Marc Coucke: "Anderlecht wordt mijn professionele orgelpunt"

26-5-2018 9:48:26 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Marc Coucke kondigde in december 2017 aan dat hij RSC Anderlecht overnamen en dat kwam toen als een grote schok aan. Paars-Wit had nood aan vernieuwing en dat werd de afgelopen maanden pijnlijk duidelijk."Anderlecht ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Ja-Nee: Moet Anderlecht Mbokani aantrekken? (27-05-2018)
Anderlecht hoopt met Facundo Ferreyra de transfervrije topschutter uit de Oekraïense eerste klasse aan te trekken. Heel wat andere topclubs liggen echter op de loer voor Ferreyra. Als hij onhaalbaar blijkt, kan paars-wit zich misschien richten op de eveneens transfervrije nummer vier uit de topschutterstand in Oekraïne: Dieumerci Mbokani.
>> Lees verder

U14: Anderlecht verliest finale van Barcelona (27-05-2018)
De U14 van Anderlecht zijn zopas tweede geworden op de Lennart Johansson Academy Trophy. In de finale verloor paars-wit met 0-1 van Barcelona. Eerder op de dag werd in de halve finale met 4-1 gewonnen van Stabaek uit Noorwegen.
>> Lees verder

Anderlecht denkt aan Braziliaan Rossi (27-05-2018)
Volgens het Portugese A Bola toont Anderlecht belangstelling voor Raphael Rossi Branco. Deze 27-jarige verdediger heeft net een sterk eerste seizoen bij Boavista achter de rug. Volgens A Bola kan de interesse van Anderlecht eerstdaags leiden tot een concreet bod.
>> Lees verder

Verjaardag oprichting RSCA (27-05-2018)
Het is vandaag exact 110 jaar geleden dat de club werd opgericht. Gelukkige verjaardag Anderlecht en op nog vele mooie jaren!
>> Lees verder

U14 verslaan Barcelona op Zweeds toernooi (26-05-2018)
De U14 nemen dit weekend deel aan een toernooi in het Zweeds Stockholm. Vandaag speelden ze vier wedstrijden en die werden allemaal gewonnen. Vooral de laatste overwinning is een prachtprestatie: de tegenstander was FC Barcelona.
>> Lees verder

Jeugddoelman ruilt Anderlecht voor Gent (26-05-2018)
Na amper één seizoen bij Anderlecht trekt Jinse Van Keirsbulck de poort van Neerpede al achter zich toe. De jonge doelman kon afgelopen seizoen niet overtuigen bij de U17 en gaat zijn geluk nu beproeven bij AA Gent.
>> Lees verder

Club Brugge mengt zich in strijd om Mbemba (26-05-2018)
Na Anderlecht en Standard wil nu ook Club Brugge zich versterken met Chancel Mbemba. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Anderlecht en Standard hebben intussen allebei een contract voor vier of vijf jaar klaarliggen.
>> Lees verder

Geen nieuw contract voor Obradovic (26-05-2018)
Ivan Obradovic is de zoektocht gestart naar een nieuwe club. De Serviër heeft nog een contract voor één seizoen en Anderlecht gaf nog niet te kennen dit te willen verlengen. Wat betekent dat paars-wit de linksachter deze zomer ten gelde wil maken en dat begrijpt hij zelf ook.
>> Lees verder

Hoe gaat het met… Aaron Leya Iseka? (26-05-2018)
Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er –bijna- opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Aaron Leya Iseka.
>> Lees verder

"Plezant werken met Luc en de voorzitter" (26-05-2018)
RSC Anderlecht trok ondertussen al verschillende spelers aan en één voor één dragen ze de goedkeuring van Hein Vanhaezebrouck. Zoals Kenny Saief waarvan de huuroverkeenkomst omgezet is in een definitieve aankoop. Luc Devroe en Marc Coucke zullen ook geen speler halen waar de coach niet achter staat.
>> Lees verder

"Geen kritiek op het vorige bestuur, maar..." (26-05-2018)
Hein Vanhaezebrouck spreekt in Het Laatste Nieuws openhartig over het voorbije seizoen bij RSC Anderlecht. Daarbij ook over de bestuurswissel en dynamiek die die met zich meebrengt.
>> Lees verder

Anderlecht zet alle middelen in om spits van Shakhtar Donetsk (26-05-2018)
Luc Devroe gaf al toe dat Facundo Ferreyra één van de prioriteiten van Anderlecht is om de voorlinie komend seizoen te versterken.
>> Lees verder

Landstitel en Youth League voor U17 (video) (25-05-2018)
De U17 van Anderlecht hebben zich met een 0-3-overwinning bij Charleroi gekroond tot kampioen van België. Jeugdinternationals Mathis Suray en Anouar Ait El Hadj zorgden voor de rust voor een veilige 0-2-bonus. Invaller Niklo Dailly legde de eindstand vast.
>> Lees verder

Weiler vindt nieuwe club in Saudi-Arabië (25-05-2018)
René Weiler heeft een nieuwe club gevonden. De Zwitserse coach, die in september werd ontslagen bij Anderlecht, gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij Al Shabab uit Saudi-Arabië. De drievoudige landskampioen werd afgelopen seizoen tiende.
>> Lees verder

Anderlecht wil dit weekend komst Sels afronden (25-05-2018)
Uiterlijk maandag hoopt Anderlecht met Newcastle een akkoord te bereiken over een definitieve overgang van Matz Sels. Als de deal er komt, tekent de doelman voor vijf seizoenen. Luc Devroe was vorige week in Engeland om over de transfer van Sels te praten.
>> Lees verder

Anderlecht gaat voor Zweedse middenvelder (25-05-2018)
Een vertegenwoordiger van Anderlecht was gisteravond in Zweden om Kerim Mrabti (24) te bekijken. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt uit voor Djurgården. Tegen IFK Göteborg opende hij na drie minuten de score en gaf hij de assist voor de 1-3. Hij ontgoochelde dus niet.
>> Lees verder

Geen WK voor Obradovic (24-05-2018)
Ivan Obradovic moet het WK deze zomer vanuit zijn luie zetel volgen. De Servische bondscoach maakte vandaag een preselectie van 27 spelers bekend en de Anderlecht-verdediger is daar niet bij. Uros Spajic, die Anderlecht gisteren ruilde voor Krasnodar, maakt wel kans op het WK.
>> Lees verder

Geen plaats voor Sowah en Doumbia, wel voor Kayembe (24-05-2018)
Luc Devroe heeft zijn huiswerk al grotendeels gemaakt. Gisteren overliep hij de spelerskern voor komend seizoen en deze ligt al grotendeels vast. De sportief manager gaf wel aan nog minstens vijf spelers te willen halen en noemde ook posities.
>> Lees verder

Devroe over blijvers, vertrekkers en nieuwkomers (24-05-2018)
Blijven Onyekuru en/of Markovic? Waarvan is de toekomst van Deschacht afhankelijk? Heeft Anderlecht effectief interesse in Carlos Eduardo en Ferreyra? Luc Devroe geeft tekst en uitleg.
>> Lees verder

U17 spelen morgen kampioenenmatch (24-05-2018)
De U17 spelen morgen om 18 uur in Charleroi hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst wippen ze over Racing Genk en zijn ze kampioen. Een belangrijke titel, want de kampioen bij de U17 mag deelnemen aan de UEFA Youth League.
>> Lees verder

Speelsters opgetogen met sponsoring (24-05-2018)
Marc Coucke maakte gisteren ook bekend dat de damesploeg een budget krijgt van 450.000 euro en daar zijn de dames meer dan opgetogen mee. Vooral goed nieuws na de heisa die er enkele weken geleden geweest is. "Bedankt aan sponsors voor engagement en vertrouwen", liet Ella Van Kerkhoven weten via twitter.
>> Lees verder

Hoeveel kosten Musona, Milic en Adzic? (24-05-2018)
Volgens Het Nieuwsblad betaalde Anderlecht aan Oostende vijf miljoen euro om het duo Antonio Milic en Knowledge Musona over te nemen. Zeker geen vriendenprijsje dus, zoals door sommigen werd gesuggereerd.
>> Lees verder

Manager Trebel: "Grote klasse van directie" (24-05-2018)
Anderlecht heeft Adrien Trebel een verlengd en verbeterd contract aangeboden, maar de belofte dat hij bij een mooi bod mag vertrekken, geldt nog steeds. In tegenstelling tot Leander Dendoncker wil Trebel niet sowieso hogerop. "Enkel als het juiste project komt, waagt hij de stap."
>> Lees verder

Leya Iseka wellicht naar Oostende (24-05-2018)
Anderlecht blijft zaakjes doen met KV Oostende, maar ook in de omgekeerde richting. Het Nieuwsblad schrijft dat de kustploeg Aaron Leya Iseka komend seizoen zal huren van Anderlecht. Mogelijk volgen nog twee spelers, Aristote Nkaka buiten beschouwing gelaten.
>> Lees verder

Newcastle wil Mbemba in deal Sels betrekken (24-05-2018)
RSC Anderlecht is bijna rond met Newcastle om Matz Sels definitief binnen te halen. De Engelse club wil in die deal Chancel Mbemba betrekken, maar het hoopt minstens acht miljoen euro te vangen voor beide spelers. Paars-wit hoopt dat die prijs nog zal zakken en wacht af.
>> Lees verder

De Roeck nieuwe beloftecoach ? (24-05-2018)
Anderlecht denkt aan Jonas De Roeck als opvolger voor Emilio Ferrera als coach van de U21. Deze laatste wordt wellicht T2 bij Standard. De Roeck kreeg zijn ontslag bij STVV, maar is ook in gesprek met Waasland-Beveren om er Sven Vermant op te volgen.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.