Ook Silvio Proto eregast voor duel tegen Genk

18-5-2018 15:17:18 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Deze zondag verwelkomt RSCA een trio aan voormalige doelmannen die de aftrap zullen geven van de competitie-afsluiter tussen Paars-Wit en KRC Genk.Gisteren kondigden we al aan dat Filip De Wilde en Daniel ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Bram Van Driessche fluit Anderlecht-Genk (19-05-2018)
Bram Van Driessche floot dit seizoen 3 wedstrijden voor Paars-Wit.
Op Sporting Charleroi verloor RSCA met 2-0, nadien volgde een 1-0-thuiszege tegen KAS Eupen en een 2-3-uitoverwinning bij SV Zulte Waregem.
>> Lees verder

Dames eindigen met mooie zege tegen Genk (19-05-2018)
Deze vrijdag speelden de dames van Anderlecht hun laatste wedstrijd in Genk. Aan de rust stond het 0-1 voor de dames van Anderlecht met een goal van Tine De Caigny.
>> Lees verder

"Iedereen is het eens dat Onyekuru niet klaar is" (18-05-2018)
Op zijn persconferentie kreeg Hein Vanhaezebrouck ook vragen over de situatie van Henry Onyekuru. De coach is duidelijk: de Nigeriaan is niet klaar om te spelen. Dat Vanhaezebrouck hem hierdoor het WK ontnomen zou hebben, gelooft hij niet.
>> Lees verder

Kara nog geen honderd procent, maar mogelijk speelt hij (18-05-2018)
De kans bestaat dat Kara Mbodj zondag zijn wederoptreden maakt na vijf maanden blessureleed. "Dat hangt af van de paraatheid van onze andere verdedigers", vertelde Hein Vanhaezebrouck vanmiddag. "We beseffen wel allemaal dat hij nog geen honderd procent fit is."
>> Lees verder

Markovic zeker out, zestal onzeker (18-05-2018)
Hein Vanhaezebrouck leeft met heel wat blessurezorgen toe naar de wedstrijd van zondag tegen Genk. "We hadden deze week heel wat spelers met kleine blessures", zo vertelde de coach vanmiddag. Hij noemde zes spelers bij naam die onzeker zijn voor zondag. Lazar Markovic (foto) is zeker out.
>> Lees verder

Het DNA van RSCA volgens 'BW6' (47) (18-05-2018)
De play-offs zijn toe aan de laatste speeldag. Voor paars-wit valt er niet veel meer te winnen of te verliezen (plaats 2 of 3). Na de drukte van de afgelopen weken, kunnen we weer een hoofdstukje toevoegen aan onze rubriek "Het DNA van RSCA". Deze keer belichten we de antwoorden van 'BW6', een 47-jarige fan. 
>> Lees verder

Proto, Zitka en De Wilde geven aftrap (18-05-2018)
Zondag speelt RSC Anderlecht de laatste wedstrijd van dit seizoen in het Constant Vanden Stock Stadion tegen KRC Genk. Daniel Zitka, Filip De Wilde en Silvio Proto zullen aanwezig zijn om de aftrap te geven van deze wedstrijd.
>> Lees verder

RSC Anderlecht en BNP Paribas Fortis bevestigen samenwerking (18-05-2018)
Deze morgen verscheen in de pers dat Marc Coucke op zoek was naar een nieuwe hoofdsponsor en de samenwerking met de huidige wou stopzetten. RSC Anderlecht spreekt dit nu officieel tegen: "RSC Anderlecht is trots op de jarenlange samenwerking met BNP Paribas Fortis", klinkt het.
>> Lees verder

Morioka mag WK-droom opbergen (18-05-2018)
Ryota Morioka zal zo goed als zeker niet aanwezig zijn op het WK in Rusland deze zomer. Op 30 mei speelt Japan een oefenduel tegen Ghana. De Japanse bondscoach Akira Nishino selecteerde hiervoor 27 spelers en Morioka is daar niet bij.
>> Lees verder

Ook nieuwe hoofdsponsor met Coucke (18-05-2018)
Marc Coucke zet zijn (r)evolutie bij Anderlecht. Na 37 jaar komt er wellicht een nieuwe hoofdsponsor. BNP Paribas Fortus, de opvolger van de Generale Bank, moet volgens Het Laatste Nieuws wijken voor een sponsor die meer geld in het laatje brengt. Allianz wordt genoemd.
>> Lees verder

Adzic bevestigt: "Ik praat met Anderlecht" (18-05-2018)
Tegenover Het Laatste Nieuws bevestigt Luka Adzic dat hij onderhandelingen voert met Anderlecht. "Ik verleng mijn contract bij Rode Ster niet en wil hogerop. Ik praat inderdaad met Anderlecht", zo klinkt het.
>> Lees verder

Aangeboden Mbemba geen prioriteit (18-05-2018)
Anderlecht heeft zelf geen actieve stappen ondernomen richting een transfer van Chancel Mbemba. Volgens Het Laatste Nieuws waren het makelaars die de verdediger hebben aangeboden bij zijn ex-club en bij Standard. Beide clubs zien Mbemba lang niet als prioriteit.
>> Lees verder

Russisch bod voor Spajic (18-05-2018)
Anderlecht heeft een officieel bod ontvangen van het Russische Krasnodar voor Uros Spajic. Het bedrag is niet bekend, maar Het Laatste Nieuws vernam in makelaarskringen dat het gaat om vijf tot zes miljoen euro. Zowel Spajic als Anderlecht zijn het bod niet ongenegen.
>> Lees verder

Onyekuru afwezig wegens buikgriep (18-05-2018)
Henry Onyekuru was deze week nog niet op Anderlecht. Buikgriep, zo luidt de officiële verklaring. Met transferbeslommeringen zou het niets te maken hebben. Onyekuru's manager onderzoekt momenteel wel of zijn speler in Engeland een werkvergunning kan krijgen.
>> Lees verder

Verjaardag Alexandru Chipciu (18-05-2018)
Vandaag verjaart Alexandru Chipciu! Wij wensen hem van harte een gelukkige 29e verjaardag!
>> Lees verder

Kara in definitieve WK-selectie Senegal (17-05-2018)
Kara Mbodj mag zich opmaken voor het WK voetbal in Rusland. De Senegalese bondscoach Aliou Cissé maakte vanavond zijn selectie van 23 spelers bekend en Kara is erbij. Ook oud-Anderlecht-speler Cheikhou Kouyaté trekt naar Rusland.
>> Lees verder

Ja-Nee: Moet Deschacht nog een seizoen blijven? (17-05-2018)

Olivier Deschacht verklaarde onlangs graag nog een jaar bij Anderlecht te willen blijven. Maar moet paars-wit hem een nieuw contract aanbieden of niet? Wij zetten de pro’s en contra’s op een rijtje.


>> Lees verder

Jonge Duivels grijpen net naast EK-finale (17-05-2018)
De nationale U17 zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de EK-finale. Na een zwakke eerste- en sterke tweede helft, verloren ze met 2-1 van Italië. Bij België begonnen Lissens en Masscho (foto) in de basis.
>> Lees verder

Lissens en Masscho starten in halve finale EK (17-05-2018)
Om 14 uur beginnen de Belgische U17 aan de halve finale van het EK. Ze nemen het daarin op tegen Italië. Bondscoach Thierry Siquet heeft in zijn startelf een plaats voor twee Anderlecht-spelers: Lucas Lissens (foto) en Loïc Masscho.
>> Lees verder

Spajic en Obradovic wellicht fit voor Genk (17-05-2018)
Ivan Obradovic heeft de trainingen hernomen, net als Andy Najar en Uros Spajic. Wellicht geraakt het drietal klaar voor de wedstrijd van zondag tegen KRC Genk.
>> Lees verder

Anderlecht doet bod op Adzic (17-05-2018)
RSC Anderlecht heeft een bod van 800.000 euro uitgebracht voor Luka Adzic Rode Ster Belgrado heeft het bod niog niet aanvaard, maar veel ruimte om te onderhandelen heeft de Servische club niet. Adzic is in december namelijk transfervrij.
>> Lees verder

Mbemba moet overtuigd worden voor terugkeer naar België (17-05-2018)
RSC Anderlecht zit niet stil, Luc Devroe heeft verschillende transferdossiers op tafel liggen. Eén daarvan is Chancel Mbemba terughalen naar België. Al moet de verdediger nog overtuigd worden; Hij ziet een vroege terugkeer naar België als een mislukking.
>> Lees verder

Onyekuru op weg naar Monchengladbach (17-05-2018)
Henry Onyekuru zag zijn selectie voor Nigeria aan zijn neus voorbij gaan door zijn lange afwezigheid op een veld. De Nigeriaan is ervan overtuigd dat hij fit is, Hein Vanhaezebrouckk niet. En dat zou nu net eens de reden kunnen zijn dat Onyekuru verhuist naar de Bundesliga.
>> Lees verder

Correctie spelersbeoordeling: match RSCA-Standard beschikbaar (16-05-2018)
We realiseerden ons dat er geen spelersbeoordeling online werd geplaatst voor de partij Anderlecht-Standard. We wensen dit uiteraard recht te trekken teneinde een correcte totale beoordeling te kunnen presenteren aan het einde van het seizoen. Daarom kunnen jullie vanaf nu tot vrijdagnamiddag stemmen voor de partij Anderlecht-Standard. Daarna wordt de normale situatie terug hersteld (naar de laatste wedstrijd; Gent-Anderlecht).
>> Lees verder

Kara in voorselectie Senegal (16-05-2018)
Officieel is het nog niet, maar Kara Mbodji zou wel in de voorselectie zitten van Senegal voor het WK. Het is de krant Rekord die de lijst te pakken kreeg alvorens hij officieel werd bekend gemaakt door de bondscoach van Senegal.
>> Lees verder

Coucke ontkent formeel (16-05-2018)
De geruchten rond Willy Sagnol en RSC Anderlecht blijven maar aanhouden. Voorzitter Marc Coucke ontkent nu formeel via zijn twitter-account dat er op geen enkel moment, contact geweest is met Sagnol. "Ik heb hem zelfs nog nooit gezien", aldus nog Coucke.
>> Lees verder

Sagnol als opvolger Ferrera? (16-05-2018)
Deze morgen werd het nieuws de wereld ingestuurd dat Anderlecht gesprekken voert met Willy Sagnol om Hein Vanhaezebrouck op te volgen. Anderlecht ontkende dit meteen. Maar misschien denkt Anderlecht wel aan Sagnol om iemand anders op te volgen?
>> Lees verder

'Sagnol in Brussel en dichtbij akkoord met Anderlecht' (16-05-2018)
Hoewel Anderlecht ontkent, blijven er berichten opduiken als zou Willy Sagnol de opvolger worden van Hein Vanhaezebrouck. Volgens de Franse voetbaljournalist Manu Lonjon vertoeft Sagnol momenteel in Brussel en staat hij dichtbij een akkoord met Anderlecht.
>> Lees verder

Sagnol opvolger Vanhaezebrouck? Anderlecht ontkent (16-05-2018)
De Duitse krant Bild pakt uit met het nieuws dat Anderlecht Willy Sagnol wil aantrekken als opvolger voor Hein Vanhaezebrouck. Die zou moeten vertrekken na het mislopen van de landstitel. Tegenover Het Laatste Nieuws ontkent Anderlecht deze berichtgeving.
>> Lees verder

'Rennes biedt tien miljoen euro voor Trebel' (16-05-2018)
Volgens de Franse website NewsFoot24 biedt Stade Rennes tien miljoen euro om Adrien Trebel over te nemen van Anderlecht. Trebel kende een topseizoen en speler en club willen dit deze zomer verzilveren op de transfermarkt. Ook Marseille toont interesse.
>> Lees verder

Nieuwe contracten voor Sambi Lokonga en Amuzu (16-05-2018)
Het bestuur van Anderlecht gaat binnenkort samenzitten met Albert Sambi Lokonga (foto) en Francis Amuzu om te spreken over een nieuw contract. Amuzu heet nog een contract tot 2019 en Sambi Lokonga tot 2020, beide met optie voor één extra jaar. De club wil dit verlengen.
>> Lees verder

Anderlecht laat Azevedo vertrekken (16-05-2018)
Voor Nelson Azevedo eindigt het avontuur bij Anderlecht deze zomer. Het contract van de 20-jarige aanvaller loopt na dit seizoen af en het clubbestuur heeft niet de intentie om dit te verlengen.
>> Lees verder

Nkaka naar Anderlecht en meteen terug naar Oostende? (16-05-2018)
Na Antonio Milic en Knowledge Musona zou Aristote Nkaka de derde speler kunnen worden die deze zomer Oostende ruilt voor Anderlecht. In de kuststad gaat het gerucht dat de middenvelder toen hij in januari tekende de belofte kreeg dat hij in juni naar Anderlecht zou mogen verkassen.
>> Lees verder

Vriendenprijsje voor Milic en Musona (16-05-2018)
Anderlecht noch Oostende wil voorlopig de transfer van Antonio Milic naar de hoofdstad bevestigen, maar de kranten twijfelen niet. Knowledge Musono volgt spoedig. Volgens Het Laatste Nieuws zal Anderlecht voor beide spelers niet veel moeten betalen.
>> Lees verder

Vijfjarig contract ligt klaar voor Sels (16-05-2018)
Matz Sels kan een contract voor vijf jaar tekenen bij Anderlecht. De doelman wil volgens Het Laatste Nieuws zelfs loon inleveren om te kunnen blijven. Enig probleem zijn de onderhandelingen met Newcastle. De Engelsen willen minstens vier miljoen euro en dat vindt Anderlecht veel te veel.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.