Anderlecht sluit seizoen af met valse noot

Anderlecht heeft de 2e plaats niet meer kunnen inpikken van Standard. Voor eigen volk ging paars-wit met 1-2 onderuit tegen Racing Genk.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten of Pozuelo liet al een eerste kans voor Genk optekenen, maar zijn schot ging net voorlangs. Daarna controleerde Anderlecht de wedstrijd, totdat Trossard zijn trukendoos opende. Hij kapte zijn tegenstander knap uit en legde de bal subliem in de rechterbovenhoek. Maar dat was buiten de VAR gerekend, Samatta stond buitenspel, het Genks feestje ging niet door. Na het afgekeurde doelpunt liet Genk zijn hoofd niet hangen. Genk-jonkie Wouters schoot uiteindelijk dan toch raak met een knappe krul: 0-1. 3 minuten later achtte Trossard zijn moment opnieuw gekomen. Hij omspeelde Spajic en schoof de bal onder Sels in doel: 0-2. Na de dubbele voorsprong verdween het tempo steeds meer en meer uit de wedstrijd. Op een eenzame omhaal van Teodorczyck na was er niet veel op te merken langs de kant van de thuisploeg. Het publiek trok zich dan maar wat op aan een panna van Deschacht bij Trossard.

Na de slappe 1e helft was Anderlecht het thuispubliek toch een antwoord verschuldigd. Het kwam gretig uit de kleedkamer en werd beloond voor zijn inzet. Saelemakers, die overigens een uitstekende wedstrijd speelde, serveerde Teodorczyck met een perfecte voorzet. De pool knikte de bal voorbij Vukovic en bracht zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd. Na de aansluitingstreffer schakelde Anderlecht een versnelling hoger. Vukovic had een knappe redding nodig om de vrije trap van Trebel af te stoppen. Genk kwam in de 2e helft nog maar amper tot kansen, maar ook Anderlecht kon de weg naar het net niet meer vinden. Genk wint zo met 1-2 in het Astridpark, maar schiet daar weinig mee op. De bezoekers moesten hopen op winst van Club Brugge om de 4e plek nog te bemachtigen. Maar Club verloor thuis met 0-1 van Gent, waardoor de jongens van Clement als 5e in de stand nog een keer in actie moeten komen met het oog op Europees voetbal. Anderlecht moet dankzij de nederlaag tevreden zijn met de 3e plek. 


Morren Motor

Hein Vanhaezebrouck: "Ik voel nieuwe dynamiek, willen weer vooruit"
Anderlecht speelt in tweede oefenpot gelijk tegen KSK Heist
Van Holsbeeck: "Waarom zou ik Olivier niet helpen? het is een vriendendienst"
Alexandru Chipciu kan rekenen op Turkse interesse
Youri Tielemans: “Dit voelt heel goed"
Lukaku: "Dat moeten we nu tonen tegen een topland"
Wervelende Rode Duivels swingen naar achtste finales
Vandaag oefenduel KVK Heist - RSC Anderlecht
Antonio Milic loopt blessure op tijdens opwarming
Anderlecht toont interesse in Nigeriaanse aanvaller van Liverpool
Elias Cobbaut: "Voor Anderlecht gekozen omdat grootste club van België is"
Landry Dimata: “In mijn hoofd zit ik al bij Anderlecht”
Anderlecht wint dankzij Dimata Brusselse derby
Rechter gooit aanklacht tegen Coucke in vuilbak
Boy de Jong blijft derde doelman bij RSCA
Devroe: "Didillon volg ik al drie jaar en was een pak goedkoper dan Sels"
Anderlecht en Ajax oefenen op 13 juli
RSCA-Dames kennen hun tegenstanders in Champions League
Devroe: "We gaan geen functies creëren voor Deschacht"
Vandaag vrijdag speelt RSCA eerste oefenduel tegen RWDM

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem