij nog maar een contract voor één seizoen.
>> Lees verder

D'Onofrio leidt Mbemba naar Porto (13-06-2018)
Volgens Het Nieuwsblad wil Anderlecht niet meer dan vier miljoen euro betalen voor Chancel Mbemba en komt de Congolees daarom niet naar het Astridpark. Luciano D'Onofrio, de sportief sterke man van Antwerp, leidde Mbemba dan maar richting Porto.
>> Lees verder

Teodorczyk valt in bij Polen (12-06-2018)
Polen heeft zonet in een vriendschappelijke wedstrijd 4-0 gewonnen van Litouwen. Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk kwam in de 48e minuut Robert Lewandowski vervangen. Teodorczyk kwam niet tot scoren. De Poolse doelpunten werden gescoord door Lewandowski (2x), Kownacki en Blaszczykowski.
>> Lees verder

Dendoncker wekt interesse van Lyon (12-06-2018)
Het Franse Olympique Lyon richt zijn pijlen op Leander Dendoncker. Dat schrijft RMC Sport vanmiddag. Vooral zijn polyvalentie maakt van Dendoncker een gedroomde aanwinst voor de Franse nummer drie
>> Lees verder

Officieel: Didillon nieuwe doelman van Anderlecht (12-06-2018)
Anderlecht heeft zopas zijn nieuwste aanwinst voor volgend seizoen bekend gemaakt. Het gaat om de 22-jarige Franse doelman Thomas Didillon. Hij komt over van FC Metz, waar hij nog een contract had tot 2020.
>> Lees verder

Volledige kalender nieuw voetbalseizoen bekend (12-06-2018)
Vanmiddag werd de kalender voor de nieuwe voetbaljaargang 2018-2019 gekend gemaakt. Anderlecht begint eraan op zaterdag 28 juli met een uitwedstrijd bij KV Kortrijk. De eerste thuismatch is een week later, op zondag 5 augustus om 14.30 uur tegen KV Oostende.
>> Lees verder

Kawaya op weg naar Serie B (12-06-2018)
Andy Kawaya staat op het punt om KV Mechelen te ruilen voor Avellino in de Italiaanse Serie B. Het jeugdproduct van Anderlecht vertoeft momenteel in Italië om er medische testen af te leggen. Bij KV Mechelen mag Kawaya vertrekken.
>> Lees verder

Classico in het weekend van 21 september (12-06-2018)
De eigenlijke bekendmaking van de nieuwe kalender van de Jupiler Pro League, gaat pas binnen een tiental minuten van start. RSC Anderlecht lichtte al een tipje van de sluier op via twitter en maakte de datum van de Classico bekend. In het weekend van 21 september 2018, ontvangt paars-wit, Standard in het Constant Vanden Stock Stadion.
>> Lees verder

Matazo uitgeleend aan Cercle Brugge? (12-06-2018)
Het Nieuwsblad schrijft dat Eliot Matazo, de 16-jarige middenvelder die Anderlecht ruilde voor Monaco, samen met zijn vader en makelaar een bezoekje heeft gebracht aan Cercle Brugge. Dit voedt de speculatie dat Matazo aan de Vereniging wordt uitgeleend.
>> Lees verder

Fransman Hérelle gelinkt aan Anderlecht (12-06-2018)
Volgens de Franse sportkrant L'Equipe is Anderlecht één van de clubs die belangstelling heeft voor Christophe Hérelle. Het meest concreet is echter OGC Nice. Deze club zou al een bod van vier miljoen euro hebben uitgebracht op de verdediger.
>> Lees verder

Gisteren nieuwe gesprekken over Sels (12-06-2018)
Anderlecht en Newcastle zaten gisteren opnieuw samen om te praten over een definitieve transfer van Matz Sels. Paars-wit hoopt deze week tot een akkoord te komen met de Engelsen, want Sels wil de voorbereiding op het nieuwe seizoen maandag graag starten bij Anderlecht.
>> Lees verder

Duitse concurrentie voor Carlos Eduardo (12-06-2018)
Ook vanuit Duitsland is er nu interesse voor Carlos Eduardo, de Braziliaanse flankaanvaller die Anderlecht al een tijdje probeert aan te trekken. Met name Borussia Dortmund en Eintracht Frankfurt tonen belangstelling.
>> Lees verder

De Jong heeft Nederlands aanbod op zak (12-06-2018)
Een niet nader genoemde club uit de Nederlandse tweede afdeling heeft Boy de Jong een contract aangeboden. De doelman houdt zijn antwoord nog in beraad. De Jong is na één jaar einde contract bij Anderlecht en wellicht krijgt hij geen nieuwe overeenkomst.
>> Lees verder

Turkse interesse voor Najar ? (12-06-2018)
Andy Najar kwam het voorbije seizoen amper aan spelen toe door blessures. Maar dat belet, volgens Turkse media, Besiktas niet om interesse tonen. Hoe concreet de interesse is en of de Hondurees zelf een overstap ziet zitten is niet duidelijk.
>> Lees verder

Mbemba dicht bij Porto (12-06-2018)
RSC Anderlecht had graag Chancel Mbemba terug naar het Astridpark. Maar die kans lijkt alsmaar kleiner. De Congolees staat dicht bij een overgang naar FC Porto dat al in vergevorderde onderhandelingen zit met Newcastle. Er was ook Italiaanse interesse voor Mbemba, maar Porto lijkt het dus te gaan halen.
>> Lees verder

Rode Duivels razen voorbij Costa Rica (12-06-2018)
De Rode Duivels hebben hun laatste wedstrijd voor het WK in Rusland overtuigend gewonnen met 4-1. De Belgen hoefden daarvoor maar 45 minuten goed te spelen.
>> Lees verder

Boeckx gastpresentator bij Rode Duivels (11-06-2018)
Op dit moment spelen de Rode Duivels hun laatste oefenwedstrijd tegen Costa Rica. Frank Boeckx heeft zijn laatste week vakantie even onderbroken om bij Karl Vannieuwkerke, Imke Courtois en Geert De Vlieger aan tafel te zitten als gastcommentator in het Koning Boudewijn Stadion.
>> Lees verder

Dames: 9 verlengingen en 1 nieuwe transfer (11-06-2018)
Luc Devroe en Marc Coucke zijn ook druk aan het bouwen aan de damesploeg van RSC Anderlecht, die volgend seizoen ook uitkomt in de Champions League. Negen speelsters tekenden bij en er is één nieuwe aanwinst, een oude bekende die overkomt van Oud-Heverlee Leuven: Britt Vanhamel.
>> Lees verder

Monaco stelt Matazo voor (11-06-2018)
AS Monaco heeft vanmiddag de komst van Eliot Matazo officieel aangekondigd. "Dit is een onvergetelijke dag voor mij", vertelt de 16-jarige middenvelder. "Monaco is een goede opleidingsclub. Ik volg hen al lang."
>> Lees verder

Kara basisspeler in laatste oefenduel (11-06-2018)
Senegal won vanmiddag zijn laatste oefenduel voor het WK met 0-2 van Zuid-Korea. Kara Mbodj begon aan de wedstrijd in de basiself. De wedstrijd vond plaats in Oostenrijk zonder publiek. 
>> Lees verder

Onyekuru: "Met zekerheid niet meer voor Anderlecht" (11-06-2018)
Voor wie er nog aan moest twijfelen: Henry Onyekuru zal volgend seizoen niet meer voor Anderlecht spelen. Dat vertelde de Nigeriaan tegenover Complete Sports Nigeria. Waar hij wel aan de slag gaat, weet hij nog niet. "Er zijn aanbiedingen uit Spanje, Duitsland en Engeland."
>> Lees verder

Morgen voorstelling nieuwe kalender 2018/19 (11-06-2018)
Morgen om 12 uur 's middags maakt de Jupiler Pro League de kalender bekend voor het nieuwe seizoen, dat dit jaar van start gaat in het weekend van 27 juli, play off 1 gaat wellicht van start eind maart 2019. 
>> Lees verder

Deschacht zegt ook voor de kerk 'ja' (11-06-2018)
Olivier Deschacht trouwde afgelopen zaterdag voor de kerk met zijn Annelien Coorevits. Het koppel huwde vorig jaar in november al voor de wet. Eind mei trok Deschacht, samen met 22 vrienden, naar een onbewoond Grieks eiland om er zijn vrijgezellenfeest te vieren.
>> Lees verder

Franse doelman op weg naar Anderlecht (11-06-2018)
Luc Devroe staat op het punt om de Franse doelman Thomas Didillon aan te trekken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De Anderlecht-manager is zo goed als rond met de speler zelf en met zijn club FC Metz. De 22-jarige doelman moet samen met Frank Boeckx eerste doelman Matz Sels scherp houden.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.