Veel supporters zien kleuren nieuwe truitjes niet zitten

14-5-2018 11:12:14 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

We denken niet dat Marc Coucke inspraak had in de kleurkeuze van de nieuwe truitjes van Anderlecht. Op Twitter maakte hij er achteraf zelfs een grapje over. De fans leken er veel minder mee te kunnen lachen."Koraalkleur, ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Teodorczyk op wenslijst Inter Milaan en AS Roma (15-05-2018)
Volgens calciomercato.it, hebben zowel Inter Milaan als AS Roma, Lukasz Teodorczyk op hun transferlijst staan. Echte onderhandelingen zijn er nog niet geweest maar beide clubs informeerden wel al naar de prijs en die is niet min. RSC Anderlecht heeft een prijskaartje van 20 miljoen euro op zijn Poolse spits geplakt. 
>> Lees verder

"Al vele honderden koraalshirts verkocht" (15-05-2018)
Er is al heel wat te doen geweest rond de nieuwe uit-truitjes van RSC Anderlecht. Sporza nam contact op met hoofdsponsor Adidas om te vragen wat het idee is achter het koraalkleur. Het sportmerk liet meteen ook weten dat er al vele honderden koraalshirts zijn verkocht.
>> Lees verder

Thelin geselecteerd voor WK (15-05-2018)
Janne Andersson, bondscoach van Zweden maakte zijn selectie bekend voor het WK in Rusland. In de lijst van 23 namen is ook die van Isaac Kiese Thelin opgenomen. 
>> Lees verder

Deschacht: "Wil er nog een jaartje bijdoen" (15-05-2018)
Olivier Deschacht denkt nog niet aan stoppen en zou er graag nog een jaartje bijdoen bij RSC Anderlecht. Of de verdediger ook in de plannen voorkomt bij paars-wit voor volgend jaar, weet hij zelf nog niet: "Deze week ga ik eens praten met de trainer en misschien ook de voorzitter."
>> Lees verder

U21 op teambuilding naar Durbuy (15-05-2018)
Het seizoen van de U21 van RSC Anderlecht zit erop. Maar alvorens het seizoen volledig af te sluiten, trekt de hele ploeg richting Durbuy voor een teambuidling. De komende dagen brengen ze door in Adventure Valley, één van de projecten van voorzitter Marc Coucke.
>> Lees verder

Devroe haalt ook Milic naar Anderlecht (15-05-2018)
Antonio Milic liet de training bij KV Oostende vandaag aan zich voorbij gaan. Volgens Het Laatste Nieuws omdat hij vandaag bij RSC Anderlecht zal voorgesteld worden als nieuwe aanwinst. Milic wou tijdens de wintermercato de overstap al maken, maar dat ging op het laatste moment niet door.
>> Lees verder

Musona eind deze week van Anderlecht? (15-05-2018)
Knowledge Musona staat op het punt om Oostende te ruilen voor een Belgische topclub. Dat schrijft het Zuid-Afrikaanse Independent Media. De website noemt de naam van Standard, maar mogelijk gaat het om Anderlecht. "De eigenaars van Standard zijn dezelfde eigenaars die Oostende bezaten", zo klinkt het.
>> Lees verder

Adidas bepaalt de Anderlecht-kleuren (15-05-2018)
Heel wat supporters zijn niet de spreken over de kleur van het nieuwe uitshirt. Zij vinden dat Anderlecht hoort te spelen in paars en wit en niet in koraalroze. Waarom speelt Anderlecht de laaste jaren in het roze, fluogroen, grijs en volgend seizoen koraalroze? Omdat Adidas dat betaalt.
>> Lees verder

Eerst gesprek, dan dag verlof (15-05-2018)
Hein Vanhaezebrouck had gisteren een openhartig gesprek met zijn spelers. De zwakke prestatie tegen Gent, de te eenvoudige tegendoelpunten en het gebrek aan efficiëntie voor doel kwamen aan bod.
>> Lees verder

Najar fit voor Genk, Spajic wellicht ook (15-05-2018)
Andy Najar raakt fit voor de wedstrijd van zondag tegen Genk. Dat schrijft La Dernière Heure. Hij is hersteld van de kleine blessure die hij donderdag opliep tegen Standard en waardoor hij de partij tegen Gent moest missen.
>> Lees verder

Eupen wil twee miljoen euro voor Van Crombrugge (15-05-2018)
Als Anderlecht er niet in slaagt om Matz Sels langer aan zich te binden, is Hendrik Van Crombrugge optie nummer één om hem te vervangen. Anderlecht is echter niet de enigde gegadigde. Meerdere Belgische topclubs denken aan de 25-jarige goalie. Eupen wil twee miljoen euro opstrijken bij een transfer.
>> Lees verder

Coucke wil eind mei duidelijkheid over Sels (15-05-2018)
Matz Sels wil graag bij Anderlecht blijven en Anderlecht wil Matz Sels houden. Marc Coucke wil de doelman liefst definitief overnemen van Newcastle en hoopt binnen dit en twee weken, wanneer de WK-voorbereiding start, duidelijkheid te hebben.
>> Lees verder

Geen contractverlenging voor De Jong en D'Alberto (15-05-2018)
Anderlecht laat doelmannen Boy de Jong en Enzo D'Alberto (foto) na dit seizoen vertrekken. Dat meldt La Dernière Heure. Beiden zijn einde contract en hoeven niet te rekenen op een nieuwe verbintenis.
>> Lees verder

Anderlecht twijfelt over Boeckx en denkt aan andere tweede doelman (15-05-2018)
Frank Boeckx raakt maar niet verlost van zijn hernia. Hoewel de entourage van de doelman niet panikeert, maakt Anderlecht zich wel zorgen. Kan het met Boeckx als tweede doelman aan het seizoen beginnen? Anderlecht denkt er daarom aan om een andere reservekeeper te halen en Boeckx als nummer drie aan boord te houden.
>> Lees verder

Kwade Onyekuru twijfelt over toekomst bij Anderlecht (15-05-2018)
Henry Onyekuru is erg ontgoocheld dat hij geen deel uitmaakt van de Nigeriaanse voorselectie van dertig spelers voor het WK. Dat hij zondag niet op de bank zat en niet mocht invallen, zit hij als één van de oorzaken. De spits twijfelt daarom of hij volgend seizoen nog wel voor Anderlecht wil spelen.
>> Lees verder

Adzic weigert nieuw contract Rode Ster (15-05-2018)
Luka Adzic heeft een nieuw contractvoorstel van Rode Ster Belgrado afgewezen. Volgens berichten uit Servië doet de 19-jarige flankaanvaller dit omdat hij op weg is naar Anderlecht. Ook andere buitenlandse clubs (PSV, Celtic) worden genoemd als mogelijke bestemming.
>> Lees verder

Stel persoonlijk uw vraag aan Coucke (15-05-2018)
Op woensdag 23 mei organiseert Anderlecht een persconferentie waar voorzitter Marc Coucke zijn beleidsplan voor de komende jaren voorstelt. Ook vier supporters krijgen de kans om aanwezig te zijn en hun vraag persoonlijk aan de voorzitter te stellen.
>> Lees verder

Chipciu mag vertrekken (15-05-2018)
Alexandru Chipciu zag eerder al landgenoot Nicolae Stanciu vertrekken bij RSC Anderlecht. Ook Chipciu zelf komt niet meer voor in de plannen van Hein Vanhaezebrouck en komt nauwelijks nog aan spelen toe. De Roemeen heeft dan ook de boodschap gekregen dat hij mag vertrekken bij paars-wit.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "We gaan ermee stoppen" (15-05-2018)
Gisterenavond was het Gala van de Pro League. Bij het binnengaan van de Ghelamco Arena werd Hein Vanhaezebrouck gevraagd achter een reactie op de uitlatingen van Sa Pinto. Voor Vanhaezebrouck is het echter genoeg geweest: "We gaan ermee stoppen."
>> Lees verder

Topschutter Oekraïne op lijstje Devroe (15-05-2018)
Het volgende dossier dat Luc Devroe op zijn bureau heeft liggen is dat van Facundo Ferreyra, de topschutter van Oekraïne. De 27-jarige Argentijnse spits is in juni einde contract bij Shakhtar Donetsk.
>> Lees verder

Lifetime Achievement Award voor Vanden Stock (14-05-2018)
Roger Vanden Stock is in de bloemetjes gezet op het Gala van de Pro League, hij kreeg de Lifetime Achievement Award en een staande ovatie van de hele zaal.
>> Lees verder

"Sta me toe het volgend seizoen iets moeilijker te maken" (14-05-2018)
Op dit moment is het Gala van de Pro League aan de gang. Bij het binnengaan feleciteerde de voorzitter de spelers van Club Brugge met hun titel. En Marc Coucke had ook nog een boodschap voor Ruud Vormer: "Sta me toe om het volgend jaar iets moeilijker te maken."
>> Lees verder

Onyekuru niet in Nigeriaanse selectie (14-05-2018)
De bondscoach van Nigeria, Salisu Yusuf, maakte een voorselectie bekend van 30 spelers voor het WK. Henry Onyekuru maakt geen deel uit van die pre-selectie en zal dus niet spelen op het WK te Rusland. Er deden al geruchten dat de jonge aanvaller nog een seizoen aan RSC Anderlecht zou uitgeleend worden. Maar dat is nog niet zeker. 
>> Lees verder

Nieuwe diploma's bij Anderlecht (14-05-2018)
Jean Kindermans, Karim Belhocine en Mohamed Ouahbi behaalden hun UEFA Pro Licence-diploma, dat maakte RSC Anderlecht via hun sociale media bekend. Nicolas Frutos sluit, vreemd genoeg, het rijtje, vreemd omdat hij al even geen deel meer uitmaakt van RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

Van Driessche fluit Anderlecht - Genk (14-05-2018)
Het einde van het seizoen is bijna in zicht, maar eerst moet RSC Anderlecht nog een thuiswedstrijd afwerken tegen KRC Genk. Bram Van Driessche is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Lijnrechters van dienst zijn Kevin Monteny en Kristof Meers. Erik Lambrechts is vierde official.
>> Lees verder

Invaller Timassi zet Belgische U17 op weg naar halve finale (14-05-2018)
De Belgische U17 hebben zich ten koste van Spanje geplaatst voor de halve finales van het EK. De jongens van Thierry Siquet versloegen de titelverdediger met 2-1. Anderlecht-spelers Loïc Masscho, Lucas Lissens en Mathis Suray stonden in de basiself.
>> Lees verder

Bankzitter Vancamp ziet Roda degraderen (14-05-2018)
Roda JC speelt volgend seizoen niet langer in de eredivisie. De club van Anderlecht-huurling Jorn Vancamp verloor in de barrages van Almere City, de nummer negen uit de eerste divisie. Vancamp bleef in beide barragewedstrijden negentig minuten op de bank.
>> Lees verder

Heel wat blessurezorgen voor laatste wedstrijd (14-05-2018)
Anderlecht zal volgende zondag tegen AA Gent wellicht heel wat spelers moeten missen. Leander Dendoncker is geschorst, maar daarnaast zijn er nog zeven spelers wiens aantreden hoogst onzeker is wegens blessures.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Onyekuru heeft nog schrik" (14-05-2018)
Geen Henry Onyekuru op de bank gisteren tegen AA Gent. De Nigeriaan speelde na zijn knieblessure al twee keer met de U21, maar volgens Hein Vanhaezebrouck moet hij nog stappen zetten. "Hij is nog niet klaar om op dit niveau te spelen. Hij durft nog niet in de duels gaan."
>> Lees verder

Sa Pinto hekelt Vanhaezebrouck 25 minuten lang (14-05-2018)
Na de wedstrijd tegen Club Brugge sprak Standard-coach Ricardo Sa Pinto amper over de wedstrijd. Ook het omstreden doelpunt van Club kwam niet aan bod. De Portugees gebruikte zijn persconferentie om zijn gal te spuwen over Hein Vanhaezebrouck. 25 minuten lang.
>> Lees verder

Coucke: "Beu om tegenstander te feliciteren" (13-05-2018)
Marc Coucke wond er na de nederlaag tegen AA Gent geen doekjes om: "We speelden als zalm in blik", zo tweette de Anderlecht-voorzitter na de vijfde nederlaag in Play-Off 1. Ook dat vindt Coucke meer dan genoeg. "Ik ben het nu wel beu de tegenstander na de match te feliciteren."
>> Lees verder

Anderlecht gaat onderuit in Gent (13-05-2018)
Anderlecht heeft zopas met 1-0 verloren in de Ghelamco Arena. Anderlecht voetbalde in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Standard erg matig. Een doelpunt van Moses Simon halverwege de tweede helft volstond voor een Gentse driepunter. 
>> Lees verder

Einde seizoen voor Saief? (13-05-2018)
Kenny Saief was al heel twijfelachtig voor de wedstrijd tegen AA Gent, maar kwam toch aan de aftrap. Na 12 minuten moest hij echter de wedstrijd staken met pijn aan de achterkant van de dij. De kans is dus groot dat ook het seizoen van Saief erop zit. 
>> Lees verder

Dendoncker geschorst tegen Genk (13-05-2018)
Leander Dendoncker heeft zo goed als zeker zijn laatste wedstrijd gespeeld voor RSC Anderlecht. De Rode Duivel pakte tegen Gent zijn derde gele kaart en is dus geschorst voor de wedstrijd tegen KRC Genk. 
>> Lees verder

“Ik moet eraan denken: is er meer aan de hand?" (13-05-2018)
Oef, het is hen dan toch gelukt: Club Brugge is kampioen. Het had hiervoor wel twee grote missers van de videoscheidsrechter nodig. “Ik hoop van niet, maar ik moet er wel aan denken: is er meer aan de hand?”, flitsen de woorden van Bart Verhaeghe door het hoofd van ondertekenende.
 
>> Lees verder

Supporters niet te spreken over away-shirt (13-05-2018)
RSC Anderlecht speelde op Gent met het nieuwe "koraal"-shirt. We konden het al een hele dag volgen op sociale media, de paars-wit supporters zijn niet te spreken over het nieuwe away-shirt. Ook in de Ghelamco Arena maakten ze vanuit het bezoekersvat hun misnoegen kenbaar. 
>> Lees verder

Kara en Onyekuru op de bank (13-05-2018)
Binnen een goed uur wordt de aftrap gegeven van de wedstrijd Gent-Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck mist enkele spelers door blessure en schorsing. Zo neemt Leander Dendoncker de plaats in van Adrien Trebel op het middenveld. Alexis Saelemaekers komt in de plaats van Andy Najar. Kenny Saief komt aan de aftrap.
>> Lees verder

Wat kan gehavend Anderlecht tegen Gent? (13-05-2018)
Om 18u worden de drie wedstrijden van speeldag negen afgetrapt. Anderlecht speelt op bezoek bij AA Gent en kan bij een overwinning misschien opnieuw naar plek twee klimmen. Standard ontvangt namelijk Club Brugge. 
>> Lees verder

Video new away shirt: anciens begeleiden jonge generatie (13-05-2018)
Om het nieuwe away-shirt voor te stellen maakte RSC Anderlecht een video, waarin enkele anciens hun opwachting maken om de jonge generatie naar het Astridpark te leiden. Walter Baseggio, Robby Rensenbrink, Filip De Wilde en Paul Van Himst figureren in het filmpje: "Mijn club is Anderlecht, mijn bloed is paars."
>> Lees verder

Ontdek het nieuwe away-shirt (13-05-2018)
RSC Anderlecht onthulde deze morgen het nieuwe away-shirt voor volgend seizoen. RSCA en Adidas kozen voor een koraalkleur met witte accenten, dat inspeelt op de huidige modetrend van pastelkleuren. Wat denken jullie ervan. De shirts voor de keepers is blauw of grijs. 
>> Lees verder

Verbouwingen in het stadion (12-05-2018)
Marc Coucke is volop bezig met veranderingen bij RSC Anderlecht. Zo wil hij ook enkele dingen in het Constant Vanden Stock Stadion aanpakken. Coucke wil een receptiezaal voor ongeveer 500 personen op de eerste verdieping van het stadion. Deze moet dienen om de zakenlui te laten netwerken en de VIP's te ontvangen.
>> Lees verder

Anderlecht neemt deel aan KDB-cup (12-05-2018)
De U15 van RSC Anderlecht speelden enkele dagen geleden nog kampioen. Hun volgende opdracht wordt het Kevin De Bruyne tornooi op 2 en 3 juni. Paars-wit komt terecht in poule A samen met PSG en Zenit Sint-Petersburg. Andere kleppers zijn Chelsea, Manchester City en Borussia Dortmund. 
>> Lees verder

Voorbereiding seizoen 2018/19 start op 18 juni (12-05-2018)
Nog twee speeldagen scheiden ons van het einde van het seizoen. RSC Anderlecht legde ondertussen wel al de startdatum vast van de trainingen voor het nieuwe seizoen. Op maandag 18 juni worden de spelers opnieuw verwacht op Neerpede om de voorbereidingen aan te vangen voor het nieuwe seizoen. 
>> Lees verder

RSC Anderlecht jaagt op jong talent (12-05-2018)
Achter de schermen is RSC Anderlecht al druk bezig met volgend seizoen. Zo zoekt het vooral naar jong talent. En dat heeft het gevonden in Luka Adzic, een 19-jarige linksbuiten van Rode Ster Belgrado. En de 21-jarige Braziliaanse spits Carlos Eduardo van Goias.
>> Lees verder

Euro 17: België tegen Spanje (12-05-2018)
De nationale U17 plaatsen zich gisterenavond voor de kwartfinales van Euro 17. Later op de avond kenden ze ook hun tegenstander. Spanje won van Duitsland met 5-1 en is zo de volgende tegenstander van België in de kwartfinales. 
>> Lees verder

Vier spelers op gevaar van schorsing (12-05-2018)
Adrien Trebel mist de wedstrijd tegen Gent na drie gele kaarten en is geschorst. Kenny Saief en Lukasz Teodorczyk gingen hem al voor. Nog vier andere spelers staan op het randje van een schorsing met twee gele kaarten en kunnen dus de laatste thuiswedstrijd van RSC Anderlecht missen. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.