Dit zijn plannen van Marc Coucke met Anderlecht

Marc Coucke stelde zijn nieuwe plannen met Anderlecht voor, en die zijn ambitieus: van een nieuw systeem om online tickets te kopen tot extra sfeervakken in het stadion en een fanzone. We overlopen alle nieuwigheden hier.

Sportieve ambities: “We willen de Europese subtop in. Volgend seizoen willen we al Europees overwinteren, en ik hoop dat er heel veel Belgische clubs meedoen. Ook in de beker willen we ver geraken en we willen meedoen voor de titel. Er zullen daarvoor veel nieuwe spelers zijn. Het wordt geen overgangsjaar. De scouting zal er wel aan moeten geloven: “De helft van de scouts leverde goed werk en kwam met goede namen, de andere helft niet en teerde op een goede transfer van jaren geleden. Dat gaan we herbekijken.”

Financiën: Anderlecht moet ook kunnen overleven zonder uitgaande transfers. Tot nu toe werd het geld dat spelers opleverden vooral gebruikt om putten te dempen. Coucke wil dat veranderen: de club mag geen verlies meer maken, zodat het geld van uitgaande transfers naar infrastructuur en nieuwe spelers kan gaan.

Sfeervakken: goed nieuws voor de sfeergroep van Anderlecht, die extra plaats krijgt in het stadion. Er worden 1.000 extra plekken voorzien in nieuwe vakken. Dat moet meer sfeer in het stadion brengen.

Fanzone: het was de laatste thuismatchen al een beetje duidelijk, maar volgend seizoen moet naar Anderlecht gaan een echte belevenis worden. Er komt een fanzone met ruime mogelijkheden om te eten én WiFi. Voor de match passeert de spelersbus langs de zone, zodat fans en spelers mekaar kunnen begroeten. Ook aan mensen met kinderen is gedacht, want er wordt ook een familiezone ingericht. Tijdens de match wordt er overal extra catering voorzien.

Elektronisch betalen: wie van al dat moois wil genieten, moet daarvoor overstappen op een cashless systeem. Het nieuwe e-ticketingsysteem ging dinsdag al online. Abonnees die een match missen, kunnen hun ticket automatisch via de club doorverkopen en krijgen een deel van hun geld terug.

KMO-zone en eretribune: er komt een nieuwe KMO-zone met daarachter een zaal om te netwerken. Ook de eretribune wordt uitgebreid. Ook daarachter komt een VIP-zaal. Er wordt ruimte gemaakt door het systeem van gratis tickets te herbekijken -”want 80% van die tickets werd niet gebruikt”, aldus Coucke. Er wordt bekeken waar de fans die daar momenteel een abonnement hebben terecht kunnen.

Samenwerking met topchefs: het Saint-Guidon-restaurant in het stadion krijgt een echte topchef voor de catering: Christophe Hardiquest van toprestaurant Bonbon in Brussel -goed voor een rating van 19,5 op 20 op Gault&Millau. Er komen in totaal vier cateraars, die elk een eigen zaal krijgen die ze zelf mogen inrichten. Er komt ook elke wedstrijd een andere ‘chef du match’, bij voorkeur uit het Brusselse. Tijdens Europese matchen wordt dat Wout Bru.

Focus op Brussel: Marc Coucke wil zich niet alleen focussen op samenwerking met Brusselse cateraars, hij wil ook de lokale verankering versterken. De eerste oefenmatch is op 22 juni tegen stadsgenoot RWDM. De Constant Vanden Stock-foundation blijft steun krijgen, maar zal niet de enige plaats zijn waar de club aan communitybuilding wil doen.

Damesploeg: Coucke legde nogmaals de nadruk op de damesploeg van Anderlecht. “Het feit dat iedereen geschokt was door het ‘nieuws’ dat we zouden stoppen met de damesploeg was een goed teken. Ik wil bedanken voor de aandacht voor het damesvoetbal. We hebben echter beslist om verder te gaan met de damesploeg – die ook gesponsord zal worden door Hello Bank - op een gestructureerde en professionele manier. We verhogen hun budget naar 500.000 euro voor volgend seizoen. Ze spelen de Champions League en mogen ambitie hebben.” Proximus en Hello Bank! worden de nieuwe partners damesploeg.

Akkoord met Gault Millau: De inspecteurs GM zullen de restaurants en catering op Anderlecht beoordelen.

Nieuwe partners: Coucke is volop bezig met het aantrekken van nieuwe partners. "We hadden er 12, nu zitten we aan 18 en tegen begin volgend seizoen willen we er 25 hebben."

Oefenmatch tegen RWDM:Anderlecht wil een statement maken dat het de andere Brusselse clubs als bondgenoten ziet, niet als concurrenten. "Ik mag nu ook aankondigen dat de eerste oefenmatch van het seizoen op RWDM zal zijn op 22 juni."

Voorstellen voor Trebel en Saelemaekers: Beide spelers hebben een voorstel voor een contractverlenging gekregen. "Tot onze positieve verrassing is ook Adrien geneigd daar op in te gaan."


Morren Motor

Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard
Peter Vandenbempt: "De jongste was de beste op het veld"
Zakaria Bentato verlengt zijn contract bij Anderlecht
RSCA-Beloften maken gehakt van Standard
Zetterberg: "Er is geen 'tien' bij Anderlecht"
Michael Verschueren: "Overtuigd dat we op zeker moment heel Anderlecht zien"
Geen extra rust of operatie voor Trebel
Europese tegenstander Anderlecht ook niet in goede doen!
Michael Verschueren: "Looneisen Markovic hadden helemaal niets mee te maken"
HLN: " 't Is al voor minder crisis geweest op Anderlecht''
Wellicht geen Lawrence en of Bornauw tegen Trnava
Uitgeleende Anderlecht-spelers zitten allen op de bank
Bakkali: "Langzaam aan gaat het beter en beter, daar ben ik zeker van"

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem