Anderlecht sluit seizoen af met valse noot

Anderlecht heeft de 2e plaats niet meer kunnen inpikken van Standard. Voor eigen volk ging paars-wit met 1-2 onderuit tegen Racing Genk.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten of Pozuelo liet al een eerste kans voor Genk optekenen, maar zijn schot ging net voorlangs. Daarna controleerde Anderlecht de wedstrijd, totdat Trossard zijn trukendoos opende. Hij kapte zijn tegenstander knap uit en legde de bal subliem in de rechterbovenhoek. Maar dat was buiten de VAR gerekend, Samatta stond buitenspel, het Genks feestje ging niet door. Na het afgekeurde doelpunt liet Genk zijn hoofd niet hangen. Genk-jonkie Wouters schoot uiteindelijk dan toch raak met een knappe krul: 0-1. 3 minuten later achtte Trossard zijn moment opnieuw gekomen. Hij omspeelde Spajic en schoof de bal onder Sels in doel: 0-2. Na de dubbele voorsprong verdween het tempo steeds meer en meer uit de wedstrijd. Op een eenzame omhaal van Teodorczyck na was er niet veel op te merken langs de kant van de thuisploeg. Het publiek trok zich dan maar wat op aan een panna van Deschacht bij Trossard.

Na de slappe 1e helft was Anderlecht het thuispubliek toch een antwoord verschuldigd. Het kwam gretig uit de kleedkamer en werd beloond voor zijn inzet. Saelemakers, die overigens een uitstekende wedstrijd speelde, serveerde Teodorczyck met een perfecte voorzet. De pool knikte de bal voorbij Vukovic en bracht zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd. Na de aansluitingstreffer schakelde Anderlecht een versnelling hoger. Vukovic had een knappe redding nodig om de vrije trap van Trebel af te stoppen. Genk kwam in de 2e helft nog maar amper tot kansen, maar ook Anderlecht kon de weg naar het net niet meer vinden. Genk wint zo met 1-2 in het Astridpark, maar schiet daar weinig mee op. De bezoekers moesten hopen op winst van Club Brugge om de 4e plek nog te bemachtigen. Maar Club verloor thuis met 0-1 van Gent, waardoor de jongens van Clement als 5e in de stand nog een keer in actie moeten komen met het oog op Europees voetbal. Anderlecht moet dankzij de nederlaag tevreden zijn met de 3e plek. 


Morren Motor

Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard
Peter Vandenbempt: "De jongste was de beste op het veld"
Zakaria Bentato verlengt zijn contract bij Anderlecht
RSCA-Beloften maken gehakt van Standard
Zetterberg: "Er is geen 'tien' bij Anderlecht"
Michael Verschueren: "Overtuigd dat we op zeker moment heel Anderlecht zien"
Geen extra rust of operatie voor Trebel
Europese tegenstander Anderlecht ook niet in goede doen!
Michael Verschueren: "Looneisen Markovic hadden helemaal niets mee te maken"
HLN: " 't Is al voor minder crisis geweest op Anderlecht''
Wellicht geen Lawrence en of Bornauw tegen Trnava
Uitgeleende Anderlecht-spelers zitten allen op de bank
Bakkali: "Langzaam aan gaat het beter en beter, daar ben ik zeker van"

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem